Ali samozadovoljevanje zares prispeva k boljšemu seksu s partnerjem? To je ODGOVOR, ki si ga iskala

Strokovnjaki so enkrat za vselej naredili konec tej dilemi.

Ali samozadovoljevanje zares prispeva k boljšemu seksu s partnerjem? To je ODGOVOR, ki si ga iskala (foto: Profimedia) Profimedia
22. 5. 2023

Po podatkih raziskave iz leta 2019 ima kar 40 odstotkov žensk težave z doseganjem orgazma med seksom s svojim partnerjem.

Izkazalo se je tudi, da pogostost ženskega masturbiranja s tem ni povezana, vendar so raziskovalci opazili, da so bolj zadovoljne tiste ženske, ki v 'solo' akciji in v partnerskem odnosu ponavljajo iste aktivnosti, ki jih vznemirijo in vodijo do orgazma.

Pri seksu s partnerjem imajo zato manj težav z doseganjem orgazma.

Masturbacija je ženskam včasih 'predpisana' kot rešitev, če imajo težave z doseganjem orgazma med seksom, vendar pa ni nujno, da dejansko pomaga.

Za raziskavo je bilo anketiranih več kot 2000 žensk iz ZDA in Madžarske in izkazalo se je, da se v povprečju samozadovoljujejo enkrat na dva tedna, tiste, ki imajo partnerske spolne odnose, pa v povprečju dvakrat na teden.

Večina žensk je izjavila, da rade stimulirajo svoj klitoris med samozadovoljevanjem, le polovica žensk pa to počne med seksom s partnerjem.

Izkazalo se je tudi, da je najljubši položaj žensk pri seksu s partnerjem tudi njihov najljubši položaj pri samozadovoljevanju.

Tako 53 odstotkov žensk, ki imajo raje določen položaj telesa (in 48 odstotkov tistih, ki imajo radi analno stimulacijo med samozadovoljevanjem), to ponavlja tudi med partnerskim seksom.

Poleg tega je 38 odstotkov žensk, ki so spolno fantazirale (in 36 odstotkov žensk, ki so uporabljale spolne pripomočke, kot so vibratorji) med masturbacijo, vključilo te dejavnosti v seks s svojim partnerjem.

Pogostost samozadovoljevanja pa naj ne bi imelo vpliva na zadovoljstvo v seksu s partnerjem!

Raziskovalci ugotavljajo, da večje kot je prekrivanje tehnik med žensko masturbacijo in partnerskim seksom, večja je verjetnost, da ženska ne bo imela težav z orgazmom.

Ženske, ki to redkeje usklajujejo, so bolj zadovoljne z masturbacijo kot pa s partnerskim seksom.

Tiste ženske, ki med seksom ponavljajo iste tehnike, ki jih uporabljajo tudi med masturbacijo, ne bodo imele velikih težav pri doseganju orgazma.

Preberi še: 15 seks stvari, ki bi jih morala narediti vsaj ENKRAT v življenju

Priporočamo tudi: "Sumil sem, da mi žena laže, zato sem vso noč skrivaj bedel ... in ugotovil, da je RES" (resnična zgodba)