6 znakov, da je konec razmerja neizbežen

Kdaj je bolje končati, kot pa se še naprej boriti? Tule je nekaj ključnih znakov, da si razmerju, ki ga je bolje pozabiti.

6 znakov, da je konec razmerja neizbežen (foto: Profimedia) Profimedia
29. 4. 2016

1. Prepirata se o čisto vsem

V vsakem razmerju so prepiri. In so pari, ki se prepirajo več, kot drugi. A ko to ni več le dinamika vajinega odnosa, ampak normalno stanje, saj iščeta prepir in nestrinjanja v čisto vsaki malenkosti, je to lahko znak, da se pod glasnim dretjem in žuganjem s prstom skriva želja po trajnejši rešitvi. 

2. Dlje in dlje časa ostajaš v službi

Saj se še spomniš, kako deluje zaljubljenost? Ko hočeš še več in vedno več? V dolgoletnih razmerjih se ta želja seveda umiri, a če namenoma podaljšuješ svojo odsotnost od doma, se le vprašaj, zakaj njegove družbe tudi po celem dnevu v pisarni, niti malo ne pogrešaš.

3. Vse njegove navade te motijo

Včasih te ni motilo, ko si je poživžgaval. Včasih te ni motilo, ko je preveč glasno zabijal vilico v posodo s solato. Včasih te ni motilo, ker je iPad nesel s seboj na stranišče. Zdaj pa so ti vse njegove navade kot, da bi nekdo z nohti praskal po tabli. To je le znak, da se čustveno razhajata bolj, kot si morda pripravljena priznati.

4. Imaš izgovore, s katerimi se izmikaš seksu

Da se neustavljiva strast po t.i. obdobju medenih mesecev sčasoma pomiri, je seveda naravno in pričakovano. Nihče v dolgoletnih razmerjih ne skače drug po drugem vsakič, ko se snideta pred pohištvenim kosom, ki omogoča ležanje. Nekaj drugega pa je, če se aktivno izmikaš seksu. 

5. Zanimajo te drugi ljudje - bolj kot sicer

Razumemo, da se ti malce pospeši utrip srca, ko gledaš romantične filme z Ryanom Reynoldsom ali akcije z Ryanom Goslingom. Če pa med družabnimi večeri resno in pogosto flirtaš z drugimi frajerji, verjetno nisi v razmerju, ki bi te popolnoma osrečevalo. 

6. Ne moreš si predstavljati skupne prihodnosti

Tvoje in njegovo življenje morata sovpadati. Morata biti kompatibilni. Predstavljaj si, kako bosta živela skupaj čez 10 let. Kaj pa čez 20 let? Če ga ne vidiš v tej sliki, postavljeni daleč v prihodnost, potem je to morda zato, ker v to sliko on preprosto ne spada. 

Preberi še: 7 stvari, ki jih goli moški NE slišijo radi, priporočamo tudi ogled glaerije, v kateri izveš, kaj Topshop napoveduje za pomlad-poletje 2016!

Bi bila rada na naslovnici revije Cosmopolitan? Prijavi se na natečaj!