9 Velikih skrivnosti njegovega vzburjenja

Če ženska za seks res potrebuje razlog, moški pa samo kraj, potem je res tudi, da bolj ko ženska pozna njegove skrite kraje užitka, večje razloge ima moški, da je nor nanjo.

9 Velikih skrivnosti njegovega vzburjenja (foto: profimedia) profimedia
18. 2. 2016

Z nobeno še nisem doživel kaj takšnega. Kot da vse bivše, ki so bile kdaj v moji postelji, niso poznale skrivnosti, ki jih je ona obvladala. Bila je utelešenje leksikona o ultimativni zadovoljitvi moškega,’’ mi je pred dnevi vzhičeno zaupal prijatelj. Uh, priznam, pritegnilo je mojo pozornost – tvoje ne bi? “Kaj pa ti je takšnega počela?’’ Izmikal se je, da so bile pač malenkosti, drobni, a učinkoviti prijemi tam in takrat, ko je bila vzdraženost največja, ter pravi načini, kdaj se je česa lotila in kako močno. Aha. Tole bo treba raziskati ... kajti več kot očitno je bilo, da dlje od abstraktnih namigov (spet) ne bom prišla.

Misliš si, da je povprečnega moškega v postelji dokaj lahko prebrati – kaj točno se plete po njegovi glavi, je razvidno že iz govorice njegovega telesa. Tukaj sta po navadi dve možnosti. Ali je pripravljen svoje želje ubesediti ali pa bo molčal in upal, da boš po govorici telesa sama ugotovila, kaj je tisto, kar mu krivi palce. Vsekakor večina moških prisega na drugo možnost: konec koncev je v njih še vedno prastari strah, da ne bodo izpadli možati, če bodo npr. rekli: “Oh, bejbi, poliži mi zdaj še malo bradavičko ... tako ja, kroži, ugrizni, stisni.’’ In če Mohamed ne pride h gori, pride gora k Mohamedu.

Vsa skrivnost uspeha je v opazovanju odzivov njegovega telesa. Vsaka najmanjša sprememba v obnašanju med seksom je pomemben znak, da ga lahko spraviš v še večjo ekstazo. Laže napisati, kot pa ugotoviti, kajne? Več ko veš o njegovem telesu, bolje ga lahko zadovoljiš. Logika. In ja, ni ves center njegovega doživljanja užitka skrit v njegovi moškosti, pa naj se pred tabo bohoti v še tako bajni veličini in trdoti. Temu bi lahko rekle le vrh ledene gore in čas je, da se nanjo povzpneš.

Pripravi se na to, da se oborožiš s svežimi vedenji o njegovem doživljanju seksa in jih potegneš iz rokava takrat, ko bo to najbolj učinkovito delovalo. Nikar ne reci, da si na skrivaj ne želiš, da bi o seksu s tabo mislil tako kot moj prijatelj iz prvega odstavka?

1. Faza njegovih rožnatih očal

Nobena skrivnost ni, da ima prav vsaka ženska na tem planetu vsaj občasne bolj ali manj utemeljene pomisleke o tem, kako je videti njeno telo brez oblačil. Včasih so bojazni, da imamo prevelik trebuh, drugič nas skrbi zajetnejša zadnjica, tretjič velikost prsi. S čimerkoli si že tu in tam beliš glavo, pa imam zelo dobro novico. Verjela ali ne, med največjo fazo vzburjenosti, ki ji rečemo tudi plato, to je takrat, ko se on bliža orgazmu, moški vidi tvoje telo skozi rožnata očala. Takrat se v njem proizvaja zajetna doza hormona serotonina, ki mu precej zmanjša možnosti, da bi na tebi opazil kakršnekoli napake – nasprotno, tvoje telo v gibanju se mu bo zdelo neustavljivo vzburjajoče.

Če se torej na začetku vajine pustolov­ščine še ne odkriješ v celoti, je trenutek, da to storiš, v zadnji fazi seksa. Takrat se mu boš zdela še posebno seksi, zato v zamenjanem položaju razkrij vse čare in za hip bo prepričan, da se mu je pred nosem prikazala sama boginja seksa in lepote.

2. Hlepi po ljubkovanju svojih bradavičk

Ničkolikokrat si že lahko v naši reviji prebrala, kako pomembna točka so moške bradavičke. Vemo torej, da niso prav nič manj občutljive, kot so naše, s to razliko, da se moškemu zdi bogokletno, da bi ženski o tej svoji občutljivi točki kdaj namenil eno samo besedo. Marsikomu se to preprosto ne zdi možato, zato živijo v tihem upanju, da bomo to vseeno storile same, brez njihovih verbalnih pobud. In bradavičke si resnično zaslužijo vso našo ljubezen, saj kot kaže študija The Journal of Sexual Medicine, več kot polovico moških v njej priznava, da stimulacija bradavičk ne le pripomore k njihovi večji vzburjenosti, ampak jo tudi precej okrepi, zato se njihove mišice takrat, ko so ljubkovane, stisnejo in kri takrat veselo zakroži po vsem telesu.

Ker bo le 17 odstotkov moških sproščeno zaprosilo za tovrstno draženje, je bolje, da stvari vzameš kar takoj v svoje roke in usta. Začneš s kroženjem po coni z blazinicami prstov, potem pa na koncu preseneti z než­nim ščipom, tik preden se začneš z rožnatim gumbom poljubljati in ga sesati, lizati in kakor da bi želela iz tega napraviti diplomo, uživaj v njegovem nemočnem odzivanju na tvoje početje.

3. Perinejum, povsem korektna točka

Ena od njegovih zadnje čase vse bolj opevanih točk užitka se nahaja med predelom jačk in anusa. Gre za površino, ki jo ženske mnogokrat zapostavljamo, saj smo se dolgo časa ukvarjale zgolj z najbolj izpostavljenimi moškimi conami. Zdaj, ko vemo o moških erogenih conah veliko več, in sicer, da je predel perinejum prepleten z enakimi vrstami živčnih končičev kot penis, se ga dotikamo pogosteje. Zelo preprosto dostopen je med misionarskim položajem, ko se lahko z roko dokoplješ do njega, medtem ko on opravlja svojo priljubljeno nalogo: penetracijo vate. Dražiš ga lahko z dvema prstoma, s pritiski in krožnimi gibi v nasprotni smeri urnega kazalca. Pravilo pa je tukaj zelo preprosto: večji pritisk, večji užitek.

4. V začetni fazi hlepi po komplimentu

Naj te njegovo samozavestno vedenje, ko je močno motiviran, da ti čim prej sleče hlačke, ne preslepi. Za njegovo odločnostjo se posebej na začetku seksa s tabo v njem skriva negotovost, saj ni povsem prepričan, če si ga želiš tako kakor on tebe. Tukaj je čas, da mu ušesa napolniš s poezijo komplimentov o njegovem močnem telesu, njegovi neustavljivi privlačnosti in mu poveš, kakšni občutki se te lotevajo, ko ga čutiš v sebi.

Njegova glava je v začetni fazi še dovolj dovzetna za tvoje prefinjene, ego božajoče besede, ki jih še lahko sprejema kot vzpodbudo, v poznejšem stadiju vzburjenosti pa je povsem možno, da jih bo tudi že preslišal, saj bo njegove možgane povsem prežela ena sama želja – želja po orgazmu. Dobesedno? Razmišljal bo le še s spodnjo glavo ...

5. Potrditev išče na tvojem obrazu

Majhen šok: med seksom bolj kot telo svoje partnerice opazujejo obraz, saj na njem lahko dobijo več informacij, če so na pravi poti. Če na tvojem obrazu ne bo zaznal dovolj ravno prav odsot­nega pogleda, ki mu bo nakazoval, da si v devetih nebesih, bo spremenil svojo taktiko.

Točno: ko se ženske približujemo orgazmu, noben del telesa tega tako nazorno ne pokaže kakor prav naša mimika. Čeprav se kateri morda zdi, da takrat ni preveč privlačna, pa je gotovo v njegovih možganih to najboljši izraz, kar bi si jih takrat poželel. Še to: kljub vsej fami, ki jo ima ‘popolno’ žensko telo v zadnjih desetletjih, pa raziskave kažejo, da niti pri motivih po seksualnih avanturah moškega še tako očitni telesni atributi nikoli ne bodo tako zapeljali, kakor ga bo simpatičen obraz. Potolažene?

6. Ne more si pomagati, da ne bi ...

... včasih zgrabil za tvoje lase in te zvlekel k svoji izboklini, kadar je čisto na koncu. Lahko se okrepi tudi njegov prijem tvoje ritke ali prsi, kajneda? Ker je takrat njegov prvinski nagon zelo oster, njegovo telo preplavijo kemične snovi, kot sta oxytocin in endrofin, s tem pa se poveča tudi njegova potreba po močnejših prijemih. V tej fazi nikar ne skrbi, da bi ga poškodovala, če mu boš nohte malo trše zarila v hrbet in jezik še globlje v grlo. Tudi če ga boš grobo prijela za lase ... brez skrbi, za vse to ti bo prav lepo hvaležen.

7. Povsem nepričakovana vroča točka

Med predigro skoraj vsak delček njegovega telesa, ki je sicer zapostavljen, postane bolj občutljiv. Njegov vrat, ustnice, ušesa, obrvi, lička ... vsega si že prekrila s poljubi. Kaj pa njegov nos? Ja, prav si prebrala. Njegov nos je – verjela ali ne – najbolj z živčnimi končiči prepleten del njegovega obraza, nam sporočajo strokovnjaki. Kdo bi si mislil? Še več, dokazano naj bi bilo, da bolj ko se spodbuja cirkulacijo krvi na njegovem nosu, bolj mu bo ... ja, uganila si.

Kar seveda ne pomeni, da mu ga boš od zdaj naprej malodane pojedla. Mislim – nos! Dovolj bo, če ga boš malo poljubčkala in se z njim ponoskala. Saj veš, eskimski poljubi. Nasvet, ki bo verjetno še najbolje učinkoval, pa smo našli v knjigi Touch me there! A Hands On Guide to Your Orgasmic Hot Spots avtorice Yvonne K. Fulbright. Svetuje nam namreč, da se od nosu s prsti sprehodimo do njegovega mednožja in nazaj. To naj bi povzročilo, da bo kri zakrožila po vsem telesu in mu ga prebudila. No , prav gotovo se bo s tem prebudilo nekaj pod njegovim pasom, če ne drugega.

8. Dlje ko zdrži, bolj močno mu pride

Ko se približuje nevarni fazi, kjer mu je že prava muka zadrževati orgazem, je njegov srčni utrip povečan, dihanje globoko, mišice pa so napete. Njegovo telo je tik pred tem, da bo eksplodiralo. Skrivnost ognjemeta pa vemo, da je ravno v tem, da se čim dlje zadrži v tej fazi – in če ti uspe, bo njegov konec še toliko slajši.

Kako? Dobro je imeti pod nadzorom njegova jajčka – ta mu tik preden je v stanju, da lahko doseže orgazem, skočijo k telesu. Takrat mu lahko orgazem odložiš s tem, da mu jih rahlo potegneš navzdol, stran od njega. Zanimivo je, da se moškemu zdi ta gesta lahko izredno erotična, saj ne ve, da mu skušaš prestaviti orgazem. Razen seveda, če ni malo preden se mu je to zgodilo, prebral tega članka!

9. Prostata ... pravzaprav nič prostaškega

Minsko polje užitka, imenovano točka G, se je prijelo v tej meri, da so moški po vsej sili morali dobiti svojo. Šala: prostata, ki je pri njih obstajala že davno prej, preden smo me prvič slišale za svojo znamenito G točko, je zgolj dobila enako ime. Bog si ga vedi zakaj. Vsa znanost okoli tega se je, kot kaže, začela šele, ko smo se seksualno vsi malce osvobodili. Beri: ko so moški končno dojeli, da niso geji, če jim punca v ritko porine prst in – seveda – ko se je punca nehala bati, da je on gej, če se mu je tega zahotelo.

Pred časom je ena od izredno znanih seks blogerk, ki je v prostem času dekle na poziv, izdala svojih deset skrivnosti, s katerimi doseže, da moškemu pride takrat, ko to hoče ona. Uganila si, ena od nepogrešljivih tehnik je bila tudi ta, da mu je v ključnem trenutku med oralnim seksom s prstom podražila prostato. In res: eksplozija je neizbežna, on pa po navadi še nekaj trenutkov po njej hlasta za zrakom. Neprecenljivo.

Marta Lamovšek

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri