3 stavki, ki so pomembnejši od 'ljubim te'

S prvim 'ljubim te' osebi, ki nam je draga, pokažemo, da mislimo resno v zvezi. Za rast pa ta potrebuje stavke, ki povedo nekaj več od slavnih dveh besed.

3 stavki, ki so pomembnejši od 'ljubim te' (foto: Profimedia) Profimedia
8. 7. 2017

Nekaj najlepšega je od ljubljenega človeka slišati, da nas ima tudi on rad. Se strinjaš?

'Ljubim te' spada med najbolj zaželene stavke v svežih zvezah in pogosto napove resnejšo fazo. To, da imamo prostor pri nekom v njegovem srcu, je enostavno nekaj najbolj čarobnega.

Besede, ki imajo globlji pomen, kot 'ljubim te', pa so motor, ki ljubezen ohranja pri življenju. Pokažejo, zakaj nekoga ljubimo, kako zelo ga ljubimo. Plus tega pa to oba partnerja močno osrečuje.

To so 3 stavki, ki so pomembnejši od 'ljubim te' (in ti jih moraš poznati!):

1. "Rad/-a te imam takega/tako, kot si."

Skozi očala prve zaljubljenosti je partner več kot popoln. Čez čas pa spoznamo tudi naporne lastnosti in ne tako dobre značajske poteze. Takrat nas premami skušnjava, da bi ga spremenili. Toda v tem pogledu nikar ne pozabi na toleranco do partnerja. In prav s tem stavkom mu boš pokazala, da ti je pri srcu, KLJUB njegovi trmoglavosti ali lenobi ter pomanjkanju znanja kuhanja.

2. "Zaupam ti."

Ta stavek zahteva veliko poguma. Z njim se podamo na negotov teren in se izpostavimo. Toda zaupanje spada med temelje zdravega odnosa in je predpogoj za tesno vez. Pravo zaupanje med partnerjema poskrbi za neuničljivost zveze. Šele ko nekomu popolnoma zaupamo, se mu lahko tudi resnično odpremo in predamo – in začutimo pravo varnost.

3. "Spoštujem te."

Nepremišljen stavek, privoščljiv nasmeh – zmanjševanje samozavesti partnerja ali pa napadanje za hrbtom je še slabše od nezvestobe. In pogosto tudi napoveduje konec partnerskega odnosa. Ravno obratno pa medsebojno spoštovanje krepi odnos. Povej in pokaži dragemu, da ga spoštuješ – njegovo mnenje, njegova čustva, njegove sanje in hrepenenja. In da so ta zate enako pomembna kot zanj.

Preberi še: "Prelisičila sem ga in zanosila. Nato me je zapustil" (resnična zgodba, ki da misliti)

Priporočamo tudi: “Kljub veliki ljubezni, sva se odmikala" (kako zgraditi trdne temelje za srečno razmerje)