5 norih načinov, s katerimi lahko najdeš tistega pravega

Samski ljudje imajo danes manj časa in več načinov, kako hitreje (in učinkoviteje) najti ljubezen.

12. 8. 2015

Si že kdaj poskusila kaj nevsakdanjega v imenu iskanja ljubezni? Ko klasično zmenkarjenje preprosto ne obrodi želenih sadov, se kreativni samski ljudje danes hitro zatečejo k številnim alternativam, ki rade volje obljubljajo, da so naučinkovitejši način iskanja ustreznega partnerja. 

Poznamo zmenkarije na televiziji. Poznamo spletne strani, kjer si kataloško poiščeš potencialnega moža. Poznamo tudi zelo uspešne (in nadvse popularne) dogodke za samske, kjer se ti ni potrebno pretvarjati, da iščeš rešitev za samoto. In potem so tu tisti drugi načini. Od ovohavanja feromonov, do golih zmenkov ...

V nadaljevanju ti predstavljamo nekaj najbolj norih načinov iskanja ljubezni.

1. Instagram fotografije

Slika pove več kot tisoč besed. Pri aplikaciji Glimpse, so očitno prepričani, da to velja tudi zate. Tvoje fotografije povedo dovolj, da lahko na podlagi teh najdejo ustreznega partnerja. Aplikacija deluje nadvse bistro - z analizo devetih instagram fotografij ti pošče kompatibilno osebo, ki ima podoben okus in ki jo zanimajo podobne stvari.

Le kdo bi si mislil, da lahko na spletu najdeš partnerja na podlagi skupne ljubezni do smutijev iz zelene in sončnih zahodov, slikanih z rumenih filtrom?

2. Genetsko ujemanje

Bi dovolila, da ti kar znanost uredi en kvaliteten zmenek! Če znajo klonirati ovco, ni vrag, da ne bi na tem planetu našli enega finega frajerja, ki ne bo šel v cvet že po devetmesečnem prologu.

In res - zbrala se je četica talentov v belih haljah in odprla stran Singldout.com, kjer ti lahko najdejo ustreznega partnerja na podlagi DNA testov. Pljuneš v plastično epruveto, jo pošlješ v njihov laboratorij in oni ti po pošti vrnejo Orlanda Blooma. No, ta zadnji del ni čisto točen.

V resnici analizirajo nivo seratonina in iščejo markerje prav določenih genov, ki se nahajajo v tvojem imunskem sistemu. To naj bi bili namreč ključni faktorji, ki vplivajo na dolgoročno uspešnost odnosa med dvema zaljubljencema. Ko dobiš rezultate, jih vneseš v spletno banko in začneš brskati med kompatibilnimi partnerji, ki so prav tako pljunili v epruveto v želji, da se ta spremeni v lepo princesko. 

Ko rečejo, da mora biti med dvema kemija, se očitno res niso hecali, kajne?

3. Feromonske žurke

Si že naveličana klubske scene, ki ti prinese samo tri zastonjske koktajle, nikoli pa tipa, ki bi znal vsaj črkovati besedo koktalj? Potem te znajo zanimati "feromonske žurke", ki postajajo besno opevan trend londonske mlade generacije. Seveda te zanima, kaj to je ...

In najbolje to opišemo kot klasično zmenkarjenje z veliko ovohavanja. V bistvu torej vse prej kot klasično zmenkarjenje. Feromonske žurke so posledica znanstvenih ugotovitev, da vsak človek oddaja unikaten osebni vonj, v katerem se skrivajo indici o njegovem ali njenem genetskem zapisu. Feromoni tako igrajo nezavedno vlogo pri tem, kateri tip za šankom se ti bo zdel najbolj privlačen.

Da rečejo bobu bob in ne ovinkarijo po nepotrebnem, so na fermonskih žurkah tradicionalni lov za partnerji skrajšali na zelo učinkovit način sestavljanja parov. Še pred zabavo morajo gostje tri dni spati v isti majici, potem to majico vržejo v vrečko in se z njo podajo na feromonsko fešto. Vsaka vrečka dobi številko, gostje pa potem vonjajo te majice in z lastnikom tiste, ki jim najbolj diši, pričnejo pogovor.

Že razmišljamo, če bi nekaj takšnega organizirali tudi pri nas, do takrat pa te vabimo, da klikneš na tole stran.

4. Hitro zmenkarjenje - z vrečko čez glavo

Avtorji zmenkarske aplikacije Loveflutter so nedavno tega organizirali nadvse nevsakdanje zmenkarije v resničnem svetu. Samski ljudje, ki so se udeležili teh zmenkarij, so morali za časa samega zmenkarij, nositi čez glavo poveznjene papirnate vreče

Želeli so namreč doseči, da bi se potencialni kandidati med seboj naprej spoznali na bolj osebnem nivoju, namesto, da bi si že s kakšno manjšo anatomsko hibo hipno pokvarili vse svoje možnosti.

Preden si vrečko poveznejo na glavo, sodelujoči nanjo napišejo nek poljuben podatek o sebi ... npr. "Nikoli nisem gledala niti enega dela Igre prestolov", oseba na drugi strani pa mora to osebo nato oceniti zgolj na podlagi tega podatka in kratkega pogovora.

Hm, je tudi tebe vse tole zdaj malce zaskrbelo? Ker: mar res obstajajo ljudje, ki ne gledajo Igre prestolov?

5. Goli na zmenek

Na programu VH1 imajo novo resničnostno oddajo - Dating Naked. In ja, imaš prav. Že naslov šova natančno ponazori vso poanto teh zmenkarij, pari pa so goli že ob njihovem čisto prvem srečanju. Pravijo, da so udeleženci tako bolj odprti in pošteni glede svojih pričakovanj in želja, mi pa mislimo, da jim je obenem tudi na smrt nerodno. 

No, ena od tekmovalk in prvih udeleženk tega šova, Christina Porcelli, je prav v tej oddaji spoznala svojega novega fanta.

Morda pa nas obleke res samo držijo nazaj?