7 stvari, ki jih nikoli ne smeš reči svojemu fantu

Nihče se noče prepirati, pa vendar vsaka partnerska zveza slej ko prej naleti na specifičen problem, ki ga je potrebno rešiti.

7 stvari, ki jih nikoli ne smeš reči svojemu fantu (foto: Profimedia) Profimedia
10. 1. 2016

Določeni problemi, ki so povod za prepir, se pojavljajo samo v nekaterih zvezah, so pa tudi taki 'univerzalni', s katerimi si se zagotovo že srečala tudi ti.

Zagotavljamo ti, da prepiranje o naslednjih stvareh tvoji zvezi ne bo prineslo nič dobrega, zato se jim izogibaj kolikor se le da.

To so stvari, ki jih nikoli ne smeš reči svojemu fantu:

1. "Tvoj prijatelj me spravlja ob živce!"

Če ima tvoj fant prijatelja, ki se od časa do časa neprimerno vede in ima po domače rečeno 'čudne fore', naj te to ne vznemirja preveč.

Vemo, da ti ni jasno, kako se lahko tvoj dragi druži z njim, a se, in po možnosti to prijateljstvo traja že od nekdaj (še preden si se v njegovem življenju pojavila ti), zato ni prav, da fanta zaradi tega obsojaš. Razen če ta prijatelj ni storil nekaj, kar te je osebno zelo prizadelo, se ravnaj po vodilu "Živi in pusti živeti" in se s tem preprosto ne obremenjuj.

2. "Ti pa res ne znaš voziti!"

Kritiziranja o tem, kako vozijo, moški res (ampak res!) ne marajo, zato bodo vsakršne tvoje pripombe med sproščenim izletom lahko zanetijo prepir.

Namesto komentiranja vožnje, raje začni pogovor o kakšni lahkotni temi ali pa se pojdita kakšno zabavno avtomobilistično igro, ki jo bosta poznala samo vidva (na primer, kdor prvi vidi rdečega clia, mora reči "Rdeč clio").

Pozor! Velja pa, da imaš vso pravico glasno kričati v primeru, da je zaradi njegove (objestne) vožnje ogroženo tvoje življenje.

3. "A to misliš obleči?"

Kar sama pomisli, kako se počutiš, ko ti nekdo da tako pripombo. Nihče ne želi slišati kritike na račun oblačenja, še posebej če se v tem, kar ima na sebi, dobro počuti. Če je tvoj fant občutljiva duša, vaju po taki opazki čaka samo kup slabe volje in uničen dan.

Lahko pa mu daš kakšen nasvet v stilu: "Na to srajco bi se super podal šal, ki sem ga včeraj videla v trgovini. Lahko se danes oglasiva tam in ga pomeriš, če želiš". Boš videla, odziv bo precej drugačen, kot če mu boš zgolj osorno zabrusila, da ni videti dobro.

4. "Jaz zaslužim več kot ti."

Še en stavek, ki ga moški ne želijo slišati. Nikoli. Čeprav je res (in bodi brez skrbi on se tega še kako zaveda), tega nikoli ne uporabi, ko se prepirata, ker je ponižujoče.

Če nekdo v razmerju zasluži več, to ne pomeni, da ima zato več moči pri odločanju ali lahko zato manj naredi v skupnem gospodinjstvu. Vedno postavita vzajemno spoštovanje na prvo mesto in se ne obmetavajta s tako plehkimi argumenti.

5. "Ne dotikaj se mojega telefona!"

Danes v telefonih shranjujemo svoje najintimnejše podatke in fotografije. A če si z nekom popolnoma iskrena, kar se v partnerski zvezi od tebe pričakuje, ni nobenega razloga, zakaj bi netila prepir, če želi uporabiti tvoj telefon.

Prav je, da spoštujeta zasebnost drug drugega, če pa čisto padeš ven, ko prime za tvoj telefon, ne bodi presenečena, če te vpraša, ali mu kaj prikrivaš.

6. "Jaz vsaj nikoli nisem ... [Vstavi sama, kar veš, da manjka]"

Vsi smo kdaj storili stvari, na katere nismo ponosni. Če boš te stvari spet povlekla na plan med priranjem, boš samo še prilila olje na ogenj.

V zvezi se morata naučiti odpuščanja in ko enkrat odpustita, problematične stvari rajši ne omenjajta več, še posebej pa ne ob kakšni burni vroči debati.

7. "Ali morava res spet na obisk k tvojim?"

Člani njegove družine morda res niso tvoji najljubši ljudje, a še vedno so njegova družina, zato je prav, da jih redno obiskujeta.

Preberi še: 

Prav pa je, da se s fantom vnaprej dogovorita, kako pogosto jih bosta obiskala, da ne boš na ta račun zanemarila svojih bližjih. Pa še to. Nikoli, ampak res nikoli, ne govori grdo o njegovi družini, čeprav ti gre kdaj pošteno na živce.

Preberi še: 10 znakov, da ti bo strl srce