6 nasvetov sreče in ljubezni v dvoje

Se tudi tebi zdi, da po dolgih letih skupnega življenja kar nekako ne najdeš več prijaznih in spodbudnih besed za partnerja? Pa vendar ni treba, da bi bilo tako.

29. 1. 2009

Z ohranjanjem in vzdrževanjem naklonjenosti lahko ostane ljubezen močna tudi po desetletjih skupnega partnerstva, lahko pa tudi še raste. Treba jo je le gojiti in negovati.

Predstavljamo šest najboljših namigov za trajno srečno zvezo:

1 Spoštovanje

Prav gotovo pridejo dnevi, ko ti gre partner strašno na živce. Gotovo ima nekaj lastnosti, ki te motijo ali pa jih nikakor ne razumeš. Toda to še zdaleč ni vzrok, da bi ga zaradi tega stalno kritizirala in ga želela spremeniti. S takšnim obnašanjem bi mu sporočala le eno: takšen, kakršen si, nisi dovolj dober. Na njegovo drugačnost raje glej kot na obogatitev vajinega odnosa. Nič ni hujšega kot izguba partnerjevega spoštovanja.

2 Podpora

Tudi če nimata skupnih konjičkov in ne veš nič o nogometu ali motociklih, vseeno ne reci: "Ne zanima me!"

Spoštuj njegove projekte in ga podpiraj v stvareh, ki so mu pomembne. Pokaži zanimanje in se poskusi otresti občutka, da so področja, ki jih na novo raziskuje in odkriva, grožnja za vajin odnos.

3 Skupne značilnosti

Delitev skupnih interesov in pogovor o skupnih temah sta pomembni osnovi za partnerski odnos. Poskušajta odkriti dejavnost, ki bi vaju oba veselila.

4 Humor

Nič ne povezuje bolj, kot priložnosti, da se skupaj nasmejeta. Življenje bo veliko preprostejše in lepše, če sebe, drugih in partnerskega odnosa ne boš prav vedno jemala tako zelo resno in zagrizeno.

5 Hvaležnost

Večkrat se spomni lepih lastnosti tvojega partnerja in mu pokaži, da si hvaležna za stvari, ki jih naredi zate. Že če kdaj pa kdaj pospravi in kaj malega skuha, je vredno pohvale.

6 Nežnost

Vsak človek potrebuje objem, poljubček – na kratko: radi čutimo telesno toplino drugega. Ne le z besedami, tudi z dejanji pokaži partnerju, kako pomemben je zate.