Ali imaš ob sebi zrelega moškega, ki si te zasluži? Preveri!

Ali se ti je v zvezi kdaj zgodilo, da počneš stvari, za katere si bila prepričana, da jih ne boš nikoli? Ali v določenih situacijah reagiraš drugače kot si včasih? Razlog se lahko skriva v zrelosti moškega, ki ga imaš ob sebi, in čustveni manipulaciji.

Ali imaš ob sebi zrelega moškega, ki si te zasluži? Preveri! (foto: Profimedia) Profimedia
6. 11. 2019

V osebo se zaljubiš v veri, da je dobra oseba, ki te ceni, spoštuje in ki te ima rada. Vse to je sprva lahko očitno in jasno izraženo, vendar se ljudje spreminjamo, na žalost velikokrat tudi na slabše. 

Takrat, ko nekomu izpoveš svojo ljubezen, pričakuješ, da bo čustvo obojestransko. Zato je še toliko težje sprejeti dejstvo, da tvoj partner oblvada miselne igre, s katerimi izvaja čustveno manipulacijo.

Čustvena manipulacija se v zvezi zgodi, ko skuša partner prevzeti moč z uporabo podlih taktik, prek katerih želi spremeniti tvoje mnenje, obnašanje ali odnos.

Znaki čustvene manipulacije so velikokrat neopazni, ker partner svojo željo po moči zakrinka v dejanja, ki so navzven videti kot dejanja zaljubljenega človeka.

Zbrali smo 5 najpogostejših znakov, ki opozarjajo, da ob sebi NIMAŠ zrelega moškega in da ta s teboj čustveno manipulira, da si boš lažje predstavljala, kako se vse skupaj sploh začne.

1. Igrajo žrtev

Zdi se, da vsak argument, ki ga imata, ne glede na to o čem sta se prepiral in kaj je kdo rekel, tvoj partner vedno igra žrtev. Izrazi svojo bolečino in doda, da ne razume, kako si ga lahko tako prizadela. Tudi če partner stori napako, si na koncu ti tista, ki se opravičuje. 

2. Ustvarjanje 'zmede' v tvojih mislih

Znak čustvene manipulacije je tudi to, da partner s svojimi besedami in dejanji doseže stanje, ko ne zaupaš več lastnim instinktom in pričneš dvomiti vase in v ljudi okoli sebe. Partner ti bo nekaj povedal, a bo kasneje zanikal, da bi se o tem kadarkoli pogovarjala. V svojih zgodbah bo zanalašč izpuščal informacije, vmešaval se bo v tvojo rutino, s čimer poskrbi, da se boš vedno bolj zanašala na njegovo pomoč.

Te morda zanima tudi: To so stvari, ki jih moški počne le z žensko, ki jo zares LJUBI ❤️

3. Rušenje samozavesti

Manipulativen posameznik bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da bo pri žrtvi spodbudil mišljenje, da brez njega ne more živeti. Vsako priložnost bo izkoristil za to, da bo obsojal tvoja dejanja, te opominjal na tvoje napake in s tem rušil tvojo samozavest.

4. Molčanje

Načrtno ignoriranje klicev, sporočil in drugih oblik komunikacije čustveni manipulator izkoristi za prisvajanje nadzora. S tem, ko te pusti čakati, v tebi počasi začne rasti dvom, o tebi, tvojih dejanjih in vajini zvezi.

5. Prelaganje odgovornosti

Partner, ki je čustveni manipulator, ne bo nikoli (oziroma zelo redko, tako da je to bolj izjema kot pravilo) prevzel odgovornosti za svoja dejanja. Situacijo bo vedno obrnil na način, kjer bo nekaj, kar si storila ali rekla, povod za njegovo napako. V kolikor se zgodi, da se bo opravičil, bo to storil pod pretvezo, da je bilo to dejanje storjeno zgolj iz ljubezni, ki jo čuti do tebe. 

Vedi, da si odgovorna samo za svoja dejanja in ne dejanja tvojega partnerja. Prav tako se moraš zavedati, da je za čustvene manipulatorje zveza samo miselna igra, kjer ciljajo na zmago. Imaš samo eno življenje in zaslužiš si biti več kot samo figura na šahovnici. <3

Pripravila: Tamara Bastarda

Vir: Hellogiggles.com

Preberi še: Globoko spoznanje: 5 največjih obžalovanj ob koncu življenja

Priporočamo tudi: Horoskop: Tako (glede na svoje znamenje) končaš ljubezensko zvezo