20 skrivnosti, kako ostati skupaj za vedno

Si našla oziroma našel osebo, s katero si želiš ostati do konca življenja? Poglej, katere ključne stvari morata upoštevati, da bi se to uresničilo!

20 skrivnosti, kako ostati skupaj za vedno (foto: Profimedia) Profimedia
13. 2. 2017

Ko najdeš in izkusiš tisto ta pravo ljubezen, si želiš, da bi trajala večno. Da bi tako tudi bilo, pa se morata obe polovici zavedati, da to včasih pomeni tudi nestrinjanje in sprejemanje kompromisov. Ampak prava ljubezen tako ali tako vse premaga, kajne? :)

Če poznata teh 20 skrivnosti, kako ostati za vedno skupaj, sta na pravi poti!

1. Vedno se zavedajta, kako pomembno je ob koncu dneva (službe) partnerja vprašati, kakšen je bil njen/njegov dan. Takšne majhne stvari ne smejo postati manj pomembne, samo zato, ker so postale rutina. Tudi, če se zdi, da je ostalim vseeno za to, kar delata cel dan, vesta, da pa vaju zanima vse, kar se je zgodilo, ko nista bila skupaj.

2. Nekateri prepiri so zgolj prepiri. Lahko sta noro zaljubljena in hkrati jezna drug na drugega. Prepiri ne pomenijo konca. Pari, ki ostanejo skupaj, izberejo zvezo in ne konflikt.

3. Sprejmita, da z zvezami pridejo tudi obveznosti. Morda ne bosta želela drug z drugim početi prav vsega, kar eden izmed vaju hoče – službeni dogodki, ogled koncerta skupine, ki je ne poslušata oba, celo vsakdanji opravki – vendar pa vseeno vesta, da drugega to veseli in mu/ji je všeč, ko si zraven in to naredi takšne stvari res vredne truda!

4. Vendar pa bodita iskren/-a o tem, da mogoče kateremu izmed vaju na kakšen dogodek res ni za iti. Ni nujno, da se vse mora. Čeprav mu/ji je zelo pomembno, da si zraven da nekem dogodku, ki se ga vsako leto udeležita, pa bo preživel/-a, če se ne boš z njim/njo udeležila neke zabave pri prijatelju. Oba morata biti poštena.

5. Majhna presenečenja so v veliko pomoč. Verjetno vesta, kaj ima kdo od vaju rad. Da misliš nanj/-o tudi pri vsakdanjih nakupih hrane, pokaži tako, da izbereš zanj/-o nekaj sladkega ali karkoli, kar obožuje.

6. Ne silita z dvojnimi ali skupinskimi zmenki, če vsi pari niso prijatelji. Ni nujno, da imata vse iste prijatelje. Še vedno je OK, da greš ven s svojimi prijateljicami/prijatelji, pa čeprav imate vsi svoje izbrance/izbranke.

7. Ko prideš iz službe domov, jo/ga poljubi, preden začneš delati kaj drugega. Isto naredita tudi, ko eden izmed vaju odhaja od doma. A ni lepo, ko mora na primer on zgodaj v službo in jo poljubi, ko še ona spi ter se trudi, da je ne zbudi? Ali pa, ko jo poljubi pred odhodom od doma. In takojšen poljub, ko se ponovno vidita po napornem dnevu, pomeni, da vama ni vseeno.

8. Včasih morata reči NE povabilom, da lahko imata nekaj časa zase. Samo zato, ker za tisti dan še nimata načrtov za zvečer, še ne pomeni, da se strinjata s povabilom zadnjo minuto. Postajamo vedno bolj zaposleni, zato je lepo, če ta prosti čas izkoristita za to, da sta zgolj skupaj.

9. Obravnavaj njeno/njegovo družino kot svojo. Tvojemu fantu/punci bo všeč, če boš njegovo/njeno družino imela za svojo. Občasno jim napiši sporočilo, jih pokliči in se druži z njimi tudi takrat, ko tvoj izbranec/izbranka ni zraven.

10. Raje večkrat recita »Rad/-a te imam« kot premalo. Tri besede, ki se nikoli ne postarajo. Verjemita, tega zagotovo nikoli ni preveč!

11. Bodita razumevajoča, ko je eden izmed vaju bolan. Mogoče to pomeni, da bosta morala pozabiti na načrte, ki sta jih imela za ta dan. Mogoče to pomeni nenaden obisk lekarne, ker je zmanjkalo zdravila za kašelj. Ne pritožujta se. Nihče ne zboli namenoma in če bi bila situacija obratna, dobro vesta, da bi tudi on/ona skrbel/-a zate. :)

12. Prevzemi kakšno njegovo/njeno opravilo, ko je zakopan/-a v delo. Ne, seveda ne želiš prati posode, vendar to storiš zato, da partnerju olajšaš življenje. S tem, ko boš naredil/-a še nekaj njenih/njegovih opravil, obstaja večja možnost, da bosta kasneje delala skupaj nekaj, kar imata oba rada.

13. Ne zbijajta šal na račun drug drugega. Bodita spoštljiva in razmislita, kaj dejansko želita deliti s skupino prijateljev.

14. Bodita točna. Toliko nepomembnim prepirom se lahko izogneta samo s tem, da sta točna. Če je eden izmed vaju znan po tem, da zamuja, naj se začne urejati 20 minut prej, kot misli, da potrebuje časa. Obstaja možnost, da je eden izmed vaju ali pa kdo iz skupine, s katero se imata namen dobiti, občutljiv na zamujanje, zato bodita točna in se izognita prepirom in temu, da izpadeta nevljudna.  

15. Če nekdo grdo govori o njemu/njej, ga/jo brani. Tudi, če si ponavadi preveč vljuden/vljudna, da bi "popravljal/-a" ljudi ali jim rekel/rekla, da so nevljudni in nesramni, moraš včasih narediti izjemo. Konec konec bi naj bila drug drugemu največja podpora.

16. Informirajta se o vajinih načrtih. Gre kateri od vaju po službi na pijačo s prijatelji? Odlično, lepo se imej! Vendar pa mu/ji povej, da greš, da ga/je ne bo skrbelo, tako pa bo tudi vedel/-a, da te ne bo in lahko ta čas preživi po svoje. Ne gre za to, da bi morala vprašati za dovoljenje – gre za to, da želiš v miru počivati ali početi kaj drugega ter vedeti, da je z njim/njo vse v redu.

17. Odzovita se na sporočila in klice drug drugega. Ne ugašaj ekrana, ko vidiš, da te on/ona kliče. Če te želi slišati (ne glede na to, kakšen je razlog), naj bo to vajina prioriteta.

18. Med potovanjem se ne prepirajta. Luksuzni hotel, v katerem sta rezervirala sobo, po prihodu tja sploh ni videti luksuzen ali pa je na primer on pozabil spakirati svojo torbico z ličili (kot je rekel, da bo). Ti začneš biti sitna in postaneta tisti par, ki se krega sredi letališča… ali pa ugotovita, da bo to nekoč prav smešna zgodba in uživata v počitnicah.

19. Bodita spontana. V zadnji minuti v restavraciji rezervirajta mizo samo za vaju in imejta čudovit večer. Eden izmed vaju naj drugemu naredi zajtrk v postelji ali pa se presenetita z vstopnicami za koncert. Naredita stvari nepričakovane, saj lahko to naredi vajin skupaj preživet čas še toliko bolj zabaven.

20. Prezpogojno se imejta rada. Ja, včasih je resnično tako preprosto!

Po predlogi Amy Odell in Lori Fradkin prevedla in priredila: Nika Švajncer

Preberi še: Draga poroka? Ne, hvala! 5 čudovitih načinov, kako lahko 'potrdita' svojo ljubezen ali pa Zakaj se danes zaljubljamo tako zelo drugače kot nekoč?

Priporočamo tudi: 5 načinov, kako v lokalu pritegneš njegovo pozornost.