5 moških razkrilo, zakaj se NE ŽELIJO zaročiti (OMG!)

Moški so razkrili, kaj jih zadržuje, da bi se predali resni zvezi.

5 moških razkrilo, zakaj se NE ŽELIJO zaročiti (OMG!) (foto: Profimedia) Profimedia
8. 6. 2019

Deluje kot čisto običajen fant. Dobiva se s svojim dekletom, vse teče gladko. Nekaj dni, nekaj tednov, nekaj mesecev. Ko pa zadiši po možnosti nečesa bolj resnega, stisne rep med noge in zbeži. 

Preveri, kaj so povedali MOŠKI, KI SE NE ŽELIJO ZAROČITI:

#1

"Moja ločitev še ni podpisana. Dokler nisem popolnoma zaključil s tem delom svoje preteklosti, se ne bom spuščal v novo zgodbo."

- Peter, 32 let

#2

"Pred kakšnima dvema mesecema sem odkril Tinder in ugotovil, da si želim še malo uživati samsko življenje."

- Lan, 27 let

#3

"Pred šestimi meseci so med odpustili. Skušal sem si poiskati novo službo, vendar mi je začelo zmanjkovati denarja za najemnino, zato sem se v nekem trenutku moral odločiti, ali naj ostanem v najetem stanovanju ali se vrnem domov k staršem. Izbral sem slednjo možnost in zdaj sem spet doma. Star sem skoraj 30 let in živim v sobi pri starših. Ko spoznam žensko, si ji niti ne drznem razkriti svojega trenutnega stanja, ker bi me bilo preveč sram. Zato bom raje počakal, da si najdem delo in najamem novo stanovanje, preden se podajam v resno zvezo. Trenutno imam druge skrbi."

- Mark, 27 let

#4

"Pet let sem živel z bivšo in prepričan sem bil, da si bom z njo ustvaril življenje. Nobenih prevar ni bilo, nobenih laži ali izmikanj. A odnos je sčasoma vseeno uvenel. Ves čas sva se prepirala, kot da nisva na isti valovni dolžini. Zato sva šla narazen, ker se je v tistem trenutku to zdelo nujno. Neizogibno. Vendar globoko v sebi čutim, da jo še vedno ljubim. Mogoče me je samo prestrašila rutina, ki se je po petih letih prikradla v najin odnos. Zdaj je minilo osem mesecev, odkar sva šla narazen. Živim brez nje, vendar si vsakič, ko spoznam novo dekle, ne morem pomagati, da je ne bi primerjal z nekdanjo. Ne morem se privaditi na nove navade. Zelo težko, mogoče celo nemogoče mi je začeti na novo, ko pa me spomin na bivšo še vedno preganja skoraj vsak dan."

- Tim, 28 let

#5

"Hočem se zabavati. Hočem biti svoboden, spoznavati ženske, se spogledovati. Rad zapeljujem in rad imam, da me one zapeljujejo. Nekateri prijatelji pravijo, da sem Don Juan. Tega ne sprejemam kot nekaj negativnega, čeprav vem, da ni prav. Ne igram se z ženskami. Sem pozoren in nobene nočem prizadeti. Od prvega trenutka, ko se spoznava, razložim, da nočem biti v razmerju, in tiste, ki ostanejo, si želijo isto. Saj bom sčasoma našel tisto pravo, s katero si bova skupaj zgradila življenje. Za zdaj pa sem srečen, da je tako, kot je."

- Bine, 29 let

#6

"Če odkrijete, zakaj ne zdržim v odnosu, mi povejte, ker se meni še sanja ne."

- Anže, 30 let

#7 

"Kot par? Jaz? Ah, ne, ne, ne. Jaz sem samski. No, tako vsaj mislijo moji znanci. Po pravici povedano se že dve leti dobivam s šefinjo."

- Miha, 30 let

#8

"Odkar sem začel delati, pravzaprav nimam pojma, kako bo potekalo moje življenje. Sanjam, da bi odprl lastno produkcijsko podjetje. Ali pa, da bi napisal knjigo. Ali pa, da bi imel lastno linijo oblačil. Če sem v razmerju, se preveč opustim in dovolim, da me odnese, kar se po mojem dogaja v vseh srečnih razmerjih. Pač pozabiš na lastne ambicije. Zdaj moram misliti na to, kar dejansko hočem doseči in kako naj to dosežem. Vem samo, da moram biti sam, ko se bom soočal z vsemi dvomi in potencialnimi rešitvami."

- Sebastjan, 28 let

#9 

"Že dvajset let živim v istem mestu in želim se preseliti. Obstaja verjetnost, da bom šel kmalu živet v tujino. Sem glavni kuhar restavracije, ki naj bi postala mednarodna veriga. Prvi na listi sem, ki naj bi se podal na to avanturo. V največ dveh letih bom tako zagotovo živel nekje drugje. Če bi se zdaj spustil v razmerje, bi bilo to zelo sebično."

- Tibor, 29 let

#10

"Moja bivša me je prevarala. To me je tako uničilo, da me je zdaj strah zaupati drugi ženski, ker tega res nočem doživeti še enkrat."

- Rok, 29 let

#11

"Moje zadnje razmerje je bilo z najbrž najbolj ljubosumno punco na svetu. Če nisem v pol ure odgovoril na sporočilo, me je že klicala in norela. Če sem všečkal fotografijo kakšne druge punce na Instagramu, je bila prepričana, da jo varam. Na koncu se mi je povsem zmešalo. Pred kakšnim letom sem končal to zgodbo in zdaj se počutim kot prerojen. Videvam se z dekleti, obenem pa uživam svojo svobodo. Živim samo zase. Bojim se, da bi spet naletel na takšno ljubosumnost."

- Patrik, 28 let

#12

"Preprosto čakam na ljubezen na prvi pogled."

- Nik, 29 let

#13

"Naj vam povem nekaj najlepšega, kar se mi je zgodilo, da boste razumeli, zakaj tako ščitim svojo intimnost: imam tri leta staro hčerko. Njena mama je odšla kmalu po njenem rojstvu in od takrat sva samo midva proti celemu svetu. To, da je bivša preprosto šla, ni razlog, da ne iščem novega razmerja. V mojih očeh je tako ali tako izgubila vso vrednost. Moje spoštovanje do hčerke je razlog, da sem previden pri novih dekletih. Nočem ji predstaviti dekleta, ki bi postalo lik matere v njenem življenju in potem odšlo. Zato se vedno vprašam: Kaj pa, če ne bo šlo? Želim ji ponuditi kolikor se le da stabilno življenje. Če se bom noro zaljubil v neko žensko, bom počakal, dokler ne bom prepričan, da najina zveza deluje, preden jo predstavim hčerki. V tem trenutku pa sem popolnoma predan samo hčerkini sreči."

- Leon, 31 let

#14

"Sicer nisem prepričan, kaj točno se dogaja, vendar sta se moji zadnji dve zvezi končali zaradi moje službe. Sem namreč profesionalni športnik v zelo specifičnem športu: deskanju. Da zaslužim denar, ogromno potujem, ker sodelujem tudi pri različnih promocijskih kampanjah. Vsake tri ali štiri mesece recimo poteka snemanje na Tajskem, v Braziliji ali kjerkoli na svetu. Nisem pogosto doma, obenem pa pri veliko kampanjah sodelujem z manekenkami. Seveda je veliko spogledovanja. Na kratko – nisem tip moškega, ki bi lahko ponudil stabilno, udobno, zaupljivo razmerje. Tudi če sem priden in zvest, se me bo punca vedno naveličala, ker ne bom veliko z njo."

- Jan, 28 let

#15

"Priznam, sem tisti tip, ki ga imajo dekleta za prasca. Dobivam se s kakšno punco, druživa se, ko pa ona vpraša: 'Kam pelje najin odnos?' ali pa: 'Kje sva midva kot par?' se poberem. Na to nisem ponosen, vendar me že ideja, da bi odnos zrasel v nekaj odgovornega, popolnoma odvrne od vsega. Uživam v začetnih delih odnosa, v spoznavanju in raziskovanju.

Ko pa začutim, da je tega konec in da bova začela vstopati v dolgočasni svet prepirov in izgovorov ter kompromisov, se raje poberem. Mogoče je vzrok za takšen pristop v kaotičnem odnosu, ki sta ga imela moja starša in sem ga opazoval, kako razpada pred mojimi očmi. A v tem trenutku ne morem razmišljati drugače."

- Filip, 27 let

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Po TAKŠNI poroki naj bi bila ločitev štirikrat manj verjetna (nov poročni trend!)

Priporočamo tudi: Hahaha! Strokovnjaki so razkrili, KDAJ so ženske najbolj srečne (in NI to kar misliš!)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri