5 znakov, da sta zoprn parček!

Vajino ljubezensko stanje je tako resno, da čutita potrebo, da svet redno seznanjata z novicami iz vajinega ljubezenskega gnezdeca, si jemljeta pravico, da zavračata vabila prijateljev, in živita življenje siamskih dvojčkov. Če se ne mislita preseliti na samotni otok, bo kdo začel razmišljati, da bi vaju tja poslal ... z enosmerno vozovnico!

5 znakov, da sta zoprn parček! (foto: Getty Images) Getty Images
19. 5. 2015

1 Nikamor ne greš brez njega

Neverjetno: od petega leta pa do trenutka, ko si ga spoznala, si bila popolnoma samostojna oseba, zdaj pa nenadoma ne moreš sama niti v trgovino po kruh.

Ko te prijateljice povabijo na babji večer, vprašaš, ali lahko pripelješ še njega. Nobeno družinsko kosilo pri tebi doma ne mine brez njegove prisotnosti – misliš, da ne bi bilo prav, da bi starše kdaj obiskala sama?

Zanj velja enako: nehal je hoditi na košarko s fanti, ker ima ob torkih zvečer plesne vaje s tabo, nehal se je družiti s svojimi samskimi prijatelji, ker se "z njimi nima več česa pogovarjati", in nehal je skrbeti zase, ker sta vidva tako zlizana, da se ne bosta nikoli razšla.

Cosmo meni:

Čas, ki ga preživiš sama s sabo, je ravno tako pomemben kot čas, ki ga preživiš skupaj z njim. V življenju je pomembno imeti lastne interese in hobije, nekaj pač, kar počneš sama ali s prijateljicami, ne pa z njim.

S svojim obnašanjem tvegaš, da boš počasi izgubila samo sebe, kar te pozneje v življenju lahko zelo tepe. In če te bo ta krasni fant nekega dne zapustil ali se mu bo (bog ne daj) kaj zgodilo?

Če ne boš trdno stala na lastnih nogah, se boš iz kakršnekoli krize težko izvlekla, zato: gradi na sebi, odkrivaj talente in jih razvijaj, poskrbi za svojo dušo! Le tako boš tudi njemu zanimiva na dolgi rok, ločeni hobiji pa so eden od pogojev, da bosta imela več tem za pogovor in da dolgčas ne bo načel vajinega razmerja. In še to: prijatelji so pomemben steber v tvojem življenju, prijateljstva pa je treba gojiti.

Če se prepoznaš v naslednjih dejanjih, je čas za pošteno pranje možganov:

 • Preden se s prijateljico zmeniš samo za kavo, preveri, ali nima on mogoče s tabo drugih načrtov.
 • Kar naprej odpoveduješ srečanja in kršiš obljube, ker ne bi rada, da gre revček sam v Bauhaus, po špecerijo, k stari teti obesit zavese ...
 • Družita se samo še s poparčkanimi prijatelji, kot da samski prijatelji ne bi bili ljudje in jih je zato treba izobčiti.

2 Govoriš samo še o njem in o vajinem čudovitem razmerju

Zdaj že ves svet ve, kako zelo ga ljubiš in kako sanjsko razmerje imaš, zato ne bi bilo narobe, da povprašaš še koga drugega po počutju, službi, zdravju njegovih staršev, mnenju o zakonu, ki ga je nedavno sprejel parlament ... Hej, še druge teme so!

Zakaj si dopustila, da se je tvoj svet tako skrčil? In zakaj neki rada dolgočasiš svoje prijatelje?

Cosmo meni:

Ne bi bilo slabo, če bi malo obrusila svoj ego in ne bi vsake prijateljičine izjave dokončala z: "Res? Midva sva šla pa najprej na masažo, nato pa vso noč seksala." Ali: "Aja, ne razumeta se? Midva sva pa ustvarjena eden za drugega."

Mogoče se tega ne zavedaš, a postala si sebična rit, ki ne zna več poslušati, dolgočasi druge in jih nemalokrat tudi prizadene.

Če se prepoznaš v naslednjih dejanjih, je skrajni čas, da se zbereš:

 • Beseda jaz je izginila iz tvojega besednjaka – zate obstaja samo še midva.
 • Govoriš v njegovem imenu, ko ga kdo kaj vpraša. "S čim se pa ti ukvarjaš, Gašper?" "Gašper dela v banki, na kreditih. Sem že povedala, da je prejšnji mesec napredoval?" Gašper se samo še nasmehne in pogovor steče drugam ...
 • Gašper si je kupil trenčkot in tudi ti si si kupila trenčkot. Gašper ima adidaske, ti pa tudi – enak model, le da v drugi barvi. Njegove majčke, ki so ti prav, nosiš tudi ti. Res moraš?!?
 • Okolico nenehno posiljuješ z nasveti za srečno razmerje. Ljudje smo različni, in kar deluje pri vama, ne deluje vedno tudi pri drugih.
 • Samskim prijateljicam na lastno pest organiziraš zmenke z njegovimi prijatelji, bratranci, strici ... Postala si prava ženitna posrednica!

3 O vsem, kar počneta, vestno seznanjaš javnost na Facebooku in Instagramu

Ljubezenska sporočilca so najlepša, kadar jih s šminko napišeš na ogledalo ali na listek, ki ga skriješ v njegov suknjič. Toda ne: če tega ne izvedo vsi, zate sploh ni resnično!

Na Facebooku vodiš javni dnevnik vajinega razmerja, ki gre od V razmerju do Zaročena pa spet v Zapleteno je in vse nazaj do zaroke. Kot bi bila na ljubezenskem vlakcu smrti, ki v živo brzi pred širnim občinstvom.

Cosmo meni:

Najbolj dragoceni trenutki v razmerju so tisti, za katere nihče ne ve. Lepo je imeti skrivnosti, za katere vesta samo vidva. Če bi raziskala svojo potrebo po javnem razgaljanju vajine intime, bi verjetno morala ugotoviti, da je zadaj želja po zbujanju zavisti, draženju bivšega in podobni bljak razlogi.

Kar se tebi zdi nedolžno, pa mogoče ni najbolj všeč tvojemu fantu, čeprav ti tega izrecno še ni rekel, ker njegova kapa še ni polna.

Če se prepoznaš v naslednjih vrsticah, je skrajni čas, da obrneš ploščo:

 • Vsa Slovenija ve, da si kupila test za nosečnost, in zdaj nestrpno čaka nadaljevanje zgodbe.
 • Kakšna Madonna – ti si (slečena) kraljica samopromocije! Fotografija v spodnjem perilu na Facebooku s pripisom: "Komaj čakam, da se vrneš iz službe"? Ne, draga, tega ti pa res ni treba!
 • Tvoje objave so začele komentirati neznanke, za katere bi lahko prisegla, da so zagrizene gledalke mehiških limonadnic.

4 Na cesti motita druge pešce

Ulice so včasih ozke, vajini roki pa kot zalepljeni s sekundnim lepilom. Na vsakem vogalu se poljubljata, medtem ko tvoje roke gnetejo njegovo zadnjico in sporočajo: "Ta tip je moj, samo moj!"

Cosmo meni:

Kar je lahko na trenutke simpatično, večino časa velja za ekshibicionizem. Zakaj misliš, da vajino divje lizanje na avtobusni postaji zabava upokojence, ki so bili vzgojeni v drugačnih časih? Ta mladina, nobenih manir nima!

Če se prepoznaš v naslednjih vrsticah, je čas za – malo spodobnosti:

 • V restavraciji, kamor so prišli uživat tudi drugi ljudje, se glasno hihitata in hranita eden drugega. Na koncu je vajina miza popoln kaos, drugi gostje pa komaj čakajo, da zapustijo lokal.
 • Neprestano mu popravljaš pričesko, z obleke odstranjuješ mucke in iz oči bezaš zaspance. Nisi mogla narediti tega, preden sta šla od doma?
 • V družbi ga kličeš z najbolj neumnimi ljubkovalnimi imeni – mogoče bi morala paziti, da se ga kateri od njih ne prime za vse večne čase.
 • Vsakemu, ki ima pet minut časa, razlagaš o vajinem spolnem življenju.

5 Divje se prepirata ... kjerkoli že

Obstaja še ena bolj nadležna stvar od vajinega nenehnega cmokljanja v javnosti, in to so vajini prepiri, ki jih morajo običajno prenašati vajini prijatelji.

Še toliko huje zanje je, ker jih sprašuješ, na čigavi strani so. To je, milo rečeno – sebično.

Cosmo meni:

Z razlikami v značaju se mora ukvarjati vsak par, a zagotovo je edini primeren prostor za to domača (!) dnevna soba. Pa brez motenja sosedov, prosimo, ki imajo pravico do miru.

Si predstavljaš, da nekje plačuješ najemnino in si za to še kaznovana s stalnim tuljenjem zaljubljenega parčka v sosednjem stanovanju? Krike užitka se še da prenesti, razbijanja krožnikov pa niti pod razno.

Če se prepoznaš v naslednjih dejanjih, si zrela za tečaj meditacije in tableto persena na dan:

 • Nenehno ga popravljaš, kot bi bil petleten otrok in ti nezadovoljna mama, obsedena s kontrolo. Narobe izgovarja jedi na jedilniku, ne zna voziti, pleše kot slon, pije pivo in se preveč naglas smeji. Ti to resno?
 • Vsem prijateljem težiš s pripovedmi o vajinih absurdnih prepirih. Misliš, da so prijatelji zastonj terapevti, ki jih lahko za nameček izkoriščaš ob vseh dnevih in urah v dnevu?
 • V omari ni več nobenega celega krožnika, v tvoj nabiralnik pa je prispela položnica za motenje javnega reda in miru. Ne bi bilo bolj poceni znižati glasnosti in ne toliko hlepeti po drami, ti kraljica drame?

Napisala: Alja Maček

Značke: seks