9 novih pravil spogledovanja na družbenih omrežjih

Kako pokazati zanimanje na družbenih omrežjih in obenem ohraniti vtis nedostopnosti?

9 novih pravil spogledovanja na družbenih omrežjih (foto: Getty Images) Getty Images
14. 8. 2018

Seveda boš svojo simpatijo dodobra preverila prek njegovih objav na Instagramu, a kdaj je pravi čas, da ga dodaš tudi na Snapchat – ali pa še kam drugam? Kdaj je pravi čas, da začneš stiskati všečke na njegove objave na Facebooku? In po koliko zmenkih je vajino skupno fotografijo varno objaviti v Instastory?

Ne dovoli, da ti kdo reče, da so to popolnoma trivialne podrobnosti, saj fantje na začetku nove zveze opazijo tudi najmanjše podrobnosti. Sociologinja Lisa Wade, avtorica knjige American Hookup: The New Culture of Sex on Campus, obenem trdi, da s tem preveriš, kako zainteresiran je novi partner za nastajajoči romantični odnos.

Ker razumemo, da odgovori na ta vprašanja niso preprosti, obenem pa vseeno pomembni, smo pripravili kratek vodnik, s katerimi se varno in brez strahu, da izpadeš kot psihopatska zalezovalka, integriraš v vse njegove družbene profile.

1. Po tretjem zmenku

Prijatelj ali sledilec?

"Uspešno preživita vsaj tri zmenke, preden simpatiji pošlješ prošnjo za prijateljstvo ali mu začneš slediti na družbenih omrežjih. Takrat boš tudi sama prepričana, ali si že želiš njegove objave gledati tudi na svojem zidu," pravi David Edwards, ustanovitelj strani eFlirt.

"Če se na spletu povežeš s fantom, ki ti je všeč že po prvem zmenku, to lahko da občutek, da želiš za njim vohuniti."

Saj lahko za njim vohuniš tudi brez njegovega vedenja in brez obremenilnih digitalnih dokazov, samo malce bolj iznajdljiva moraš biti s spletnimi orodji.

2. Prvi teden

Všečkaj objavo

"Ko postaneta prijatelja, lahko všečkaš njegove objave. Ampak, pozor, če se bodo začeli pojavljati tvoji všečki na njegovih tri leta starih fotografijah, mu bo postalo jasno, da dneve in noči koplješ po njegovih družbenih profilih, kar pa je lahko precej odbijajoče, če ne že kar malce strašljivo.

3. Po koncu prvega tedna

Sledi njegovim spletnim zgodbam

Ne razmišljaj preveč. Po tem času je skupno sledenje vajinim Instagram in Snapchat zgodbam popolnoma sprejemljivo. Zato kar poteši svojo radovednost in se z užitkom potopi v njegove fotopripovedi.

4. Drugi teden

Pošlji mu direktno sporočilo (DM)

Ker si kul, mu v zasebnem sporočilu pošlji kakšen smešen 'snap' ali fotko, povezano s pogovorom, ki sta ga imela pred kratkim. Za bolj obširne ali resne pogovore, pa še vedno raje izberi dobri stari SMS.

5. Po enem mesecu

Končno je dovoljeno komentirati

"Komentarji pod fotografijami niso vidni samo tvojemu partnerju, ampak tudi vsem njegovim prijateljem, zato se za tak korak odloči šele, ko imata vzpostavljeno trdno zvezo," opozarja Edwards.

Tudi zato, da se ne znajdeš v situaciji, da te potem njegova teta kar v komentarjih povabi na spoznavni štrudelj in cedevito. Sprva lahko komentiraš le z uporabo čustvenčkov.

6. Ko odnos postane javen

Objavi spontano fotko

Čestitamo! Zdaj lahko svoj socialni zid osvežiš s fotografijami s piknika, na katerih si z dragim romantično delita čevapčiče. Če se s tem seveda strinja. Nekaterih ljudje namreč zelo cenijo zasebnost, zato ga prej le vprašaj: "Hej, tale fotka mi je zelo všeč. Se strinjaš, da jo vržem na Instagram?"

Če potrdi, fotografijo samo še opremi z duhovitim pripisom in spletno zmagoslavje je tvoje.

7. Po šestih mesecih

Obelodani svojo ljubezen na Instagramu

Na tej točki odnosa je sprejemljivo, da je kakšna fotografija okrašena z ljubezenskimi izlivi in srčkastimi čustvenčki. Nekaj, kar bo partnerju in prijateljem malce osladno, a ne patetično. Preden karkoli objaviš, premisli – sta resnično v zdravi in srečni zvezi? Nočeš se namreč sramotiti s čustveno objavo, ki ji bo dva tedna pozneje sledil dramatičen razhod.

8. Ko želiš, da ves svet ve za vaju

Spremeni svoj status

Že misel na spreminjanje statusa na Facebooku se morda zdi nekoliko zastarela. A brez skrbi lahko to sprejmeš kot novodobni korak v razvoju modernega odnosa. Če že čisto vsi vedo, da sta skupaj, statusa ni treba spreminjati, ker se bo zdelo malce pretirano in predvsem prepozno. Preostanku sveta pa le sporoči, ko bosta zaročena in poročena.

9. Ko na spletu ne pokaže pretiranega zanimanja

Ne sledi tvojim digitalnim zgodbam, ne retvita tvojih tvitov, ne dodaja vajinih skupnih fotografij in ne všečka tvojih hudo smešnih objav. WTF?!

Preden se odločiš, da je tip digitalni analfabet in nevreden ljubezni v sodobnem svetu, sprejmi dejstvo, da niso vsi moški aktivni na družbenih omrežjih. Če je njegova zadnja objava na Facebooku iz novoletne zabave leta 2016, morda ne želi deliti stvari na spletu.

Pomembno je, da sta zadovoljna z vajinim odnosom, saj dogajanje na družbenih omrežjih ni kazalnik dejanske sreče. Če pa je sicer aktiven, samo ne na tvojih profilih, morda želi kaj skriti ... a tvojih profilih, morda želi kaj skriti ...

Po predlogi Candice Jalili prevedel Darjo Hrib
Fotografija: Getty Images

Preberi še: Namesto da rečeš 'LJUBIM TE', naredi to!

Priporočamo tudi: Lea Sirk presenetila z novo frizuro! (FOTO)