8 še bolj erotičnih knjig kot Petdeset odtenkov sive

Ženske – veliko bolj kot mislijo moški – mika erotika, erotične knjige, v katerih pa, vsaj po zadnjih uspešnicah sodeč, ne sme manjkati tudi prave ljubezenske zgodbe z veliko romantike.

8 še bolj erotičnih knjig kot Petdeset odtenkov sive (foto: Profimedia) Profimedia
12. 10. 2017

Zadnje študije kažejo, da ženske v povprečju doživljajo spolni vrhunec vsaj sedem let pozneje, kot je to veljalo doslej. Prepričani so, da v seksu najbolj uživajo od 35. do 44. leta starosti.

Izkazalo se je namreč, da tretjina žensk v tej starosti v seksu uživa dvakrat do trikrat tedensko, petina žensk pa kar štirikrat do petkrat tedensko. In še tisto najpomembnejše, kar tri četrtine žensk je izjavilo, da so povsem zadovoljne s svojim seksualnim življenjem.

A očitno ženske – veliko bolj kot mislijo moški – mika erotika, erotične knjige, v katerih pa, vsaj po zadnjih uspešnicah sodeč, ne sme manjkati tudi prave ljubezenske zgodbe z veliko romantike.

Ženske so v neki ameriški anketi priznale, da je knjiga Petdeset odtenkov sive močno vplivala na njihovo spolno življenje.

Kar 47 odstotkov udeleženk ankete je odkrilo, da je po branju te knjige njihovo spolno življenje postalo precej bolj živahno. Torej se v resnici moški ne bi smeli pritoževati nad knjižnim izborom svojih lepših polovic – erotične knjige v zakonsko življenje prinesejo več spolnih užitkov.

Erotične knjige so v resnici napisane z namenom, da bralca oziroma bralko prijetno vzburijo in spodbudijo k spolnim užitkom.

A ženske imajo, po mnenju ameriških založnikov, rade erotiko, ob kateri se ne počutijo umazane, ampak dobijo pozitiven in ohrabrujoč pogled na to, da je seks v resnici nekaj dobrega in normalnega.

Večina žensk ima rada zgodbe v stilu – bogat in lep moški očara mlado in nedolžno dekle, ki ga neizmerno privlači.

Ženske imajo rade občutek, da vsaka – bogata ali revna – sreča svojega princa na belem konju.

Saj se spomnite filma Čedno dekle (Pretty Woman), kjer dekle z dna (Julio Roberts) očara bogat, šarmanten in malce nesrečen moški (Richard Gere). Ja, ženske imajo rade, da je moški malce nesrečen, poškodovan, da so one tiste, ki v njegovo življenje prinesejo srečo in sonce.

Podobna zgodba, no, z malo več erotike, se odvija v enem najbolje prodajanih romanov vseh časov Petdeset odtenkov sive – on je sicer bogat in vsemogočen, tudi njen vladar v postelji, a ona je tista edina, ki ga lahko reši temnih madežev iz preteklosti.

Ja, ženske so rade rešiteljice!

Takoj po zmagovitem pohodu knjige Petdeset odtenkov sive je na trg prišla še erotična trilogija Crossfire, ameriške pisateljice Sylvie Day, za katero New York Times pravi, da je nesporna kraljica romanov z nežno erotiko. Njene knjige so razkošje, ki si ga zasluži vsaka ženska, piše vodilni newyorški časopis.

Če obožuješ erotične knjige v stilu 50 odtenkov sive, potem nujno preberi še:

  • Dekle na poziv (Jeannette L. Angell)
  • Mandelj (Nedjma)
  • Klub fantazij (Joan Elizabeth Llyod)
  • Poigraj se z mano (Suzanne Forster)
  • Trilogija Crossfire (Sylvia Day)
  • Beli hotel (D. M. Thomas)
  • Henry in June (Anais Nin)
  • Kruta Zelandija (Anonymus)

Preberi še: 7 pravil varnega seksa, ki se jih moraš vedno držati ali pa Tipi so glasovali: Kaj se jim zdi na ženskah seksi in kaj ne?

Priporočamo tudi članek: 10 namigov, kako ostati v dobri kondiciji in srečni še dolgo v starost