5 žalostnih razlogov, zakaj ženske mislijo, da nikoli ne bodo našle prave ljubezni

Želja po ljubezni je močna energija, ki se pretaka po vsakem človeku in kadar jo skušamo zavestno (ali ne) zatreti, se vrne še z večjo močjo.

5 žalostnih razlogov, zakaj ženske mislijo, da nikoli ne bodo našle prave ljubezni (foto: Unsplash.com/averie woodard) Unsplash.com/averie woodard
2. 12. 2018

Nedavna študija je pokazala, da vedno več žensk trdi, da nikoli ne bodo našle prave ljubezni in da so utrujene od iskanja. 

Zveni resno, kajne? In obenem žalostno, da ženske opuščajo misel na srečno in zaljubljeno življenje, zaradi razlogov, ki si jih same ustvarijo in se jih potem držijo z vso silo.

1. Konec zveze

Ženske, ki končajo zvezo - srečno ali nesrečno, so žalostne, potrte in ranjene. V tistem trenutku, ko jih prežemajo močna negativna čustva, sklenejo, da jim ljubezen očitno ni usojena in da z nobenim fantom ne želijo več iti skozi isti proces. 

2. Napačna predstava

Vsak ima svojo predstavo o tem, kaj je ljubezen. Problem nastane, ko so nekateri tako močno prepričani v svoj prav, da se ne znajo prilagoditi, čeprav bi potem mogoče vseeno lahko spoznali svojega idealnega partnerja. Ne pozabi, da so v zvezi zelo pomembni - komunikacija, sklepanje kompromisov in prilagajanje.

3. Stvari jemljejo preveč osebno

Zagotovo poznaš vsaj enega človeka, ki vsako stvar vzame kot zelo osebno.  Tudi ženske po koncu zveze bodo razmišljale, kaj je narobe z njimi, da se zveza ni obnesla. Namesto tega bi se morale le vprašati, kaj lahko naslednjič naredijo drugače, da do tega ne bo prišlo.

Seveda pa nas ne razumi narobe. Ne govorimo o spreminjanju osebnosti, hobijev in drugih svojih lastnosti zgolj zato, ker tvojemu izbrancu niso všeč.

Ne, govorimo o spremljanju odziva na določene reakcije, o besedah, ki jih izrečeš (recimo, ali se je res bilo potrebno prepirati o tem, kdaj točno bosta šla na dopust?)

4. Pošiljajo napačno sporočilo

Ženske si želijo zveze, želijo si ljubezni in kadar se to ne zgodi takrat, ko si same to želijo, lahko hitro pride do uporabe tehnike obrambnega mehanizma "Sovražim vse moške". Problem je, da se bo ta tvoj odnos bral iz tvojega obraza in tako boš le še zmanjšala možnost, da se ti moški približa in naveže stik.

5. Mislijo, da nikoli ne bodo ljubile

Ženske, ki v določeni fazi obupajo nad ljubeznijo, velikokrat začnejo misliti, da ljubezen ni v njihovem načrtu in da jim to ni namenjeno. S tem se tudi skušajo sprijazniti, ampak če jih je to močno čustvo enkrat že prevzelo, se bo želja po ljubezni vedno vračala.

In zagotovo ni vredno, da se odpoveš ljubezni samo zato, ker ti v prvi ali drugi zvezi ni šlo vse po načrtih. Na napakah se lahko učiš in tako dopustiš, da se tvoj srčni utrip ob srečanju z novim izbrancem znova poviša.

Vir: yourtango.com

Foto: Unsplash.com/averie woodard

Preberi še: Na ta dan v letu se zaroči največ parov (in prihaja zelooo kmalu!)

Priporočamo tudi: FOTO: Uauuu! Poglej, kakšno LEPOTICO ljubi Challe Salle

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri