3 glavni razlogi, zaradi katerih fantje zbežijo iz zveze

Ni resnica tista, ki boli. Boli, ko resnice ne poznaš.

3 glavni razlogi, zaradi katerih fantje zbežijo iz zveze (foto: Profimedia) Profimedia
24. 1. 2016

On se nek dan premisli, dvigne svojo zadnjico in odide. Ti pa sploh ne veš zakaj. Zdaj lahko tedne ležiš doma na kavču, strmiš v razpoko na stropu in razmišljaš, kaj za vraga je šlo narobe. Upoštevaj te tri razloge in morda najdeš odgovor.

1. Zahtevaš več, boljše ali drugačno

Resda se ti morda zdi, da le skrbiš zase in za svoje želje, a če se to spremeni v neprestane zahteve, ki jih on ne more ali ne želi izpolniti, mu bo sčasoma to zvenelo kot signal, da je on morda moški, ki te nikakor ne more zadovoljiti. Ki te ne bo nikoli uspel osrečiti.

Nezmožnost doseganja pričakovanj partnerke je tako eden najbolj pogostih razlogov, zakaj moški prekinejo razmerja - in morda ironično, da on pusti tebe, ker ti nisi zadovoljna z njim? Ključ do rešitve (po kateri ti še vedno dosežeš svoje), je v pravilni komunikaciji. 

2. Postala si njegova druga mama

Delež ljubečega razmerja je seveda tudi to, da skrbiš za drugo osebno in izpolnjuješ njegove potrebe - a ko pričneš vestno pobirati njegove gate, ki jih še vedno pušča kjerkoli, reševati njegove težave ali celo plačevati njegove račune, se začneš nevarno približevati podobi njegove mame.

Kmalu končaš v razmerju brez seksa, ki drvi proti koncu, ker usahne tudi njegovo spoštovanje do tebe kot enakovredne partnerice.

Ne ukazuj - povej. Ne prepoveduj - predlagaj. In ne tretiraj ga kot nebogljeno dete - naj tudi sam kdaj poskrbi za vsebino vajinega hladilnika in umazanje cunje, ki so končale kje drugje, kot v košu za pranje.

3. Še vedno je le velik otrok

V času odraščanja morajo ali starši, ali pa izkušnje, moškega naučiti, da ženske, otroci in živali niso na tem planetu samo za njegovo vsesplošno zadovoljstvo.

Če te lekcije še ni prejel, zna biti, da ženskam ne zna dati, kar potrebujejo, ne zna zaščititi svoje partnerke in ne ceni niti tebe, niti drugih bitij, ki ga prenašajo.

Takšni fantje bodo pobegnili iz razmerja takoj, ko bodo zadeve postale malce bolj težavne, saj jih na tem svetu zanima le tisto, kar jim daje takojšen užitek in netežavno zadovoljstvo. Krivda, da propade takšno razmerje, nikakor ni na tvoji strani.

In ne pozabi: ljudje se vedno zaljubljamo v "prave" napačne osebe. Dokler ne dobimo lekcije. Kakorkoli se razmerje konča, bistveno je, da iz njega izstopimo z novim znanjem. Le zato, da ne ponavljamo napak in se že doživetih lekcij ne učimo dvakrat.

Preberi še: 8 namigov za poglobitev vajine ljubezenske zveze

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri