9 NORO dobrih stvari, ki se ti zgodijo, ko se s fantom razideta

Številka 8 je naravnost sijajna in čisto preveč resnična.

9 NORO dobrih stvari, ki se ti zgodijo, ko se s fantom razideta (foto: Profimedia) Profimedia
11. 9. 2021

Prekiniti zvezo ni najlažja stvar, ki se ti lahko zgodi. Ampak bodimo realni, najpogosteje je to najbolje. S tabo delimo sladkorčke, ki napolnijo tvoje življenje, ko se s fantom po več letih razideta. Popolna inspiracija! To je nekaj podobnega kot klasična himna iz 70-ih, ki se glasi I will survive. Ta narekuje, da boš preživela. … in morda še lažje brez njega!

9 noro dobrih stvari, ki se ti zgodijo, ko se s fantom razideta:

1. Prihrani denar za počitnice

"Spomnim se, koliko denarja mi je dejansko ostalo, ko sem dobila svojo prvo plačo po zadnjem razpadu zveze, saj nisem vsega porabila za kosila in večerje v dvoje," je že pred časom napisala ena izmed naših bralk. Pa še kako res je! Varčuj in pojdi na potovanje, ki te že toliko časa mika.

2. Končno lahko spiš zopet na sredini postelje

… in se končno tudi naspiš. Kaj ni to fantastično?

3. Osvobodi se "odpadkov"

V odnosu, ki ni zate, ki te ne izpolnjuje, ki ti ne koristi in kjer ne moreš biti 100-odstotno osredotočena nase, ni vredno vztrajati. Naposled se lahko osvobodiš neprijetnih občutkov in zaživiš NOVO življenje!

4. Nauči se spet ljubiti samo sebe

Raziskave kažejo, da se lahko tvoj občutek jaza izboljša že po 2 tednih, ko zaključiš zvezo. Tistega šoka, ki sledi spremembi življenjskega sloga, ni več. Po dolgem času se lahko pričneš imeti zopet zdravo rada.

5. Poiščite sebe

Najdi sebe. Zaupaj nam, vemo, da se vse skupaj sliši kot nekakšno hipi-dipi s***je, a občutek, ko se po zvezi, ki je bila pravzaprav ena velika polomija znova najdeš, je neverjeten. Trenutek, ko se znova začneš zavedati, da si popolna, celostna oseba, je nekaj najlepšega. In spoznanje, da si sijajen človek, ki je ljubljen in ljubi … je neprecenljivo.

6. Serije ves dan … vsak dan

Delaj karkoli za vraga želiš! Ves čas, jasno.

7. Ni se ti potrebno znova in znova ukvarjati z njegovo družino

Včasih pogrešaš družino svojega bivšega, včasih pa je pravi blagoslov, da jih ne srečuješ več. Ali ne? Pa še to, nič več neprijetnih in obsojajočih pogovorov z njegovo sicer zelo "prijazno" mamo. Pošteno!

8. Spogledovanje!

Ooo, fant! Ti prvi koraki, ko osebo spoznaš na novo. Ah … in na sploh veliko novih poznanstev. Sedaj opravičeno loviš poglede mimoidočih lepotcev, medtem ko ti je bilo to prej popolnoma prepovedano. Spogleduj se na veliko, lahko se pogovarjaš s komerkoli, kolikor časa že želiš.

9. Pojdi naprej

To je res najslajši del! In veš kaj te čaka? Prvi poljub z nekom drugim. Z nekom, ki te bo razumel, sprejel in ljubil, kot si zaslužiš. Auuu …

Preberi še: "Odnos je bolj zanimiv, če dragemu določene stvari zamolčiš" (nasveti terapevtke za pare)