5 pravil, ki se jih drži, če sta se razšla

Teh stvari nikar ne počni, če se razidete. Utegnila bi jih obžalovati. 

5 pravil, ki se jih drži, če sta se razšla (foto: Profimedia) Profimedia
20. 6. 2016

Ko se razideš z nekom, ki ti je nekoč (ali še vedno) pomenil vse, čutiš cel spekter čustev. Lahko si jezna, malce vesela (ker si vedela, da tako naprej ne bo šlo), žalostna (ker te je tako zelo prizadel in ker ne veš, kaj boš zdaj). Vse kar čutiš, je popolnoma normalno, le pazi, da v navalu strasti ne narediš kakšne neumnosti.

Določene reakcije, ki se ti bodo zdele v danem trenutku popolnoma normalne, pozneje lahko zelo obžaluješ, zato smo pripravili pet pravil, ki se jih drži po koncu zveze.

1. Čim manj uporabljaj Facebook

Kar absolutno ne smeš narediti je, da začneš svojega bivšega zasledovati na Facebooku (ali Twitteru, Instagramu ...), saj od tega ne boš imela nobene koristi (to velja tudi v primeru, da to počneš iz prijateljičinega profila).

Razumemo, da te po koncu zveze zanima, kaj počne, a zdaj je bolj pomembno, da se posvetiš samo sebi in da se popolnoma odklopiš od bivšega.

2. Izberi si prijatelja, ki mu boš povedala vse

Potrebovala boš nekoga, ki ga boš lahko poklicala sredi noči, ko ne boš mogla spati in se mu zjokala, kadar ti bo ljubo. In to stori brez slabe vesti, najboljši prijatelji so v tvojem življenju zato, da ti ob težkih trenutkih stojijo ob strani.

Še to: tvoj bivši ne more biti tvoj prijatelj (vsaj ne takoj po tem, ko sta se razšla).

3. Izlij svoja čustva ... na papir

Začni pisati dnevnik, kamor zapiši vse, kar ti v tem trenutku roji po glavi. Imej v mislih, da gre za proces žalovanja in da moraš vse, kar te teži, nekako spraviti ven. Pisanje te lahko zelo osvobodi in pomaga pri prebolevanju.

Nikar pa svojega gneva ne izlivaj na Facebook (ali katero drugo socialno omrežje), tega res nihče noče brati. Če se ne moreš zadržati, začasno ukini račun (tako tudi s prvim pravilom ne boš imela težav).

4. Posveti se sebi

Zagotovo je nekaj, o čemer že dalj časa premišljuješ, da bi se lotila, pa nikoli nisi imela časa (med drugim tudi zato, ker si morala vsak prosti trenutek preživeti z bivšim).

Zdaj je idealna priložnosti, da se tega lotiš. Začni se učiti tujega jezika, potuj, obišči kuharski tečaj, oblikuj nakit, ustvarjaj, kar ti je ljubo ... Maksimalno se razvajaj in uživaj življenje.

5. S fanti malo počakaj

Nikar ne začni takoj flirtati s prvim, ki pride izza vogala. Ohrani pokončno držo in dostojanstvo. V mislih imej to, da tvoje srce okreva in da si nabiraš novih moči, da boš lahko nato samozavestneša vstopila v novo zvezo.

Zapomni si, preden v tvoje življenje vstopi usodni moški, moraš najprej dodobra spoznati sebe. O tem smo pred kratkim pisali v članku 3 vprašanja, ki te bodo pripeljala do gospoda Pravega.

Preberi še najboljše nasvete partnerske svetovalke za uspešno in dolgotrajno zvezo.