6 (velikih) zmot o pravi ljubezni

Je za pravo ljubezen res značilno popolno razumevanje med partnerjema? Je ljubezen žrtvovanje? Ali prava ljubezen res traja vse življenje? Ta članek ti do dal misliti.

6 (velikih) zmot o pravi ljubezni (foto: Unsplash.com/Drew Coffman) Unsplash.com/Drew Coffman
12. 11. 2017

1. Prava ljubezen lahko spremeni človeka.

Človek se lahko spremeni, če se sam tako odloči in če to želi, na silo ga ne moremo spremeniti. Lahko ga le podpiramo, da vztraja pri svoji odločitvi.

2. Če se dva resnično ljubita, se imata tudi v postelji fantastično.

Ljubezen in spolnost sta dve različni stvari. Človeka, ki se sicer ne ljubita, imata lahko zelo zadovoljujoče spolne odnose, prav tako pa sta lahko spolno zavrta partnerja, ki se sicer ljubita.

3. Prava ljubezen nas spremlja vsak trenutek.

Lepo je, če legamo k počitku in se zbujamo z mislimi na ljubljenega in če pogosto mislimo nanj, toda to je velikokrat tudi zelo nepraktično, zlasti če se od nas pričakuje, da bomo obenem tudi živeli.

4. Za pravo ljubezen je značilno popolno razumevanje med partnerjema.

Razumevanje je prej posledica kot pa začetek ljubezni. Da bi se z nekom lahko razumeli, ga moramo najprej nekoliko poznati, pa tudi potem ga moramo ves čas spoznavati.

5. Ljubezen je žrtvovanje.

Vsak odnos je svojevrsten kompromis. Ljubezen sama po sebi pomeni, da ljubljeno osebo spodbujamo, da se razvija, ne pa da se žrtvuje. Ljubezen lahko pokažemo in dokažemo tudi brez medsebojnega pohabljanja.

6. Prava ljubezen traja vse življenje.

Prava ljubezen traja, dokler traja. Naj bo še tako trdna – ne more trajati večno. Kadar koga nehamo ljubiti, lahko začnemo ljubiti koga drugega.

Napisala: Marcedes Javornik

Preberi še: "Z možem sem se prvič zapletla na dan, ko se je poročil z drugo" in Kaj je to LJUBEZENSKI ORGAZEM?

Priporočamo tudi: Kolikokrat moramo seksati, da se zaljubimo?