9 erogenih točk, ki v njem sprožijo nebrzdano slo

Strokovnjaki so odkrili, da na moškem telesu obstajajo predeli, ki ob pravilnem ravnanju vzbudijo nebrzdano slo. Sprehodili smo se po njegovem telesu in ti erogene cone podrobneje opisali. Si pripravljena na igrico dotikov užitka?

9 erogenih točk, ki v njem sprožijo nebrzdano slo (foto: Profimedia) Profimedia
16. 5. 2021

Moško telo je ogromno žarišče užitkov, a na moškem zemljevidu, ki se ti ponuja v raziskovanje, je še posebej občutljivih devet predelov, ki vodijo na lestvici seksualne zadovoljitve.

Gre za posebej občutljive točke, skrite na različnih delih telesa, ki se jih največkrat ne zavedajo niti moški sami.

Dotikanje in ljubkovanje teh točk bo vzburilo njegove čute in goreča naslada ga bo izstrelila v orbito užitkov.

Vsaka od točk, ki jih boš v nadaljevanju podrobneje spoznala, je namreč polna zelo občutljivih živčnih končičev, ki ob draženju ‘podivjajo’.

Zato preučiti vodič po devetih ‘porednih sprožilcih’ njegove strasti in različne tehnike, s katerimi ga boš najbolj učinkovito popeljala do orgazmičnih višin.

Sprožilec užitkov 1: Zunanji del spodnje ustnice

Moške ustnice očitno ne vzburjajo le žensk. Osredotoči se na vdolbino med njegovo spodnjo ustnico in brado in njegovi poljubi bodo postali izrazito strastni, kajti ta občutljiv predel je nabit z dražljivimi živčnimi receptorji.

Poteza, s katero ga boš obvladala: Med ljubljenjem z ustnicami ‘objemi’ njegovo spodnjo ustnico in jo nežno sesaj. S konico jezika kroži gor in dol le nekaj milimetrov pod ustnico.

Takšno draženje ga bo popeljalo do roba erotičnih občutij, z zadrževanjem njegove spodnje ustnice med svojimi, pa občutke le stopnjuj. Počutil se bo, kot da električni sunki potujejo iz njegovih ust naravnost v njegov spolni ud.

Sprožilec užitkov 2: Sprednji del vratu

Ženske posvečajo med oralnim ljubkovanjem vse preveč pozornosti stranskemu delu moškega vratu med ušesom in ramenom – ne vedoč, da spuščajo pomembno mesto, ki ga vzburja bolj kot grizljanje ušesnih mečic ali sprehajanje po vratu – to mesto se nahaja tik pod adamovim jabolkom.

Poznavalci refleksologije in tradicionalne kitajske medicine trdijo, da je ščitnica, žleza v obliki metulja na sprednjem delu njegovega vratu, tesno povezana s spolnimi organi.

Poteza, s katero ga boš obvladala: Moški naj se uleže na hrbet, pod glavo naj si zvije blazino tako, da bo njegov vrat izpostavljen in rahlo izbočen. Ogrej ga tako, da ga z mokrimi ustnicami poljubljaš v višini grla, potem pa z jezikom zdrsni do adamovega jabolka.

Spusti se do ščitnice, ki leži tik pod njim; tu se ustavi in z jezikom s krožnimi gibi masiraj predel.

“Dotikanje z jezikom v krožnih gibih zagotavlja, da dražiš celotni predel ščitnice, zato ga boš lahko tudi maksimalno zadovoljila,” v knjigi Seksualna refleksologija trdi Mantak Chia, ki je tudi soavtor knjige Moški orgazem brez meja.

Sprožilec užitkov 3: Njegove prsne bradavice

Ženske vemo, da so bradavičke center za telesne naslade. Strokovnjaki pa so ugotovili, da so lahko ‘joškice’ tvojega najdražjega celo bolj občutljive, ker večina moških ni navajena, da se tem stikalom strasti posveča posebna pozornost.

Moške prsne bradavičke so pri večini neraziskano ozemlje – erogena cona, s katero še niso eksperimentirali. Zato se jih le dotakni in telo mu bodo pretresli šokantni valovi užitka.

Poteza, s katero ga boš obvladala: Odločilni trik, s katerim boš prevzela pobudo, smo poimenovali sladoledni vrtinec. Medtem ko leži na hrbtu, z jezikom počasi kroži okoli njegove bradavičke.

Začni na zunanjem delu kolobarja in kroži čedalje bližje proti bradavički, kot bi lizala sladoled. Užitek boš podaljšala, če se boš malo dlje pomudila pri kroženju okoli bradavičke. Končno bradavičko le oblizni in jo nato rahlo ugrizni.

Moškim je stopnjevanje napetosti neizmerno všeč, zato se ga ne boj ugrizniti malce močneje, kot si nameravala. Da bo predigra še bolj erotična, pred začetkom ljubkovanja bradavičk poliži kocko ledu, kajti tvoj hladen jezik bo še dodatno vzburil tu nakopičene živčne končiče.

Sprožilec užitkov 4: Jamica pod gležnjem

Med njegovo peto in gležnjem se nahaja za konico prsta velika točka, ki ima po mnenju refleksologov neverjetno moč vzburjanja. Ta točka je namreč povezana s spolnimi organi in pritisk nanjo sprosti energijo, ki se izraža v občutkih naslade.

Poteza, s katero ga boš obvladala: Preizkusita obrnjen ‘ona na vrhu’ položaj, tako da je tvoja glava obrnjena k njegovim stopalom. Ko boš začutila, da se tvoj partner bliža višku, se nagni naprej, zgrabi njegove gležnje in pritiskaj na omenjeni točki v ritmu njegovih sunkov.

S to dodatno spodbudo bo njegov orgazem še močnejši, pa tudi ti ne boš prikrajšana za užitke, saj je takšna poza najboljša za doseg razvpite točke G.

Sprožilec užitkov 5: Njegov presredek

Večina moških se na žensko raziskovanje predelov za ‘družinskimi dragulji’ odzove sramežljivo. A za njimi se nahaja prostata – organ s pomembno orgazmično zmožnostjo. Nežni dotiki na tem predelu ga bodo popeljali do nebeških občutkov.

Poteza, s katero ga boš obvladala: Preden vstopi med ljubljenjem v misijonarskem položaju, sezi med njegove noge in nežno draži njegov mošnjiček. Ko boš z roko dosegla predel za modi, s členki blago pritisni na presredek. Vaše poredno gnetenje ga bo popolnoma obnorelo.

Nato ga ponovno primi za moda in se sočasno igraj z njegovimi jajčki ter pritiskaj na presredek. Ko bo tik pred izbruhom, členke porini še globlje – s tem dejanjem boš še podaljšala njegov orgazem.

Sprožilec užitkov 6: Poveljniška palica

Že ljubimke brez posebnih izkušenj vedo, da lahko moškega spravijo ob pamet z obvladovanjem njegove ‘ljubezenske mišice’. Poznavalke mesenih užitkov pa vedo, da obvladovanje enega samega, ekskluzivnega giba, njegovo orožje tako podžge, da obstaja nevarnost za samovžig!

Poteza, s katero ga boš obvladala: Tvoj partner naj se sproščeno uleže na hrbet, ti pa se usedi med njegove razširjene noge, z obrazom, obrnjenim proti njemu. S palcem in kazalcem obeh rok objemi njegov penis približno na sredini in ju pomikaj v nasprotnih smereh, tako da boš sočasno zdrsela do korena in do glavice penisa.

Tako ognjevito draženje njegovega strelca je zelo učinkovita in dostikrat neznana različica običajnega gor-dol draženja z eno roko.

Občutil bo neverjetno trenje, še posebej, če boš začela prav boleče počasi, potem pa sočasno z njegovim vznemirjenjem povečevala hitrost in tik pred orgazmom hitrost upočasnila, da ti ne ‘uide’. Da ga bo tvoje početje še bolj razvnelo, si, še preden se ga lotiš, v dlan stisni kanček lubrikanta.

Sprožilec užitkov 7: Glava penisa

Ta vrh ljubezenske ledene gore se ponaša z več seksualnimi receptorji za spolni užitek kot kateri koli drug del njegovega telesa. Zapleteno pa je ugotoviti pravšnjo stopnjo pritiska na glavico penisa, da ga popeljete v ekstatične višave, ne pa do bolečin zaradi preveč vnetega ‘obdelovanja’.

Poteza, s katero ga boš obvladala: Poizkusi trik, ki smo ga poimenovali ‘šminka’. Medtem ko tvoj najdražji leži na hrbtu, njegov ‘strelec’ pa je strumno dvignjen kvišku, le s prsti primi koren penisa (ne s celo dlanjo), da ga učvrstiš.

Z vlažnimi in zaprtimi, a ne s stisnjenimi ustnicami se dotikaj glavice njegovega penisa, kot bi si nanašala ličilo za ustnice.

Njegovo zadovoljstvo boš še povečala, če boš usta rahlo odprla in nežno drgnila glavico med ustnicama. Občasno razpri ustnice in vzemi celo glavico v usta, potem pa se vrni na izhodiščno stanje, tako da se konice dotikaš le z zaprtimi, vlažnimi ustnicami.

Dodatna prednost takšne predigre je dejstvo, da te tvoj moški pri ‘obdelovanju’ lahko nemoteno opazuje – kar ga še dodatno ‘podkuri’.

Sprožilec užitkov 8: Pregib med jajčki

Poznaš valovito gubico, ki loči njegov mošnjiček na dva dela? Dokazano je, da lahko ta črtica nudi veliko več užitkov, kot mislimo. Pravzaprav gre za pot užitkov, ki teče po celotni dolžini njegovih jajčk od anusne odprtine do korena penisa, ki pa se je ne dotikamo prav pogosto, ker večina žensk – in moških – misli, da niso vredni posebne pozornosti.

Poteza, s katero ga boš obvladala: Če se želiš poigrati z njegovo gubico, boš najverjetneje morala pobudo prevzeti kar sama. A nastopi nežno, ker je ta predel njegovih mod izredno občutljiv!

Njegov zaklad zibaj v eni roki, z dvema prstoma druge roke pa nežno pritisni na vrh pregiba (kjer se moda združijo s korenom penisa). S prstoma zdrsni po pregibu, dokler skoraj ne dosežeš anusne odprtine.

Medtem ko nadaljuješ igro z dvojčkoma v njegovi mošnji, obrni smer božanja. Takšen način dvojne stimulacije ga bo resnično ‘zrajcal’ in nikoli več ti ne bo pustil, da bi spregledala ta center pohote.

Sprožilec užitkov 9: Njegova točka F

Frenulum je majhen košček tkiva, na katerem se glavica združi s spodnjim delom penisa. Ker leži na stranpoti do seksualne naslade, je dostikrat spregledan, a strokovnjaki in poznavalci užitkov ga imajo za svetišče skrite pohote. Tu se namreč sreča cel kup živčnih končičev, ki ob dotiku sprožijo neverjetno verižno reakcijo, ki vodi do zamaknjenosti in ekstaze.

Poteza, s katero ga boš obvladala: Z naslednjim manevrom, prijaznim do njegove točke F, boš odprle ventil nebrzdane sle. Medtem ko z eno roko čvrsto držiš penis pri korenu, z jezikom počasi kroži okoli glavice penisa.

Vsakič, ko dosežeš njegovo točko F, jo s konico jezika narahlo ošvrkni in se vrni na ‘obdelovanje’ glave. Istočasno se z drugo roko posveti penisu, z enakomernimi gibi od korena navzgor in nazaj. Odzval se bo le z nerazločnim mrmranjem, ki mu bo sledil glasen vrhunec, ki lahko prebudi sosede. To pa je že vajin problem.

BONUS: Masaža za prebuditev strasti

  • Z roko v roki.

S konicami prstov riši drobne kroge na sredini njegove dlani. Postopoma jih povečuj, dokler ne dosežeš robov njegovih dlani.

  • Blažene poteze obraza.

Ko njegova glava počiva na vzglavniku, se z dvema prstoma dotakni njegovih senc in na obe hkrati rahlo pritisni.

  • Mravljinci v hrbtenici.

Sleci mu srajco in zmasiraj trtični predel. Vsakič, ko pritisneš na trtico, čvrsto stisni tudi njegovo zadnjico.

ZATE: Primi me tukaj!

Če še ne pozna posebej občutljivih točk tvojega telesa, mu ta seznam porini pod vzglavnik.

  • Bradavičke.

Poduči ga, da je strašno vzburljivo, če tvoje hribčke izmenično obdeluje z rokami in jezikom, prilagaja pa naj tudi pritisk in hitrost.

  • Spodnji del trebuha.

Ko te z rokami ali jezikom zadovoljuje pod pasom, mu povej, da ugodje vzbuja tudi krožno božanje spodnjega dela trebuha z dlanjo.

  • Notranji del stegen.

Sprehaja naj se po predelu od zadnjega dela kolen proti notranjem delu stegen in navzgor, vse do nožnice.

  • Zadnjica.

V položaju ‘ona zgoraj’ ga prosi, naj te zgrabi za štručki in ju nežno mesi, med tem ko se premikaš.

  • Ščegetavček.

Obdrži tangice in ga prosi, naj te s prsti ali z jezikom zadovoljuje skozi njih. Nežna tkanina bo še stopnjevala ugodje med odnosom.

Napisala: Anja Hamršek

Preberi še: V tem se skriva skrivnost za super vzburjajoč seks!

Priporočamo tudi: "Zakaj smo rade v postelji podrejene?" (iskrena izpoved 32-letne Maje)