5 razlogov, zakaj bi se morala s svojimi prijateljicami pogovarjati o SEKSU

Seks je intimno dejanje, ki (navadno) vključuje dve osebi. Kljub temu pa je lahko zelo koristno, če svoje izkušnje in podrobnosti deliš s svojimi najbližjimi prijateljicami.

5 razlogov, zakaj bi se morala s svojimi prijateljicami pogovarjati o SEKSU (foto: Profimedia) Profimedia
23. 6. 2018

Ne samo, da se boste zagotovo nasmejale, ampak bo pogovor o seksu odprl tudi vrata čustveni podpori, če stvari v spalnici postanejo nekoliko bolj čudne ali nejasne.

Dejstvo pa je, da se s prijateljicami o seksu še premalo pogovarjamo, morda zaradi tega, ker je ta preprosto pač preveč oseben in je o takšnih stvareh težko odprto govoriti – brez, da bi te skrbelo, da te bodo obsojale. Ali se zaradi tistega, o katerem se želiš pogovoriti, ne počutiš "normalno". Morda pa te skrbi le, da bi s tem kršila partnerjevo zasebnost.

Vse to so popolnoma relevantni razlogi, a tukaj je 5 odličnih razlogov, zakaj bi se morala s prijateljicami pogosteje pogovarjati o svojih posteljnih aktivnostih.

1. Prijateljice ti lahko dajo nasvete.

Ali tvoj priljubljen položaj preprosto ne učinkuje več? Ali te partner s težavo pripelje do orgazma? Ne odlašaj, izpovej se prijateljicam. Obstaja velika možnost, da so to tudi same že doživele in ti lahko svetujejo.

To, da se obrneš na prijateljico po nasvet, ti lahko pomaga spremeniti tudi tvoj pristop k seksu, ti da moč, da (pre)vzameš nadzor nad svojo seksualnostjo.

2. Pogovor o seksu vas lahko (še bolj) zbliža.

Iskrenost je ključ pravega prijateljstva, zato naj ti ne bo nerodno – pogovor o seksu vas lahko celo še bolj poveže.

Ko enkrat začnete pogovor o seksu, praktično ni več teme, o kateri se ne bi mogle pogovarjati. In nič ni boljše od prijateljice, ki ti bo prisluhnila, ko boš to najbolj potrebovala.

3. Lahko ti pomaga, da se spopadeš z resnejšimi težavami.

Pogovor s prijateljicami o seksu lahko celo zmanjša tvojo tesnobnost in morebitne strahove glede telesa, kako deluje in njegovih edinstvenih drugačnostih.

Se ti zdi, da si "čudna", ker med seksom ne doživiš orgazma? Nisi edina in že po kratkem pogovoru o klitorisu, stimulaciji, poželenju in odzivu telesa se boš počutila bolj močno.

Za to ne potrebuješ terapevtke, le svoje najboljše prijateljice!

4. Skupaj boste razbile mit, da vsi odlično seksajo.

Filmi, posnetki in pornografija … Vsepovsod je videti, kot da vsi v seksu neizmerno uživajo in se imajo odlično. A resnica je, da ti miti živijo naprej, saj se ženske o tem med seboj ne pogovarjamo.

Če si v razmerju z osebo, katere spolna sla se močno razlikuje od tvoje ali pa vajin seks ni takšen, kot bi si ga želela oziroma se ne zgodi dovolj pogosto zaradi zunanjih dejavnikov, si lahko olajšaš dušo tako, da o tem spregovoriš s prijateljicami.

Obstaja velika možnost, da so že kdaj bile v podobni situaciji ali pa se v njej trenutno nahajajo. S pogovorom te bodo opomnile, da je to popolnoma normalno, ali pa ti bodo svetovale, da si najdeš drugega partnerja. Morda se sliši boleče, a konec koncev so one tiste, ki te najbolje poznajo, in mogoče je ravno to pravilna odločitev na dolgi rok.

5. Pogovor o seksu je resnično zabaven!

Če te nobena od zgornjih trditev ni prepričala, da bi se s prijateljicami spustila v dolg pogovor o poraznem seksu, ki si ga doživela na zadnjem zmenku, si zapomni naslednje: takšne zgodbice so lahko neizmerno zabavne.

Pa tudi to, da se naučiš trik, ki tvojo prijateljico vedno pripelje do orgazma, je prav tako zanimivo in uporabno.

Torej: čas je, da v skupni pogovor napišeš sporočilo, kje in kdaj se dobite, ter načneš pogovor.

Foto: Pinterest

Preberi še: 'Fejk' zveza: znaki, da se nahajaš v njej, pa se tega niti ne zavedaš

Priporočamo tudi: Preveri, zakaj (včasih) tudi moški hlinijo orgazme