Ali je orgazem pri samozadovoljevanju enak tistemu, ki ga doživiš med seksom? Strokovnjaki pravijo ...

Užitek, ki ga občutiš z orgazmom, bi težko primerjala s katerim drugim užitkom. Dosežeš ga lahko na več načinov, ki stremijo k enemu cilju - tvojem zadovoljstvu.

Ali je orgazem pri samozadovoljevanju enak tistemu, ki ga doživiš med seksom? Strokovnjaki pravijo ... (foto: Profimedia) Profimedia
10. 10. 2021

Si kdaj razmišljala, ali se orgazmi, ki jih doživiš med seksom in tisti, ki jih doživiš med samozadovoljevanjem, med seboj razlikujejo? Mi smo zadevo malce raziskali in izvedeli tole.

Orgazem pri samozadovoljevanju

S samozadovoljevanjem ženska sama raziskuje svoje telo in ugotavlja, kako se odziva na lastne dotike. Veliko raziskav je že pokazalo, da medtem ko med seksom s partnerjem ženska ne doseže vedno svojega vrhunca, pa je s samozadovoljevanjem oziroma masturbacijo užitek zagotovljen. 

Orgazem med seksom

Tudi med seksom ženska načeloma doživi orgazem, le da to ni vedno stoodstotno zagotovljeno. Dejstvo je, da ženska sama najbolje ve, kako vzburiti klitoritis, ki je tudi ena izmed najbolj občutljivih točk v ženskem telesu, kar se nato odraža v orgazmu.

Razlika?

Cilj pri seksu in samozadovoljevanju je orgazem, a kljub temu gre za dve popolnoma različni doživetji. V eni izmed raziskav, ki so jih objavili v znanstveni reviji Journal of Biology and Psychology, so ugotovili, da se med orgazmom v kri spusti hormon prolaktin. Prisotnost tega hormona je pri seksu 400x večja kot pri samozadovoljevanju, sam hormon pa vpliva tudi na občutek sproščenosti po seksu. 

Na podlagi teh raziskav bi sicer lahko trdili, da je orgazem, ki ga doživiš med seksom bolj intenziven, kot tisti, ki ga dosežeš s samozadovoljevanjem, a le, če je uporabljena prava taktika. ;)

Dodali pa so še, da čeprav bi ženska orgazem lahko občutila drugače v obeh primerih, pa je z vidika psihologije dosežen cilj enak - užitek in zadovoljstvo.

Vir: consumerhealthdigest.com

Foto: Profimedia

Preberi še: Izračunali smo, koliko na leto zapraviš za nakup vložkov in tamponov

Priporočamo tudi: Če se ti ali kdo od tvojih bližnjih med spanjem SLINI, to pomeni ...