12 pravil uspešnega prijateljstva samo za seks

Sta samo seks prijatelja? Potem morata nujno poznati teh 12 pravil!

12 pravil uspešnega prijateljstva samo za seks (foto: Profimedia) Profimedia
20. 10. 2017

Mogoče si ravnokar končala resno razmerje in še nisi pripravljena na nekaj resnega. Mogoče imaš privlačnega prijatelja. Ali pa živiš sama in zvečer nimaš kaj počet. Kakorkoli, tehtnih razlogov za razmerje v stilu filma Prijatelja samo za seks (Friends With Benefits) je ogromno.

Če si se našla v zgornjih stavkih, beri naprej! Edini problem pa je, da gre pri prijateljstvu za seks lahko veliko stvari hitro narobe. A ne skrbi!

Upoštevaj 12 preizkušenih pravil in zagotavljamo ti razmerje brez drame.

1. Izberi nekoga, ki ni tvoj tip

Verjetno eno najpomembnejših pravil je, da za takšno vrsto prijateljstva izbereš nekoga, ki ni tvoj sanjski moški. To bo zagotovilo, da se ne boš po nesreči zaljubila. Predlagamo, da poiščeš pravega frajerja.

Več Axe spreja kot uporablja, bolje zate. Verjetno se z njim ne boš pogovarjala o politiki, ampak kdo potrebuje Obamo, ko pa te tako zlahka pripelje do velikega O... No, saj veš.

2. Vztrajaj pri tem, da se stvari ne zapletejo

Saj je samo seks. Kaj naj bi bilo tu kompleksnega? Vse, kar počneta, je sodelovanje v najbolj intimnem aktu, ki ga lahko dva opravljata, redno in s človekom, ki vaju privlači.

Vse bo v redu! Si samska deklina, ki osvaja veliko mesto in ima vse pod kontrolo. Vso srečo, Carrie Bradshaw!

3. Ne piši mu drugega kot povabila na seks

Ne izmišljuj si čudnih izgovorov, zato da bi mu pisala. Ne zanima ga, ali je bil profesor do tebe totalen idiot ali dejstvo, da si videla res žalostnega goloba. Sms-i naj bodo fokusirani le na vajina srečanja. Ta naj bodo učinkovita in brez nepotrebnih seksualnih namigovanj.

Nikoli namreč ne veš, komu lahko ta sporočila pokaže. Namesto "Prideš igrat Monopoli? Sicer se bom spet sama igrala celo noč", enostavno napiši "Pridi na obisk". Sporočilo je jasno in še izognila se boš morebitnim zadregam.

4. Ne peci palačink

Najbolje, da sploh nimaš hrane v hladilniku, razen instant rezancev in nekaj starega parmezana. Tvoje stanovanje mora biti zjutraj kar se da neprivlačno.

Ropanje hladilnika in prestavljanje kanalov na TV-ju sta nezaželjena. To počne tvoj fant in bi te hitro lahko zavedlo. Če je srečnež, bo dobil 30 minut in banano, potem pa "adijo, nasvidenje".

5. Brez poljubov v slovo

Ne pozabi, to ni običajno razmerje. Preveč naklonjenosti bi vajino prijateljstvo z bonitetami lahko hitro spremenilo v kaj več. Zato naj bo vajino slovo vedno nekoliko nelagodno, izogibaj se dotikom in stiku z očmi. Trepljaj po rami je v tem primeru dovolj.

Če nisi prepričana kaj bi mu rekla, ko je že napol skozi vrata, bo "se vidiva pozneje" ali "se slišiva" povsem dovolj.

6. Ne predstavi mu svojih prijateljev

Ena najbolj nerodnih situacij prijateljstva za seks je predstavljanje prijateljev in družine. To je povsem nesprejemljivo, razen, če ga boš predstavila z naslednjimi besedami: "to je ______, imava strogo seksava-ko-sva-potrebna razmerje, zato vam ni dovoljeno, da vam je všeč, iskreno tudi meni ni, razen kadar sva v postelji."

Če boš komu predstavila svojega prijatelja z bonitetami in se to razvije v razmerje, se ne boš nikoli otresla očitkov. Prihrani si glavobole in odnos ohrani le med vama.

7. Pozabi ljubosumje

Ohrani odprto komunikacijo. Če spoznaš koga, ki ti je resnično všeč, svojemu prijatelju za seks to tudi povej. Po drugi stani pa ohrani trezno glavo, če tudi on spozna koga.

Pod nobenim pogojem ne bodi ljubosumna. Pravilo je preprosto: seks in nič več kot to. Za takšno razmerje moraš biti sposobna čustvene nenavezanosti.

8. Zmenki so prepovedani

Skoraj kakršnokoli srečanje se lahko smatra kot zmenek. Kakršnokoli. Zato moraš biti ekstra pazljiva. Kava jutro po tem. Zmenek. Hiter prigrizek pred enim "na hitrco". Zmenek. Vse kar zahteva pogovor in ni kričanje v stilu "O moj bog"... zmenek.

Druženje s prijateljem za seks odpira vrata čustveni navezanosti, ta pa lahko vodi v globja čustva in veliko solz nad razmerjem, ki obstaja le v tvoji glavi.

9. Crkljanje

Prihrani ga za prihodnje razmerje. Lepota prijateljstva z bonitetami je, da običajna pravila ne veljajo. Ni se ti potrebno crkljati ali prespati celo noč, svojemu ljubimcu pa lahko brez sramu poveš, kaj želiš in kako želiš, brez da bi koga prizadela.

Misija razmerja z bonitetami je zadovoljitev ene in edine potrebe, zato poskrbi, da vedno dobiš svojo porcijo užitkov.

10. Ne zaljubi se

Dejstvo, da si lasti uparjalnik, ne pa tudi kavča, je kar naenkrat postalo izredno očarljivo. Čestitke, meša se ti! Le še nekaj neobvezujočih noči te loči od tega, da bi izbirala imena za vajine potomce. Matej. To se dobro sliši z njegovim priimkom. Ali pa ga poimenuj kar po njegovem očetu. Čakaj... ali sploh veš ime njegovega očeta?

Ali pa kdaj ima tvoj ljubimec rojstni dan? Ne poskušaj, da bi iz razmerja iztržila kaj več, kot je. Ne bo se dobro končalo.

11. Prelomnica

Prijateljstvo z bonitetami je kot hitra hrana. Je slastno in zasvojljivo, vendar pa te ne nahrani in nekega dne se boš zbudila v metaforičnih ovitkih Snickersa in si mislila: "Hudiča, kaj pa počnem?"

Čas je da se usedeš in premisliš o tem, ali je razmerje sploh še vredno peljati dalje ali pa se počasi razvijaš v čustveno razvalino. Če je odgovor slednji, potem je čas, da se posloviš od bonitet in prijateljstva.

12. Odslovi ga

Tukaj se vajino prijateljstvo konča. Poskusi iztržiti še zadnji seks, potem pa ga pošlji v svet. Morda bo bolelo, vendar si ravnala pravilno. Spomni se, ko si začela prijateljstvo z bonitetami in si vsem prijateljicam razlagala, kako si močna, neodvisna in veš, v kaj se spuščaš. To še vedno drži, navkljub dejstvu da si se zaljubila v inštruktorja smučanja, ki še vedno pozdravlja z "živ".

Sedaj pa brišeš sledi maskare, med tem ko poslušaš Coldplay na repeat. Vsem je dovoljen en zdrsljaj, včasih dva. V tistem trenutku ne pozabi, da si mega in da bo vse uredu. Vzami si nakaj minut, izključi Chrisa Martina in zabriši robčke v smeti.

Pripravila Katja Kozlevčar, fotografije: profimedia

Preberi še: Slovenke razkrile najbolj bizarne osvajalske pristope ali pa Sanjaš o princu na belem konju? Pozabi, ženske naj bi bile srečnejše s takšnimi moškimi!

Priporočamo tudi: Zakaj v resnici varamo? Govor, ki je namenjen vsem, ki ste kdaj ljubili.