7 stvari, o katerih se (vedno) pogovarjajo srečni pari

Ja, tisti najbolj srečni nimajo zadržkov do teh tem.

7 stvari, o katerih se (vedno) pogovarjajo srečni pari (foto: Profimedia) Profimedia
25. 6. 2017

Ljudje so bolj srečni, ko se pogovarjajo o pomembnih temah, kot pri navadnem klepetu, pravi študija. Kar pomeni, da si ne izmenjuješ samo dnevnih informacij med poležavanjem na kavču, ampak da se dejansko s partnerjem pogovarjaš o stvareh, ki so vama v življenju pomembne.

Vprašanje je, ali so ljudje (pari) srečni, ker imajo globoke pogovore, ali pa imajo globoke pogovore, ker so srečni. Kakorkoli že, tisti "pravi pogovor" je v zvezah zelo pomemben.

In ena izmed prednosti dolgega razmerja je zmožnost, da se pogovarjata o stvareh, ki se jim verjetno vsi v začetku zveze izognemo.

Tukaj je 7 stvari, o katerih se srečni pari pogovarjajo (in to pogosto):

1. Neprijetni trenutki

Če s partnerjem ne moreš deliti svojih nerodnih trenutkov, ki so se ti zgodili v srednji šoli, s kom pa jih potem sploh lahko?

Ne boj se začeti te teme, če je še nisi. Ne bi bili presenečeni, če so njegove zgodbice še bolj grozne (in smešne za umret) kot tvoje.

2. Strahovi in negotovosti

Ko rečemo strahovi, ne mislimo tvoje fobije pred deževniki, ampak stvari, ki ti povzročajo sive lase. Kaj te skrbi? Kaj si želiš izboljšati pri sebi? Česa se bojiš, kar se je zgodilo v preteklosti? To, da si ranljiva, da tvegaš obsojanje?

Morda, ampak hkrati tvegaš tudi tvojo možnost, da te bo končno nekdo razumel.

3. Vajini otroštvi

Vprašaj partnerja, kakšen je bil kot otrok. Je enostavno sklepal prijateljstva? Kakšne igrice se je rad igral? Je imel težave v šoli?

Spomini iz otroštva lahko naredijo zabavne pogovore, hkrati pa te lahko vodijo skozi to, kako je tvoj moški postal oseba, kot je danes.

4. Prejšnja ljubezenska razmerja

Tale je precej občutljiva, saj si nihče ne želi poslušati svoje prave ljubezni, kako govori vse najboljše o bivšemu/bivši.

Seveda pa obstaja razlika med hrepenenjem po preteklosti in preprostem zavedanju, kaj se je takrat zgodilo.

Z dovolj vaje se srečni pari naučijo, kako govoriti o preteklosti in zakaj so se zveze končale, brez da bi pri tem primerjali prejšnje partnerje s trenutnim.

5. Družinske vezi

Poznavanje posameznikove vzgoje in odnosa s starši in brati/sestrami je bistvenega pomena za razumevanje njegovega trenutnega odnosa do družine.

Če vsaj malo načtruješ prihodnost s to osebo, je pomembno, da ga vprašaš, ali se dobro razume s svojo družino in kakšno mnenje ima o družinskih srečanjih.

6. Trenutni dogodki

V dobi, kjer je informacij čisto preveč, je skoraj nemogoče biti na tekočem z vsem, kar se dogaja okoli nas.

Zato je tukaj zelo pomembno timsko delo: vprašaj partnerja, kaj ga zanima, ne glede na to, za kaj gre. Tako se boš zagotovo naučila še kakšno stvar več o njem, morda te bo to začelo tudi zanimati (ali pa obratno).

7. Prihodnost

Je sploh potrebno razmišljati, kaj je še bolj strašljivega, a hkrati navdihujočega, kot prihodnost?

Nikakor ne pravimo, da moraš pritiskati na partnerja, da bo govoril o svojih načrtih o prihodnosti, poroki in otrocih. Vseeno pa je dobro, da če se o tem odkrito pogovarja ali pa ga lahko brez ovinkarjenja vprašaš, da poznaš njegove sanje, cilje in želje.

Za kaj dela, kaj ga žene do uspeha? Kje se vidi čez pet let? Nekdo, ki ima željo po rasti in se ne boji nepoznanega je zagotovo dovolj dinamičen, da si te zasluži.

Kot pravi Eleanor Roosevelt:

"Veliki umi se pogovarjajo o idejah, mali umi pa o ljudeh."

Zato naredita svojo zvezo že srečnejšo, ne bojta se globokih pogovorov.

Prirejeno po Your Tango

Preberi še: Poglej, zakaj ljudje rečemo: "Nekaj čutim do tebe …" ali pa 5 namigov za osvežitev romantične zveze.

Priporočamo tudi: 4 stvari, ki škodijo vajinemu razmerju.