9 vrst ljubezni brez prihodnosti, od katerih smo vsi izkusili že vsaj eno

No, katero od teh si pa ti že izkusila?

9 vrst ljubezni brez prihodnosti, od katerih smo vsi izkusili že vsaj eno (foto: Unsplash.com/Pablo Heimplatz) Unsplash.com/Pablo Heimplatz
21. 8. 2017

Ljubezen ima veliko obrazov. Ravno tako pa jih menjamo tudi ljudje. Včasih izvajamo nad ljubljeno osebo pretiran nadzor, smo narcisoidni, ravnodušni, kdaj želimo na vsak način uveljavljati svojo voljo,  … Spodaj najdeš seznam ljubezni, od katerih smo vsaj eno na začetku svoje ljubezenske zgodbe življenja okusili že prav vsi.

9 vrst ljubezni brez prihodnosti, od katerih smo vsi izkusili že vsaj eno:

1. Prekleta ljubezen

Ljubezen, ki traja dolgo. Nekateri ji pravijo tudi ljubezen brez jezika. Gre za ljubezen histeričnih ljudi ali tistih, ki se bojijo predanosti. Ne gre ravno za nezrelo vrsto ljubezni. Gre za ljubezen z luknjo v komunikaciji. Takšna zveza je polna predvidljivih fraz in lažnih obljub.

2. 'Posel je posel'

Ta vrsta ljubezni obstaja v poslovnem svetu. Ukvarja se večinoma s pogajanji. Gre za poslovni podvig dveh partnerjev, ki imata v mislih določen cilj. Govorimo o ljubezni, ki ima v naravi materializem. Osredotoča se na to, koliko imata partnerja pod palcem in kako globoko v žep lahko sežeta.

3. 'Trofejska' ljubezen

To je tista vrsta ljubezni, pri kateri partnerja eden drugega postavljata na piedestal. Gre za ljubezen, ki temelji na posesivnosti in ekskluzivnosti. Predpostavka te vrste je: »Če svoje zveze ne razgaljam na Facebooku, v resnici nisem s tabo.«

4. 'Vojna' ljubezen

Ta tip ljubezni je podoben prejšnjemu. Edina razlika med vrstama je, da tukaj ne gre za 'razstavljanje trofeje'. 'Vojna' ljubezen je zelo intenzivna. Je ljubezen, ki mora biti razglašena in prevladuje v pretiranem izkazovanju naklonjenosti.

5. Jedrska ljubezen

Vroča ljubezen. Pri njej običajno traja kar nekaj časa, da 'dozori' oz. da partnerja najdeta pravi recept za odnos.

6. Maskirana ljubezen

Gledališka, samoumevna vrsta ljubezni. V tej ljubezenski kategoriji sta hkrati prisotni resničnost in iluzija.

7. Narcistična oblika ljubezni

Pri tej obliki ljubezni se velikokrat pozabi, kaj je v resnici pomembno. Pozabi se, kaj je tisto, kar šteje. »Naj vam bo v čast, da bolj ljubite kot pa ste ljubljeni,« pravi Nietzsche in to je tisto, kar bi veljalo pri tej obliki ljubezni upoštevati.

8. 'Ustavna' ljubezen

Temelji na klavzulah in sporazumih. Gre za odnos, v katerem je točno določeno, kaj je sprejemljivo in kaj niti pod razno. Določen je krog prijateljev, trajanje in celo točen začetek spolnih akcij. V tem primeru gre za odnos, ki v večini primerov temelji na pretiranem nadzoru in posledično izčrpava partnerja.

Ljubezni ne gre predalčkati, je divja, razburkana po naravi in uspeva le, če se ji prepustimo.

9. Frankensteinova ljubezen

To je morda najčudovitejša vrsta ljubezni med naštetimi. Vsebuje vse – užitek, zvestobo, prihodnost, grozo, sebičnost in ekskluzivnost. Je popolnoma nepredvidljiva – je čudežna, lahko izpuhti, se oslabi, ima napake, …

Vir: Culturacolectiva.com

Preberi še: Kdaj skočiti z njim prvič med rjuhe? Pravi trenutek je ...

Priporočamo tudi: 4 glavni zmanjševalci želje po spolnosti (+ kako jih odpraviti)