5 napak, ki jih počnejo vsi zaljubljenci in s tem uničujejo svojo zvezo

Vsak par ima lahko v zvezi določena nesoglasja, a način, kako jih bodo rešili, določa, ali bo zveza preživela.

5 napak, ki jih počnejo vsi zaljubljenci in s tem uničujejo svojo zvezo (foto: Unsplash.com/@Joel Overbeck) Unsplash.com/@Joel Overbeck
15. 11. 2019

Ne glede na to, kaj sproži konflikt (morda obisk njegove mame, ali pa ti je mogoče pozabil napisati sporočilo, čeprav je obljubil, da bo to storil, ali pa si mu ti pozabila kupiti novo srajco), pomembno je drugo dejanje - njegovo reševanje.

Namreč, v vsaki zvezi vsak par počne 5 izrazitih napak, ki lahko ustvarijo še večji prepad, kot ga je naredil sam začetni, morda zelo nepomemben prepir.

1. Tišina

Tehnika, ki jo vsi dobro poznamo, nekateri smo jo bili deležni že v otroštvu s strani staršev, kadar smo povzročali neumnosti. Tišina. Nobene graje, nobenega pogovora, vse kar ti oseba nasproti tebe vrača, je tišina.

2. Dramatičen izhod

Ta scena ti bo verjetno najbolj znana iz kakšnega filma, no, pa tudi v resničnem življenju smo lahko vsi ljudje zelo teatralni. Partnerju poveš VSE, kar ti je ležalo na duši (ne samo tisti, kar je bil povod za prepir, ampak mu zraven očitaš še 10 drugih stvari, ki so se zgodile v preteklosti) in potem odideš ter po možnosti še močno zaloputneš z vrati.

3. Obsojamo partnerja in ne dejanja

V zvezi se velikokrat zgodi, da zaradi prepira, v človeku nasproti sebe vidiš samo vse najslabše. In takrat začneš obsojati svojega partnerja, namesto, da bi zavzela kritičen odnos do samega dejanja, ki je sprožil prepir:

"Ti si popolnoma sebičen!" namesto "Tole, kar si naredil, je najbolj sebična stvar na svetu."

4. Vse je črnobelo

Situacijo zmeraj vidiš samo v najslabši luči, kar pomeni, da imaš ti prav, on pa se moti. To pomeni, da v pogovoru ne pustiš možnosti za dialog in za interpertacijo vajinih mnenj.

5. Opravljanje s prijateljicami

Namesto, da bi problem reševala s svojim partnerjem, se ti obrneš na svoje prijateljice in vso jezo nad dano situacijo izraziš njim. Ne le, da s tem ne rešiš težave, ki jo imata, ampak tako še poskrbiš, da si bodo tudi prijateljice o tvojem dragem mislile le najslabše.

Zato v konfliktu najprej globoko vdihni in izdihni, nato pa s partnerjem KOMUNICIRAJ. Povej, o čem razmišljaš, kaj čutiš in to brez vpitja in zmerjanja. Tako boš lahko že v začetku rešila sitaucijo, preden vse skupaj postane vojna besed.

Foto: Unsplash.com

Preberi še: Tako v hipu ugotoviš, kaj ti želi sporočiti s svojo govorico telesa (glede na njegov astro znak)

Priporočamo tudi: FOTO: Pozabi Kate in Meghan, TO je princesa, ki postavlja nove modne zapovedi