4 pravila varne rabe hrane med seksom

Pozor, določenim živilom se morata izogibati v velikem loku!

4 pravila varne rabe hrane med seksom (foto: Profimedia) Profimedia
27. 4. 2015

Uporaba najrazličnejših živil za popestritev posteljnih aktivnosti je odlična zadeva, dokler se držita naslednjih napotkov, ki jih je pripravila zdravnica in avtorica knjige The Sex Drive Solution for Women Jennifer Landa.

1 Posezita po sladkem

A namesto klasične čokolade in/ali smetane, uporabita raje kakšno eksotično sadje, na primer: mango, kivi ali pa granatno jabolko.

Da bo zadeva še bolj zanimiva, uporabita prevezo. Svojemu dragemu jo namesti čez oči, tako da ne bo vedel, kakšno sladko presenečenje si mu pripravila. Naj se samo prepusti okušanju.

jagoda

S koščkom sadja (ali pa na primer s kocko ledu) lahko tudi dražita svoje erogene cone.

A pozor! Tako kot so prevelike količine sladkorja slabe za tvoje zdravje, preveč sladkorja škodi tudi tvoji vagini.

Sladkor pospešuje razmnoževanje kvasovk, kar lahko vodi do številnih neprijetnih vnetij. Ob uporabi zelo sladkih živil (na primer sladoledne lučke) zato previdno, predvsem pa jih uporabljajta čim bolj stran od tvoje vagine.

lucke

2 Naj bo to vajina predigra

Tako bosta že na začetku prebudila vseh pet čutov. Z uporabo sladkih pregreh se bo tvoje telo že na začetku razvnelo in dodobra vzburilo, zaradi česar bo lahko tvoj orgazem še bolj intenziven.

Preberi še: 7 stvari, ki jih moški ne smete početi med oralnim seksom

3 Proč s kumarami in bananami!

kumara

Čeprav je določeno sadje in zelenjava videti kot odličen nadomestek za seks igračko, lahko z njihovo uporabo porušiš občutljivo ravnovesje tvoje vaginalne flore. Ko se ravnovesje v nožnični flori poruši, se patogene bakterije in glivice zelo hitro razmnožijo, kar privede do vnetja. Kumare in banane zato kar lepo pojej in jih pri seksu NE uporabljaj!

4 Nekatera živila pa imajo dvojno uporabno vrednost

Eno takih je na primer ekstra deviško kokosovo olje ali kokosova maščoba.

kokos

Je vsestransko uporabno v kuhinji (cvrtje, peka, kuhanje), v kopalnici (primerno je za nego vseh vrst kože, poškodovanih las, je tudi odličen nadomestek masažnih sredstev) in tudi v spalnici (zlahka ga lahko uporabita namesto lubrikanta). 

Preberi še: 25 (porednih) stvari, ki si jih on noro želi od tebe