"Ali resnično potrebujem moškega, da bi bila srečna?" (izpoved mladega dekleta)

Včasih se je zelo težko soočiti s to zadevo in se vprašati: Ali sem lahko srečna – sama?

"Ali resnično potrebujem moškega, da bi bila srečna?" (izpoved mladega dekleta) (foto: Profimedia) Profimedia
28. 2. 2019

V zadnjem času sem se to dnevno spraševala, medtem ko sem se prebijala skozi vrtiljak čustev zaradi nedavnega (delnega) razhoda. No, še vedno se občasno druživa, pogovarjava, smejiva in se imava lepo, ko sva skupaj. Ampak takrat, ko tega ne počneva, se zdi, da občutek ob tem prevlada na tistim časom, ko se imava lepo.

Ali resnično potrebujem moškega, da bi bila srečna?

Če bi mi to vprašanje postavili pred enim mesecem, celo enim tednom, bi vam povedala: "Ja. Absolutno."

Vendar pa sem ugotovila, da jaz njemu nisem takšna prioriteta, kot je on meni. Zakaj bi torej vlagala svoj čas, trud in ljubezen v nekaj, kar je nekoč bilo čudovito, zdaj pa ni več vzajemno?

Vsi vemo, da so razmerja dvosmerna cesta. Zakaj bi se jaz trudila, da bi se nekaj obneslo, ko pa je videti, da je njemu vseeno oziroma mi ne pokaže, da se želi potruditi in ohraniti razmerje?

Že nekaj mesecev se soočam s tem vprašanjem in še nikoli se nisem počutila tako osamljene, necenjene ali nezaželene.

Ko nekoga ljubiš in posvetiš razmerju ves svoj čas in trud, je razhod toliko težje in toliko bolj čustveno preboleti.

Zato sem se naučila, da moram sebe postaviti na prvo mesto. Je tako enostavno, kot se sliši? Ne, seveda ni. Potrebni so čas, potrpljenje, vaja in pogum. Ampak, ali bo vredno na dolgi rok? Prepričana sem, da bo.

Predolgo sem nekoga drugega postavljala na prvo mesto.

Najprej je treba imeti rad sebe, šele potem lahko imamo radi nekoga drugega.

Nikoli nisem bila tip dekleta, ki dolgo ne bi bil v razmerju. V bistvu nikoli nisem bila samska, še posebej v zadnjih nekaj letih. Rada imam ob sebi nekoga, na kogar se lahko zanesem, da bo ob meni ne glede na vse.

Popolnoma izven cone mojega udobja bi bilo, da bi šla v bar in poskušala najti osebo, s katero si želim biti in ki me bo osrečila. To preprosto nisem jaz.

Zakaj se ne bi mogla imeti rada in bi to bilo preprosto to?

Ne, ne želim tega za vedno; seveda si želim nekoč najti svojo drugo polovico. Ampak menim, da je zdaj čas, da se osredotočim nase. Kaj me osrečuje? Kaj rada počnem? Kako sem lahko še boljša različica sebe?

Imejte se rade. Na koncu je tvoja sreča tisto, kar je najpomembneje. Poskušaj živeti življenje, ki se osredotoča nate in tisto, kar te osrečuje. Ja, morda bo moški del tega, ampak poskrbi, da najprej osrečuješ samo sebe ali pa v življenju nikoli ne boš popolnoma zadovoljna.

Vir: theodysseyonline.com

Preberi še: TO v resnici pomeni, ko te partner poljubi na čelo

Priporočamo tudi: Strokovnjaki razkrivajo PRAVI razlog, zakaj ljudje varajo (presenečena boš!)