7 znakov, da te bo po vsej verjetnosti prevaral

Preveri, kateri znaki kažejo na to, da je tvoj dragi krončni prešuštnik (vsaj tako pravi znanost).

7 znakov, da te bo po vsej verjetnosti prevaral (foto: Profimedia) Profimedia
4. 7. 2016

1. Nezvestobo ima že v kartoteki

Najbolj očiten in poznan znak, da ga bo verjetno zaneslo na stranpoti, je njegova prešuštniška preteklost. Kot so govorili že mostiščarji - enkrat vara, vedno vara.

Če je varal svoje prejšnje dekle, s katero je prav tako imel "resno" razmerje, se zna ta njegov greh ponoviti. Kar ne pomeni, da mu ne smeš dati druge priložnosti. Pravimo le, da mu ne smeš dati osme priložnosti.

2. Je introvertiran

Na Univerzi v Alabami so objavili študijo, v kateri objasnijo, da so introvertirani ljudje bolj nagnjeni k varanju, če za to dobijo priložnost.

Torej - introvertirani ljudje se sicer ne bodo trudili iskati partnerjev za afere, prav tako ne bodo flirtali z vsem, kar ima pulz, bodo pa prej skočili na priložnost, če nekdo drug v afero povabi njih. Torej ... tih in skrivnosten? Morda preveč skrivnosten.

Varanje

3. Ima dolg prstanec

Pametni možje v Oxfordu so odkrili, da so k varanju bolj nagnjeni tisti, ki imajo prstanec vidno daljši od kazalca.

Ta anatomska karakteristika je namreč znak izpostavljenosti večjim količinam testosterona v maternici, kar potem na dolgi rok pomeni, da so bolj prvinski pri potešitvah svojih potreb. 

4. Je moški

Žal. Ampak le zato, ker so moški bolj nagnjeni k nezvestobi kot ženske.

57% moških naj bi v povprečju izbralo varanje za hobi, podoben okus pa ima "le" 47% žensk. Tako vsaj pravijo na Oxfordu. Ne vemo, če zaokrožujejo navzgor ali navzdol.

5. Je ljubosumna in živčna oseba

Žurnal aplikativne psihologije je objavil članek, v katerem nas obveščajo, da naj bomo malce bolj pozorni, če smo doma z živčnim in prekomerno ljubosumnim partnerjem (ali partnerico).

Anksiozni partnerji, ki so povrh vsega še neprestano obremenjeni z ljubosumnimi mislimi, bodo hitreje dvignili roke nad razmerjem.

6. Ima prijatelje, ki varajo svoje partnerke

Kar 77% moških, ki varajo, ima prijatelje, ki so prav tako nezvesti svojim partnerkam. Morda naj bo le opozorilni znak, če se druži s prijatelji, ki so odprto nezvesti, njega pa to popolnoma nič ne moti. 

7. Ima očeta, ki je prevaral njegovo mamo

Češki antropologi naj bi razkrivali povezavo med nezvestimi očeti in njihovimi sinovi. Kot kaže naj bi bil nezvest oče velik indikator, da bo tudi njegov sinček stopal po isti poti.

To seveda nikakor ni garancija, a kot kaže, mu družinska prešuštniška zgodovina lahko nudi prav dobro predispozicijo za skok čez plot.

Za konec pa še en (pozitivni) podatek: na globalni ravni je zgolj 6% možnosti, da te bo tvoj dragi prevaral.

Preberi še: Zakoni ljubezni: Z osebo, s katero si, nisi po pomoti ali pa Kako so ljubezenski ideali iz filmov videti v realnosti?