5 skrivnosti, ki mu jih ne povej

Mnogo jih meni, da si morata dva, ki se zaljubita, povedati vse svoje skrivnosti. Mar res?

28. 2. 2008

Začne se preprosto. Najprej se spoznata in ugotovita, da sta si všeč, potem se odpravita na nekaj zmenkov in kmalu končata pri njemu ali tebi doma, vajino razmerje se začne počasi poglabljati in tako postaneta par. Potem pa mu poveš nekaj, zaradi česar se vajina lahkotna ljubezen lahko spremeni v mučen odnos, poln strahov, dvomov in nezaupanja. Da bi se izognila takšnemu scenariju, se pouči, za katere stvari bi bilo bolje, če bi jih zadržala zase.

Ni mi všeč tvoja frizura

Čeprav je tvoj dragi skoraj vedno tako čeden kot Tom Cruise, bo včasih vseeno videti precej manj privlačen, na primer, ko bo šel k frizerju in se vrnil domov oskubljen kot kura. Ali pa se bo na zmenku prikazal v ponošenem puloverju z mastnim madežem. In ker tudi ti nisi vedno videti kot iz škatlice, bi bilo prav, da bi se včasih raje ugriznila v jezik kot pa komentirala njegov stil oblačenja (ali kaj drugega). Predstavljaj si, kako bi bilo tebi, če bi se smejal tvoji novi obleki, ki si jo tri ure iskala po trgovinah. Nič kaj fino, kajne?

Všeč mi je moj sodelavec

Si pa res neumna! To je skrivnost, ki jo lahko zaupaš svoji najboljši prijateljici (če le nima dolgega jezika in bo to komu povedala), ne pa svojemu izbrancu! Lahko si misliš, da se bo od zdaj vsak dan sproti spraševal, kolikokrat si se spogledala z njim, ali sta šla na kosilo in za koliko se je povečal tvoj srčni utrip, ko sta se usedla, da bi se pogovorila o službeni težavi. In kako bo šele, ko ga bo moral spoznati na službeni zabavi! Skrivnost takšne vrste lahko krepko načne vajino razmerje prav zaradi sumov in nezaupanja, ki ga takšen podatek lahko zbudi pri njem.

Ne prenesem tvojih prijateljev

Prej se boš sprijaznila s tem, da se njegovo življenje ni začelo takrat, ko je spoznal tebe, bolje bo. Tako boš tudi laže sprejela njegovo družbo, v kateri boš zagotovo našla tudi kakšnega prijatelja, ki ga preprosto ne preneseš. Toda namesto da mu o tem na ves glas razlagaš in kritiziraš ljudi, ki jih ima rad, svoje negativno mnenje raje zadrži zase. Še posebej to velja, če boš kritizirala njegovega najboljšega prijatelja. Če misliš, da se bo namesto zanj odločil zate, se prav lahko pošteno motiš ...

Še vedno mislim na svojega bivšega

Ob vseh možnih spletnih straneh, kot sta face book in my space, s katerima lahko prideš v stik skoraj s celim svetom, se prav lahko zgodi, da se ti bo enkrat oglasil tudi tvoj bivši, ki ga nisi videla že sto let, pa si vseeno ne moreš kaj, da ne bi kdaj pa kdaj pomislila nanj. Ali pa boš morda celo ti tista, ki ga boš hotela poiskati prek spleta. Kakorkoli že, o svojem skrivnem dopisovanju nikar ne povej svojemu sedanjemu fantu. Zakaj? Če misliš, da je res tako samozavesten, da bo mirno prenašal, medtem ko boš ti vneto tipkala odgovor svojemu bivšemu, živiš v popolni iluziji. In kaj, če bi bilo obratno? Prisluhni Matejini izkušnji: “Lepega dne mi je ves vesel povedal, da je dobil mejl od punce, s katero je hodil v srednji šoli in ki se je preselila v Ameriko. ‘Slučajno’ naj bi naletela na njegov potopisni blog. Seveda sem bila vsa iz sebe, in čeprav mu sprva ni bilo jasno, zakaj se razburjam, je potem dojel, da tudi njemu ne bi bilo vseeno, če bi si jaz začela dopisovati s svojim bivšim.’’

Ne morem živeti brez tebe

Le zakaj bi se hotela znebiti tako absurdne izjave? Si res želiš, da bi si tvoj dragi mislil, da si popolnoma nesposobna živeti svoje življenje? Lahko si misliš, da bi se mu namesto romantičnih podob, kako zaljubljeno jahata na konju svojemu večnemu skupnemu življenju naproti, pred očmi odvili dramatični prizori, kako si režeš žile, ker sta se razšla. Poleg tega pa vedi, da se partner v odnosu ne bi smel počutiti, kot da se je znašel v pasti. Tako kot ti ima tudi on vso pravico do svobodne izbire, tudi te, ali bo svoje življenje delil s tabo ali ne.

Janka Menart