5 stvari, ki se v vajinem življenju spremenijo, ko začneta z razmerjem

Življenje ni več isto, ko ga enkrat začneš z nekom deliti… in to je lahko hkrati čudovito, nenavadno in neverjetno.

5 stvari, ki se v vajinem življenju spremenijo, ko začneta z razmerjem (foto: Profimedia) Profimedia
17. 5. 2017

Nič se ne more primerjati s tem, da si v zvezi z osebo, ki jo resnično ljubiš. Prav vsak od nas si želi izkusiti ljubezen v katerikoli obliki in zato nas veliko "porabi" ogromno časa za iskanje tiste taprave osebe, s katero si lahko zgradimo zdravo romantično razmerje.

Ko se spustimo vanj, stvari več niso vedno tako preproste, kot je videti. Tistim, ki še nikoli niso bili v razmerju, je veliko stvari tujih.

Ljudje, ki so se zmožni prilagoditi tem spremembam, bodo tisti, ki bodo imeli večje možnosti, da najdejo uspeh v svojih razmerjih. To so tisti, ki so prilagodljivi in sproščeni.

Tisti, ki pa tega ne znajo, sprememb morda ne bodo znali tako dobro obvladati.

Zato je pomembno, da se, preden se spustimo v razmerje, zavedamo sprememb, ki jih bo potrebno narediti skozi prehod od samskega stanu v skupno življenje s svojo ljubljeno osebo.

Na tak način imamo vsaj priložnost, da se na njih pripravimo.

Tukaj je nekaj pogostih stvari, ki se v življenju spremenijo, ko začnemo z razmerjem:

1. Tvoja ideja o definiranju zveze.

Preden se spustiš v zvezo, v resnici sploh ne čutiš potrebe, da bi odnosu s komerkoli dala oznako. Tistega tipa doživljaš kot svojega najboljšega prijatelja, tisto punco pa kot znanko ali pa kolegico v službi.

Ampak v resnici nikoli ne razmišljaš preveč o tem.

To se spremeni, ko se spustiš v romantično razmerje z določeno osebo. Na nek način si "prisiljena", da resnično premisliš o tem, kako boš to zvezo definirala.

2. Tvoj koncept osebnega časa.

Tvoj čas ni več v celoti samo tvoj.

Ja, seveda, še vedno imaš pravico do svoje zasebnosti in prostega časa. Moraš pa razumeti, da ko se z nekom spustiš v zvezo, hkrati izbereš to, da se boš odrekla velikemu delu svojega časa.  

Ne moreš vsega sama načrtovati, brez da bi se posvetovala s partnerjem, saj bi to bilo nepozorno in sebično. Moraš si dovoliti, da naredita načrt skupaj (seveda enako velja tudi zanj).

3. Tvoja pričakovanja od zveze.

Globje kot si v zvezi, bolj se pričakovanja spreminjajo.

Preden se spustiš vanjo, imaš bodisi prevelika ali prenizka pričakovanja. Dlje kot si z nekom, bolj začneš razumevati svojo osebnost in karakter znotraj para.

Nato začneš spreminjati pričakovanja, da bi se lahko prilagodila najbolj verjetni zgodbi zaljubljenega para.

4. Tvoje finančne navade.

Poraba denarja se bo popolnoma spremenila.

Omisliti si boš morala dodatne prihranke za zmenke, darila in celo gospodinjske potrebščine, če bosta začela skupaj živeti.

Nepremišljen odhod po nakupih (raznih naprav, oblačil, igrač) bo preteklost, saj moraš dobro premisliti, koliko denarja lahko zapraviš, v nasprotnem primeru izpadeš sebična.

5. Tvoj družbeni krog.

Če ti je všeč ali ne, ko boš v zvezi, se boš morala vklopiti tudi v popolnoma drug družbeni krog (seveda ne za ceno svojega!).

Na nek način se boš "prisiljena" družiti z njegovimi prijatelji.

Prijatelji so vedno zelo pomembni, tako da boš v svojem življenju preprosto morala narediti še nekaj prostora za nove.

To je lahko slabo ali dobro – odvisno od tega, kakšen tip osebe si.

Kakorkoli, z zvezo pridejo tudi razne spremembe in obveznost, kar pa ni nujno slabo (sploh v primeru, če se znata oba enakovredno prilagoditi).

Poleg tega pa dobiš tudi nekaj neprecenljivega – brezpogojno ljubezen – zaradi česar je določene stvari vredno "tvegati".

Po tem članku priredila: Nika Švajncer

Preberi še: 7 stvari, ki si jih s partnerjem povejta VSAK DAN ali pa Vse, kar potrebujemo, je volja in želja po spremembi.

Priporočamo tudi: Glamping: fantastična ideja za vikend "pobeg" v dvoje (priporočilo naše novinarke).