25 top idej za zabavo v dvoje

Če so se spomladanski metuljčki že naselili v vajine trebuhe, je tukaj nasvet, kako jih najlažje zadržita tam: skupaj počnita čim več zabavnih stvari in naveličanosti ne pustita niti blizu.

22. 4. 2011

1

Naredita si kupončke presenečenja

Na listke napišita svoje želje (karkoli bi rada počela v dvoje – masaža, peka piškotov, divji zahod med rjuhami, filmski večer, nočni sprehod okoli jezera ...), jih prepognita in dajta v kozarec, vrečko ali škatlo. Vsak teden izžrebajta en kuponček in si željo uresničita.

2

'Nališpajta' svoje stanovanje

Sta se naveličala, da je vajino stanovanje že leta videti popolnoma enako? Organizirajta delovno akcijo in stene prebarvajta ali jih kako drugače okrasita – polepita s posterji, fotografijami, umetniškimi deli (poiščita jih v Artbutiku, www.artbutik.si) ali z vajinimi izdelki, če sta nadarjena ... Osvežita lahko tudi videz pohištva, če recimo z omar snameta stara vratca in namestita nova v drugi barvi ali črtasto pobarvata predale.

3

Drug drugemu berita z dlani

Prelevita se v astrologa, uporabita domišljijo, napovejta si prihodnost in glejta, da vama bo napoved všeč. Navodila najdeta v starih številkah Cosmopolitana ali na www.cosmopolitan.si, če v iskalnik v zgornjem desnem kotu spletne strani vpišeta 'branje z dlani'.

4

Odkrijta nov planet

Izberita jasen večer, spakirajta spalni vreči, teleskop, če ga imata, zvezdno karto, ročno svetilko, sendvičke in topel čaj ter se odpravita ven iz mesta na nerazsvetljeno območje, kjer zvezde resnično zasijejo in pridejo do izraza. Oglejta si situacijo na nebu in poskusita ugotoviti, kaj vidita. Verjetno ne bosta našla ravno novega planeta, zagotovo pa ogromno mežikajočih in čudovito bleščečih se zvezd. Če vaju zanima zvezdno nebo nad vajinim krajem v tem trenutku, pa do skice prideta prek strani www.raziskovalec.com.

5

Pojdita na lov za spodnjim perilom

Obredita bližnje in daljne trgovine s perilom ter pomerjajta in na koncu kupita najbolj zapeljive modele, ki jih bosta nosila samo ob posebnih priložnostih. Da ne bo pomote: on naj izbere perilo zate, ti pa zanj.

6

Glejta risanke iz otroštva

Kadarkoli si zaželita, si na portalu YouTube lahko ogledata dogodivščine Smrkcev, Pink Panterja, Čebelice Maje, Pipija in Melkijada, Modrega dirkača, Loleka in Boleka, Banananjama in drugih. Juhuhu, časovni stroj deluje!

7

Naredita si 'kolo užitka'

Se spomnita kolesa sreče? Kolo užitka je nekaj podobnega, a kot si lahko predstavljaš, vključuje posteljne aktivnosti. Na staro vrtavko napišita čim več odštekanih seks položajev in drugih vročih stvari, ki vaju navdušujejo med rjuhami. Iz kartona izrežita puščico in jo postavita na mizo, kjer se bo sukala vrtavka. Kar pokaže puščica – to morata uresničiti. Takoj. Zdaj.

8

Fotografirajta se ali posnemita filmčke

En mesec se vsak dan slikajta in slike opremita s smešnimi komentarji ali pa s fotoaparatom posnemita kratke zabavne filmčke. Povejta, kaj zanimivega se vama je zgodilo tisti dan, kaj sta lepega doživela in zakaj se imata rada. Posnetke uredita in shranita na CD, ki vaju bo nasmejal vsakič, ko ga bosta pogledala. Začnita danes!

9

Dogovorita se za skrivne znake

Skupaj določita gesto, ki bo samo za vaju imela dodaten pomen. Če ti na zabavi neki tipček utruja o nepomembnih stvareh in bi se ga rada znebila, daj na primer levo roko v bok in tako svojemu dragemu nakaži, naj te pride 'rešit'.

10

Pišita dnevnik norih dogodivščin

Vsakič ko doživita kaj resnično posebnega, to zabeležita v zvezku, ki ga imata samo za ta namen in vaju bo vedno spominjal na vajine zabavne trenutke. Če nič drugega, morata napisati, kaj sta počela, kdaj in kje, lahko pa se o dogodku razpišeta na dolgo in široko in zraven prilepita še fotografije, vstopnice, vozovnice, posušeno rožico iz šopka, ki sta ga nabrala, ovitek čokolade, ki sta jo pohrustala ...

11

Zavihtita se na kolo

Gostoljubno Prekmurje je prepredeno s kolesarskimi potmi in bistveno manj oblegano kot drugi slovenski konci. Obiščeta lahko na primer Otok ljubezni na Muri, Bukovniško jezero in Terme 3000 (www.sava-hotels-resorts.com).

12

V gledališču si oglejta komedijo

Nikjer se ne bosta krohotala bolj kot ob odrski uprizoritvi dobre komedije. Preglejta programe Špas Teatra (www.spasteater.si), SiTi Teatra (www.sititeater.si) in drugih gledališč, nas pa je do solz nasmejala tudi predstava Sugar – Nekateri so za vroče v Mestnem gledališču Ljubljanskem (mgl.si).

13

Organizirajta si piknik

Kupita par hrenovk in štručk, maslene piškote, mlečno čokolado in vrečko penastih bombonov mančmelov. Odpeljita se na obrežje reke, iz kamenja naredita ognjišče in zakurita mini ogenj. Najprej popecita hrenovke (lahko jih preprosto natakneta na palico in podržita nad žerjavico, da se spečejo) in pogrejta štručke, potem pa si pripravita še sladico: na obrobni topel kamen položita dva piškota in na vsakega košček čokolade, da se malce stopi, penico pa pogrejta nad ognjem, da postane mehka. Vse to sestavita v sendviček in se posladkajta z njim.

14

Naredita si žur med pranjem avtomobila

Topel sončen dan izkoristita za čiščenje svojega jeklenega konjička. Najprej se posvetita njegovi notranjosti, potem pa ga temeljito operita še zunaj. Če verjameš ali ne, iz te dolgočasne obveznosti lahko naredita super pena party, ki se spremeni v bitko z vodnimi balončki. Poleg vseh dobro znanih pripomočkov (sesalnik, krpice, goba itd.) bosta potebovala še detergent, ki ustvari veliko pene (naj bo biorazgradljiv, da okolje ne bo tako hudo trpelo) in vodne balončke, ti pa moraš obvezno obleči belo oprijeto majico.

15

Spuščajta zmaja

Izdelajta vsak svoj (ne)znani leteči predmet (z domišljijo na plan, če ne gre, pa za navodili pobrskajta po spletu) in tekmujta, čigav dlje ostane v zraku. Dogovorita se za kazni, če zmaj strmoglavi ali če se vrvici zapleteta.

16

Podžgita svojo strast z afrodiziakom

Že v stari Grčiji so verjeli, da nekatere vrste hrane oziroma pijače spodbujajo željo po spolnosti. Najučinkovitejši afrodiziaki naj bi bili: fige, mango, mandeljni, vanilija, med, bazilika, šparglji in ostrige. Za resnično strastno noč pa si naredita čokoladni fondi z jagodami in bananami. Mmmmmm ...

17

Skačita po lužah

Kljub dežju pojdita na sprehod in si privoščita zabavno skakanje po lužah. Če sta oblečena v stvari, ki jih ni škoda, tekmujta, kdo bo koga bolje poškropil, nagrada pa je lahko na primer sproščujoča kopel, ki jo zmagovalcu pripravi poraženec, ali slastna večerja.

18

Poljubita se kot v starih filmih

Aaaaah, kaj bi pari brez romantike? Povadita jo v pravi filmski sceni:

1. Zavrtita se v objem.

2. Roke ovij okrog njegovih ramen, on pa naj te z desno prime čez zgornji del hrbta, z levo pa čez pas oziroma ritko.

3. Bodi mehka in se mu prepusti. Ko te spusti tako globoko, da je tvoj hrbet vzporedno s tlemi, je čas za nežen poljub.

19

Pojdita taborit

Konec aprila je že dovolj toplo, da noč preživita v šotoru. Na portalu sl.camping.info poiščita kraj (pri nas ali čez mejo), kamor bosta šla za vikend ali za počitnice, in se pozanimajta, katere zabavne aktivnosti so vama na voljo v okolici.

20

Popestrita si večer z igrami

Človek ne jezi se, twister, pantomima, ugibanje predmetov ali oseb, scrabble na določeno temo, karte ... Igre niso otročje, ampak hudo zabavne, še posebej če malce poredno prilagodita pravila ali recimo igrata gola.

21

Glejta stare fotografije

Se spomnita časov, ko smo v roke vzeli albume in gledali stare fotografije? Privoščita si večer nostalgije, zavlecita se pod odejo, ližita lizike, srkajta vroč kakav, jejta smokije ali čokolešnik oziroma karkoli vaju spominja na otroštvo ... in preglejta vse slike, ki jih imata izpred mnogo let. Zraven pa si seveda pripovedujta o lumparijah, s katerimi sta odraslim delala sive lase.

22

Preštudirajta knjige Lou Paget

Izposodita – ali še bolje – kupita si vsaj eno od knjig strokovnjakinje za spolnost Lou Paget (Popolna ljubimka, Popoln ljubimec, Popolna strast ali Popoln orgazem), berita skupaj stran za stranjo in sproti izvajajta seksi lekcije. Ponovita jih čim večkrat, da znanje dobro utrdita, in potem objeta zaspita.

23

Zapojta v duetu

Na www.karaoke.si preverita, kje in kdaj organizirajo karaoke večer, pripravita si ustrezne kostume, izpilita nastop, dobro naštudirajta pesem in pometita s konkurenco. Naši predlogi:

  • Summer Nights (John Travolta in Olivia Newton-John),
  • Endless Love (Lionel Ritchie in Diana Ross),
  • The Time of My Life (Bill Medley and Jennifer Warnes),
  • Ljubezni najin čas (Rok 'n' Bend in Anika Horvat),
  • Iz pekla do raja (Jan Plestenjak in Eva Moškon).

24

Prijateljem eno ušpičita

Majhne nagajivosti, ki povzročijo presenečenje in smeh, a nikomur ne škodujejo, so med dobrimi prijatelji zanimiva popestritev, vidva pa se bosta tudi zabavala med izvajanjem skrivnostnega načrta. Kaj lahko naredita? Na žuru izmakneta ključ prijateljičinega avtomobila in avto napolnita z velikanskimi baloni, kolegu na mobilnem telefonu spremenita zvonjenje, v gostiteljevi kopalnici pa na sredino rolice toaletnega papirja na skrivaj vstavita listek z duhovitim sporočilcem, ki bo padlo med uporabo papirja ...

25

Uživajta v trenutku

Kdaj sta bila nazadnje povsem neobremenjena? Za eno uro pozabita na skrbi, pozabita na računalnik, televizijo, radio in prenosni telefon, pozabita na jutri ter na vsakdanje življenje (to je lažje reči, kot narediti, ampak poskusita). Natočita si kozarec vina, zleknita se na kavč ali v udobne ležalnike in preprosto bodita. Nekaj časa ne mislita na nič, potem pa klepetajta o samih prijetnih stvareh. Carpe diem! Naj vama bo lepo!

Nuša Oblak

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri