6 razlogov, zakaj SEKSATI med menstruacijo (TRIKI in položaji, ki ti bodo ZMEŠALI glavo)

Obstajajo znanstveni dokazi, da je bolj uživaški kot na običajne dni.

6 razlogov, zakaj SEKSATI med menstruacijo (TRIKI in položaji, ki ti bodo ZMEŠALI glavo) (foto: Ruben Chamorro Ruben Chamorro) Ruben Chamorro Ruben Chamorro
2. 6. 2022

Številni se seksa med menstruacijo izogibajo kot kašljajočega neznanca med epidemijo koronavirusa. Skoraj 47 odstotkov žensk pa v tistih dneh raje sploh ne bi šlo na prvi zmenek. Razlogi so jasni – krči, napihnjenost, slab občutek. Še kako razumemo. Če pa slučajno misliš, da ti bo 'rdeča plima' pokvarila tvojo seksualno izkušnjo, le beri naprej.

Vzburjenost na vrhuncu

Biologija uči, da se ženske najlaže vzburijo med ovulacijo, torej takrat, ko tam spodaj ne krvavijo. Zgodbe dejanskih žensk pa od tega nekoliko odstopajo. Nekatere namreč trdijo, da se njihovo spolno poželenje poveča prav v času menstruacije. Kako zelo poveča? Lahko tako zelo, da se v času menstruacije počutijo bolj pohotne kot kadarkoli prej ali potem.

Pot do intenzivnejšega orgazma

Med menstruacijo je tvoja maternica otečena, pritiska na živčne končiče v vagini in s tem poveča občutljivost tam, kjer občutljivost med seksom pride še kako prav. Za nekatere ženske to pomeni več možnosti, da bo orgazem dejansko nepozaben.

Ni potrebe po lubrikantu

To je teden, ko steklenička zanesljivega podmaznega materiala lahko počaka na polički. Menstrualna kri je zaradi visoke količine zarodnih celic zelo gosta in tako po strukturi precej podobna lubrikantu. Če si branje tega stavka preživela brez občutka, da je bil resno stimuliran tvoj center za bruhanje, si na dobri poti do uživaškega menstrualnega seksa.

Lahko pomaga pri neprijetnih simptomih

Študije potrjujejo, da lahko seks med menstruacijo ženski pomaga olajšati krče in glavobol, saj deluje kot naravni protibolečinski ukrep. Posledično orgazmi vodijo do materničnih kontrakcij, kar pomaga še pri očiščevalnem procesu menstruacije. Na kratko: seksaj med menstro, da bo manj bolečin in prej konec krvavih dni.

Na koncu boš kar sijala

Zdravilna moč proti krčem ni edina dobra stran seksa v tistih dneh. Sproščanje endorfinov in oksitocina znižuje stres in te tako sprosti takrat, ko to res potrebuješ.

Zaslužiš si

V bistvu je takole: nobene ženske ne bi smelo biti sram tega naravnega procesa in zato nobena ženska ne bi smela biti brez seksa v tem času samo zato, ker se ji ne zdi prav. Če si želiš, je smiselno, da tudi dobiš. Glede na nekatere hollywoodske ideje, ki smo jih videli v seriji The L Word, pa očitno v dneh menstruacije ni treba reči 'ne' niti oralnemu seksu.

Krvavo dobri položaji

Žlička

Ležanje na boku ti bo najbolj udobno, pa še objema te lahko ves čas.

Stoje pod prho

Prednosti so verjetno zelo očitne, sploh če te je že od začetka skrbelo, kako je s čiščenjem.

Od zadaj

Greš na vse štiri, pod boke postaviš v brisačo zavito blazino in on vstopi od zadaj. Nobene posebne finte, samo to, da je po pasje vedno zabavno.

3 pripomočki za miren menstrualni seks

Mehke skodelice

Če nočeš, da je na koncu tvoja spalnica videti kot lokacija trojnega umora s sekiro, lahko uporabiš poseben mehek tampon, ki je namenjen prav seksu med menstruacijo. Videti je kot majhna gobica, ki bo ustvarila pregrado med tistim, kar hoče ven, in tistim, kar vstopa notri.

Temne brisače

Nabavi si kakšne poceni črne brisače prav za ta namen.

Belilo

Ker je bolj ali manj krvava zmešnjava praktično neizogibna, bodi pripravljena za naslednji korak. Belilo, ki ne uničuje barv, dodaj na madeže na rjuhi in jih potem namakaj v hladni vodi. Hladni!

Topla voda bo namreč le utrdila madež v tkanino. Po namakanju jih normalno zabriši v pralni stroj in operi na običajnem programu.

Fantje, če še niste prepričani …

Takole je zapisal Jerah Milligan, zvezdnik Neflixove serije Astronomy Club in sovoditelj podcasta Black Men Can't Jump in Hollywood.

Če je seks kot torta, je menstrualni seks trinadstropna torta. Je v bistvu najboljši scenarij: super toplo in super mokro. In obenem zelo ranljiv položaj za njo in zanj, zato je vse skupaj še bolj intenzivno in intimno. Za žensko tudi ni nič bolj seksi kot to, da se fant ne zmeni za njeno menstruacijo. S tem ji pokaže, da ga rajca – ne glede na vse. Fantje, tokrat lahko svoje spolne fantazije uporabimo za nekaj dobrega.

Po Predlogi Carine Hsieh,

Prevedel In Priredil Darjo Hrib,

Fotografije: Ruben Chamorro, Getty Images, Mosuno/Stocksy United