5 stvari, za katere celo znanost pravi, da te naredijo totalno seksi

Sodeč po nekaterih akademskih študijah, obstajajo tudi materialne stvari, s katerimi si lahko hitro in enostavno še bolj privlačna in seksi - pri čemer ne govorimo o botoksu, umetnih prsih ali 12-centimetrskih petkah.

5 stvari, za katere celo znanost pravi, da te naredijo totalno seksi (foto: Profimedia) Profimedia
17. 2. 2016

Kaj je ključ do privlačnosti? Samozavest? Smisel za humor? Kako te svetloba obsvetli pod ravno pravšnjim kotom? Poznane zadevščine, kajne?

Kot smo namignili v uvodu, pa obstajajo preproste materialne stvari, ki nudijo enak rezultat. In kar je najlepše - obstaja velika možnost, da imaš nekaj teh stvari že na sebi.

1. Sončna očala

Vanessa Brown, predavateljica umetnosti in oblikovanja na univerzi v Nottingham Trentu je odkrila, da te nošenje sončnih očal takoj naredi bolj privlačno za nasprotni spol. 

Poleg tega, da sončna očala dodajo pridih skrivnosti, obenem naredijo obraz bolj simetričen. In ker smo pač estetska bitja, nas simetrični obrazi bolj privlačijo kot asimetrični. In ne pozabi - sončna očala nosimo zunaj, na sončen dan. 

ocala

2. Parfum

V centru Monell Chemical Sense Center so odkrili, da moški ocenjujejo ženske obraze z boljšimi ocenami, če jih spremlja prijeten vonj. To potrjuje, da je dojemanje lepote tudi čuten proces, na katerega lahko zelo pozitivno vplivaš s kvalitetno dišavo.

parfum

3. Rdeče ustnice

Ustnice so najbolj privlačen del ženskega telesa - tako vsaj zatrjujejo na Univerzi v Manchesterju, kjer dodajajo, da to dejstvo še bolj drži, če so te ustnice odete v čudovito rdečo šminko.

10 sekund po snidenju z žensko, moški že zaznajo njene ustnice - in jih potem opazujejo več kot polovico časa, ko so v njeni družbi.

sminka

Z dodatnimi študijami so pokazali celo, da ko so se moški zagledali v ustnice, namazane z rdečo šminko, v povprečju nismo uspeli odmakniti pogleda kar 7.3 sekunde, od tistih namazanih z rožnato šminko pa 'le' 6.7 sekunde.

4. Beli zobje

Saj ne, da bi kdajkoli v zgodovini rumeni zobje, ki že leta niso videli nege, veljali za privlačen del splošnega videza, a očitno je v naših sekalcih in kočnikih še nekaj več privlačnostne magije.

Na univerzah v Leedsu in Lancashiru so namreč odkrili, da lepi, beli in enakomerno postavljeni zobje povišajo možnosti, da si boš našla dolgoročnega partnerja.

"Človeški zobje so kot pavji rep," povedo akademiki, "in odražajo zdravje in genetske kvalitete izbrane osebe."

5. Rdeča barva

To pa verjetno že poznaš - moški se pogosteje obračajo za dekleti, ki nosijo rdečo barvo. Rdeča je znak seksualnosti, moči in statusa, zato odeta v rdečo obleko izražaš seksapil in samozavest. Ne boj se rdeče - v vseh odtenkih.

rdeca

Preberi še: 3 stvari, ki jih moški med prvim seksom najprej opazi na tebi ali pa preveri, kako lahko preženeš nenadno utrujenost in otožnost.