10 zanimivih razlik med spoloma

Ona ima vedno mrzle noge, on pa pri vožnji rad stopi na plin: ali razlike med spoloma zares obstajajo?

19. 2. 2009

Takole so se v reviji Lisa bolj in manj uspešno lotili naslednjih polresnic:

1 Kofein ima na vse enak učinek.

Te ne posluša? Postrezi mu s kavo! Na tvoje besede bo postal pozoren že deset minut po prvi skodelici – veliko hitreje kot ženske.

2 Moški imajo večje možgane.

Na žalost pa je to tudi vse. V razmerju velikosti možganov in siceršnjih telesnih mer pa naposled zmagajo ženske. Zato so v povprečju tudi bolj inteligentne od moških.

3 Ženske iščejo zavetnika - tudi v spanju.

Pa kaj še! Moški spijo veliko bolj sproščeno, če ob njih leži partnerica. Ženske so bolj senzibilne in se v tem primeru ponoči pogosteje prebujajo.

4 Moški so boljši vozniki.

Eh, ja? Osemdeset odstotkov povzročiteljev prometnih nesreč je moškega spola. Medtem ko on v stresnih situacijah izsiljuje druga vozila, trobi in zmerja, ona vozi trezno, preudarno in varno. Toda pssst: moški proporcionalno vozijo več kot ženske.

5 Moški imajo debelo kožo.

Nekoliko nepravično – ženske imajo sicer debelejšo spodnjo kožno plast, zgornja pa je v resnici tanjša od moške. Tako je sicer bolj 'raztegljiva' (čudovito med nosečnostjo), a na žalost tudi bolj dovzetna za celulit …

6 Srce žensk je manjše.

Ja. Ampak tudi bolj marljivo, saj hitreje bije. Bonus: estrogen ščiti žile pred zamašitvijo, zato so infarkti pri ženskah redkejši.

7 Ženske so sladkosnednice.

Ne drži ravno. Ona (do 55. leta starosti) raje prigrizne sadje in zelenjavo, medtem ko on raje poseže po mesu, klobasah in sladkem.

8 Ženske se hitreje starajo.

Ne drži, ker: 'Na zdravje, estrogen!' Ta hormon med drugim spodbuja imunski sistem in tudi hormone sreče. Posledica: ženske se starajo počasneje od moških! Petdesetletnica ima sicer gube, toda še vedno 90 odstotkov moči, ki je je imela kot 25-letnica – moški pa le 70 odstotkov.

9 Ženske imajo vedno mrzle noge.

Ne vedno! Dejansko pa je žensko telo naravnano tako, da toploto zadržuje predvsem v trebuhu – in tako poskrbi, da gre dobro predvsem razmnoževalnim organom!

10 Ženske nimajo nobene orientacije.

Popoln kliše! Ženske veliko hitreje in natančneje določijo, kje je določen izdelek v trgovini. Naše ženske prednice so se že v kameni dobi uspešno orientirale na majhne sadeže, moški lovci pa so pred očmi imeli le 'mamute'.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri