6 zgodnjih znakov, ki kažejo, da bo vajin zakon VEČEN

Nihče se ne poroči z namenom, da bi se kasneje ločil, a mnogi pari od vsega začetnega vzhičenja spregledajo nasvete, dragocene za uspešen zakon.

6 zgodnjih znakov, ki kažejo, da bo vajin zakon VEČEN (foto: Profimedia) Profimedia
5. 2. 2019

Vsi zakoni gredo skozi različna obdobja in vsak par se kdaj znajde v konfliktu. In čeprav ni nihče tako nespameten, da bi popolnoma ignoriral realnost, globoko v sebi mnogi pari trdno verjamejo, da je zakon tisti, ki naredi ljubezen močnejšo.

Edina težava je, da ima zakon to zanimivo sposobnost, da na nek način celo poveča razlike med partnerjema (no, morda se jih takrat šele v popolnosti začnemo zavedati :)).

Obstaja način, kako ugotoviš, ali ima vajino razmerje vse, kar je potrebno, da bi se obneslo, in ali bo vajin zakon trajal večno?

Tukaj je 6 zgodnjih znakov, ki to razkrivajo:

1. Ne glede na vse sprejemata drugačnost drug drugega.

Morda se ti sliši preveč preprosto, ampak zakon se obnese, če partnerja medsebojno sprejemata in cenita razlike med njima. Te razlike vama morajo predstavljati izziv in ne katastrofe. Tvoj partner je pač drugačen kot ti, drugače razmišlja, drugače čuti in, na primer, drugače zapravlja denar kot ti. In to se ne bo spremenilo.

Dovolita si biti takšna, kot sta, in se s pomočjo drugačnosti naučita o svojih močnejših in šibkejših točkah.

2. Vajina ljubezen je brezmejna.

Ko se s partnerjem sprejmeta in ljubita takšna, kot sta, je to odličen pokazatelj, da bo vajin zakon večen. To namreč pomeni, da sprejemata tako dobro kot nekoliko slabšo plat drug drugega, prav tako pa tudi, da drug z drugim delita svoje misli in čustva, kar vajino ljubezen samo še bolj poglobi.

3. Sprejemata preteklost drug drugega.

Ne glede na to, kakšna sta bila prej, koliko partnerjev sta imela in kako sta vzgojena, si tega nikoli ne smeta "metati pod nos". Zdaj lahko skupaj rasteta naprej. Namesto, da živita v pripričanju, da drug o drugem vesta že vse, se osredotočita na to, kakšna postajata zdaj, ko sta skupaj. Ja, odpuščanje in ne oziranje na preteklost pač prideta skupaj v paketu!

4. Drug drugega postavljata na prvo mesto.

Par se znajde na trdnih tleh šele takrat, ko se zgodi sprememba iz "jaz" na "midva" – v smislu, da je vajina prioriteta, da se drug ob drugem počutita varno.

5. Komunicirata s prijaznim tonom.

Da bo vajin zakon večen, bosta vedela, ko se bosta lahko o čemerkoli, tudi o najbolj neprijetnih stvareh, pogovarjala mirno in odprto. Ti pogovori so priložnost, da se drug o drugem nekaj naučita, in ne, da vsak izmed vaju "vleče v svojo stran". Sprejmita drugačnost in spoznala bosta, da sta kot tim močnejša.

6. Sta prijatelja, ki uživata preživljati čas skupaj.

Uspešni zakoni slonijo na globokem prijateljstvu. Srečno poročeni pari so zmožni razrešiti konflikt, brez da bi se zatekli k negativnemu obnašanju, kot so na primer žaljivke. Uspešni pari so tisti, ki se potrudijo razumeti notranji svet drug drugega.

Seveda nobeno razmerje ni popolnoma brez težav in konfliktov, a če tudi v najslabših primerih ostaneta ljubeča in sprejemata drug drugega, se vama obeta dolg, ljubezni poln zakon.

Po yourtango.com prevedla in priredila: N. Š.

Preberi še: Terapevti razkrivajo: TEH 8 navad parov je navadno usodnih za razmerje

Priporočamo tudi: Pri TEH letih svojega partnerja prevara največ ljudi