Samozadovoljevanje: Tako boš svojo potrebo res, res, RES dobro potešila!

Odkrij skrivnosti vrhunskega solističnega seksualnega zadovoljstva. Tistega zasebnega za izključno tvoje oči v slogu "naredi popolnoma sama".

Samozadovoljevanje: Tako boš svojo potrebo res, res, RES dobro potešila! (foto: Profimedia) Profimedia
26. 1. 2021

Večina žensk obvlada mastrurbiranje oziroma samozadovoljevanje in po ugotovitvah statistikov jih približno 80 odstotkov redno solira. Podatkom navkljub pogovor, ko nanese na temo o tehniki masturbiranja, zanesljivo po nekaj stavkih zamre.

Brez zadrege se hehetamo ob ugibanjih, ali naj ženska pogoltne spermo ali ne, pogumno prisluhnemo tudi duhovitim pripovedim o posameznih izkušnjah, zmožne smo se celo norčevati same iz sebe zaradi neposrečenih poskusov kakšnega novega položaja, in to med večerjo s prijatelji.

Toda ko nanese pogovor na najbolj osnovno dejavnost, s katero se pri raziskovanju svojega telesa srečamo že v najstniških letih, pogovor že po nekaj stavkih utihne. Kakor da bi bilo samozadovoljevanje tabu. Odvečen tabu, bi rekla, kajti soliranje ni le zabavno, ampak ponuja izjemne rajske užitke.

Pri Cosmu smo pripravili mali vodnik z nekaj predlogi, s katerimi lahko izboljšaš tehniko "naredi sama" in si odpreš nove razsežnosti užitkov.

1. Vsestranska prha

Kaj potrebuješ? Prho ali kad in vse tisto, kar sodi zraven.

Primerno: za poživitev čutov.

Najprej pozabi na površno drgnjenje, tik preden zadovoljno utoneš v spanec, raje se loti pustolovske izkušnje. Samozadovoljevanje pod prho ali v banji je pravšnje prizorišče. Vse je milnato, spolzko, mokro in predvsem popolnoma zasebno. Zasenči luč in si privošči medlo svetlobo, izključi telefon in zakleni vrata. Obračanje ključa pride seveda v poštev le, če ne živiš sama.

V kopalnici prižgi nekaj sveč, ki bodo ustvarile romantično razpoloženje. Pripravi si tudi eterično olje. Vonj naj bo čuten, saj te bo še bolj poživil. Če želiš, lahko prižgeš tudi dišečo paličico. Seksualno energijo vzbujajo vonji jasmina, vrtnice, cimeta … Potem stopi v kabino prhe in odpri vodo, ki naj ne bo ne prehladna in ne prevroča.

Ko se bo tekočina zlivala po tvojem telesu in se boš sprostila, usmeri curek prhe na vaginalno področje. Malo eksperimentiraj s pritiskom iz pipe, da boš odkrila najprimernejšo moč curka. Potem se začni igrati in curek usmerjaj na različne dele vagine in notranjost stegen. Odkrij, kje te vodna moč najbolj vzburja in kje ti vzbuja najbolj prijetne občutke.

Ko ti bo tovrstnega draženja dovolj, preidi na finale in usmeri vodni izliv na klitoris. Direktno, tako da bo čutenje kar najbolj intenzivno. Ekstazo si podaljšaj tako, da v trenutku, ko začutiš, da vam bo prišlo, oddaljiš curek vode od klitorisa. Ko pa napetost pred vrhuncem malo popusti, ga spet približaj.

Ko se odločiš za orgazem, primi 'slušalko' prhe v eno roko, z drugo pa se loti prsnih bradavic ali pa s prsti razišči vagino. Če se boš odločila za kopalno kad, si za nežno, toda intenzivno solistično izkušnjo napolni banjo do polovice in sedi v vodo. Vodni curek oziroma pršenje vode usmeri na klitoris pod vodno gladino.

Ko se boš bližala vrhuncu, boš mišične krče zaradi stalnega pritiska vode, ki bo nenehno stimuliral vagino, čutila mnogo intenzivneje kot sicer. Splača se izkusiti.

2. Solistični 'quicky'

Kaj potrebuješ? Gladko steno ali kakršnokoli drugo ravno površino.

Primerno: za hitro sprostitev. Na primer, če boš zvečer v družbi, pred katero nujno potrebuješ spolno sprostitev. Izkoristi tehniko samozadovoljevanja na "brzino", s katero boš zanesljivo v minutki doživela vrhunec.

Postavi se ob steno (omaro) ali pa lezi na tla. Pomembno je, da je hrbtenica poravnana s podlago, torej popolnoma ravna. Privzdigni pelvični del telesa in stisni ritnici. Nato rahlo upogni kolena in si začni dražiti klitoris. Enega od prstov zaposli s ščegetavčkom, s palcem pa pritisni navzdol pubično kost. Ko te bo preplavila razdraženost, se dvigni ob steni, da bodo noge spet stegnjene.

Če boš ležala, stegni noge navzdol na postelji ali na tleh. Tako boš stisnila vaginalne stene in stimulirala klitoris z obeh strani, kar bo okrepilo občutke. Če boš hitro dihala, bo pritisk še večji, za vrhunski užitek pa lahko dodaš še krčenje vaginalnega mišičja. Druga preizkušena pot do hitrega orgazma je samozadovoljevanje z vibratorjem.

Za delo z vibratorjem je potrebno le malo napora in orgazma se lahko nadejaš skorajda v hipu. Predlagamo ti, da ne slečeš spodnjic, ampak da pritisneš napravo na klitoris in pustiš vmes svilnati material hlačk. Verjetno se boš ob tem spomnila na zgodnje najstniške izkušnje, kar te bo vzburilo. Po nekaj sekundah draženja smukni z vibratorjem pod perilo.

Privošči si spremembo hitrosti in eksperimentiraj z različno močnim pritiskom, napravo pa preseli nekoliko niže na sramne ustnice. Za “specialni učinek” si med orgazmom potisni vibrator v vagino. Spoznala boš občutek intenzivnega krčenja mišičja in hkrati se boš počutila izpolnjeno. Toda k zapisanemu sodi opozorilo.

Ne sezite po vibratorju vselej, ko si boš zaželela hitrega orgazma, kajti tovrstna aktivnost te ne bo naučila ničesar, kar bi ti lahko prišlo prav, ko boš v postelji z ljubimcem, zato ne ravnaj po liniji najmanjšega odpora. Poleg tega se ni dobro navaditi na vibrator, ker ga vselej ne boš imela pri roki.

3. Masaža telesa

Kaj potrebuješ? Stimulativno masažno olje.

Primerno: po stresnem dnevu, ko bi se rada “odklopila”.

Cilj samomasaže je odkrivanje novih erogenih con, zato pozabi na klitoris in druge že znane “šibke” točke. Odkrila boš kup žgečkljivih in razdražljivih točk, ki te lahko zelo presenetijo. Na primer prste na nogah, zadnjo stran kolenskega zgiba, komolec … Verjetno se boš strinjala, da je tovrstno raziskovanje telesa izjemno zanimivo.

Do odkritja novih vznemirljivih delov telesa pa se boš dokopala z raznovrstno masažo. S čutnim kroženjem, z nežnimi dotiki ali močnejšimi prijemi, s stiski. Pač v skladu s trenutnim razpoloženjem. Za začetek in dvig čutnega razpoloženja si lahko pomagaš z erotično literaturo. Ko se boš predala branju in začutila, da te čtivo srka vase, se začni dotikati telesa.

Preveri, kako dolgo pot do orgazma lahko prehodiš, ne da bi se dotaknila klitorisa. Razdraži se z ljubkovanjem in božanjem, v pomoč ti je lahko nekaj kapljic masažnega olja. Začni pri stopalih. Zmasiraj jih čvrsto in odločno, pri tem pa se skoncentriraj na občutke. Potem se preseli na podkolenski zgib in stegna, nato dvigni roki do zadnjice in križa ter bokov.

Nadaljuj z zgornjim delom telesa, predvsem se posveti rokama, in sicer dokler te ne bosta začeli ščemeti. Nato si s prsti zmasiraj še vrat. Nedvomno boš odkrila kup točk, za katere nisi predvidevala, da bi sploh lahko bile povezane s seksualnimi užitki.

Končno, ko bo že vsak delček tvojega telesa “prebujen”, si v spomin prikliči najljubšo, najbolj vznemirljivo ali najbolj priljubljeno seksualno izkušnjo. Podoživi jo v mislih do vsake podrobnosti, medtem pa se z rokami nežno loti prsi.

Dotike bradavic spreminjaj in eksperimentiraj, kakor ti najbolj ustreza. Poskusi z rahlim ščipanjem, nežnim praskanjem ali drgnjenjem in božanjem. Veliko žensk doživi orgazem že s stimuliranjem prsi, zato poišči, s kakšnimi dotiki lahko ti prideš do orgazma.

4. Slovita točka G

Kaj potrebuješ? Potrpežljivost!

Primerno: če se sprašuješ, ali imaš točko G.

Po teoriji je točka G za grahovo zrno velik košček kože na sprednji vaginalni steni, sestavljen kot skupek živčnih končičev in žlez v urinarnem predelu. Z draženjem točke doživiš orgazem, ki jemlje pamet. Žal si mnenja strokovnjakov nasprotujejo. Nekateri trdijo, da točke G sploh ni, drugi zagotavljajo, da jo imajo vse ženske, tretji pa, da jo ima le majhen odstotek srečnic.

Edini način, da si ustvariš svoje mnenje, je, da jo poskusiš poiskati na sebi. Raziskovalno ekspedicijo začni z običajnim klitoralnim draženjem, kajti točko G lahko zaznaš izključno, kadar si vzburjena. V razdraženem stanju se namreč točka G zadebeli in izboči od vaginalne stene. Prav zato je običajno ne moreš otipati.

Nekaterim ženskam je prva izkušnja s točko G neprijetna, kajti vzbuja podoben občutek, kot da bi vas tiščalo na stran. Zato ti priporočamo, da pred prvim raziskovanjem izprazniš mehur. Svetujemo ti tudi, da si pomagaš z blazino, ki si jo potisneš pod zadnjico. Ko boš močno vzburjena, potisni prst v vagino in z njim kroži po sprednji steni vagine v smeri trebuha.

Tipaj, dokler ne boš naletela na drobcen izbočeni del tkiva. Umiri prst in nato začni nežno božati. Poskusi z božanjem z leve na desno in nazaj ali pa s kroženjem, in sicer tako, da bo prst vselej prešel prek točke G, namesto da bi se usmeril točno nanjo.

Orgazem z draženjem točke G daje povsem drugačen občutek kot klitoralni vrhunec in ga običajno spremlja ejakulacija brezbarvne tekočine. Torej, ko boš odkrila svojo točko G, izpopolni tehniko draženja, tako da boš lahko o svojem skrivnem zakladu pozneje poučila partnerja in mu prepustila prijetno delo.

Stran s sramom!

Življenje kaže, da je samozadovoljevanje povsem običajno, zato naj ti ne bo nerodno. Preberi nekaj dejstev!

  • Ženske lažje doživijo orgazem z “ročno obdelavo” kot s seksualnim odnosom.
  • Večina žensk se samozadovoljuje enkrat na teden, in to od najstniških let.
  • Najstarejši pripomočki za masturbiranje segajo v stari Egipt.
  • Ljudje, ki začnejo masturbirati v rani mladosti, imajo pozneje aktivnejše spolno življenje.
  • Legenda, da boste zaradi samozadovoljevanja oslepele, nikakor ne drži. Nasprotno, tovrstna dejavnost vam bo pospešila cirkulacijo in vam prihranila marsikateri stres. Poleg tega menda daje koži poseben sijaj.
  • Večina žensk potrebuje za vrhunec z vibratorjem le dve do tri minute.

Napisala: Andreja Gorišek

Preberi še: Se vajina 'zabava' po seksu konča? Napaka! Tole čudovito stvar počnita ... in Kaj poza, v kateri spita, razkriva o vajinem partnerstvu?

Priporočamo tudi: 7 stvari, ki jih ni pametno objavljati na družbenih omrežjih