5 zlatih pravil za srečen zakon

Znan zvezdniški tenis parček Steffi Graf in Andre Agassi sta poročena že 16 let. Njun zakon je srečen in povsem brez škandalov, kar je med zvezdniki približno tako redko kot dež v Nevadi. Poglej, kakšna je skrivnost tega sanjskega parčka - 5 zlatih pravil za srečen zakon.

5 zlatih pravil za srečen zakon (foto: Unsplash/Tom Pumford) Unsplash/Tom Pumford
5. 10. 2017

1 Partnerja sprejmi takšnega, kakršen je

Andrejevo življenje pred poroko ni bilo sestavljeno le iz tenisa. Nasprotno, dal si je duška in tabloidne stolpce precej redno polnil predvsem s škandali, povezanimi z nešportnim življenjem, mamili in pogostim menjavanjem žensk.

Ko sta s Steffi postala par, je Nemka sprejela njegovo preteklost in njegove (majhne) hibe. Poleg tega mu je pomagala, da je sprejel samega sebe – ko sta se zaljubila, je Andre odvrgel levjo grivo (beri: lasuljo) in se sprijaznil s plešo. Kako osvobajajoče! "Stef me je prizemljila. Naučila me je, kako se živi," je nekoč izjavil Američan.

2 Načrtuj veliko skupnega časa z otroki

"V koloni vozil pred šolo čakati na moja otroka." S temi besedami Andre opisuje svoje že nekaj let najljubše opravilo. Takšne in podobne družinske naloge, ki jih pri večini drugih zvezdnikov opravljajo številni zaposleni, Andre in Steffi z veseljem prevzemata kar sama. Povprečen dan v Las Vegasu pa Andre opisuje takole:

"Otroka odpeljeva v šolo, potem pa opraviva vsak svoj trening in še nekaj drugega dela. Ko se z otrokoma vrneva domov, so na vrsti domače naloge. Pozneje gresta otroka na trening in nato sledi skupna večerja. Potem pa je počasi že čas za posteljo."

3 Ljubi svojo veliko družino

Tast in tašča, nečak, nečakinja, stric, svak ... Velika družina lahko človeka včasih res spravi ob živce. Da to tega ne bi prišlo, imata slavna zakonca zlato pravilo, ki se ga držita kot pijanec plota: niti ene grde besede o partnerjevi družini!

Če kdaj morda ni vse, kot bi moralo biti, je treba najprej globoko vdihniti, se umiriti in se spomniti vseh prednosti velike družine.

4 Pri ustvarjanju družinskega gnezdeca bodi prilagodljiv

Steffi, ki se je rodila v Mannheimu, odraščala pa v Brühlu, se je zaradi ljubezni preselila na drugo stran velike luže, a tega koraka ni nikoli obžalovala.

"Saj pravzaprav sploh ni tako zelo pomembno, kje živiš, pomembneje je, s kom živiš," pojasni Steffi in doda: "V Las Vegasu sem zelo srečna in počutim se varno. Las Vegas je postal moj dom."

5 Določi skupne cilje in želje

Steffi in Andre sta skoraj dan in noč zaposlena s svojima dobrodelnima projektoma, ona s Children for Tomorrow, on pa s Foundation for Education. Vsak ima torej svojo fundacijo, prispevke pa na različnih dogodkih najraje zbirata skupaj. Tudi v zasebnem življenju stavita na iste osnovne vrednote.

"Med nama ni nobenega napenjanja mišic, ampak samo razumevanje. Če se pojavijo težave, pa jih poskušava rešiti s skupnimi močmi," zatrdi Andre. Če ga vprašaš, kateri je njegov do zdaj največji uspeh, pa s širokim nasmeškom odgovori: "Da sem Stefanie pripravil do tega, da je rekla 'da'."

Preberi še: Fantje iskreno razkrili: "Zaradi teh majhnih stvari vas bomo imeli še rajši" ali pa 10 stvari, o katerih ti definitivno laže

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri