10 stvari, za katere si tvoj partner želi, da bi jih REDKEJE počela

... ali pa sploh ne. ;)

10 stvari, za katere si tvoj partner želi, da bi jih REDKEJE počela (foto: Profimedia) Profimedia
6. 12. 2020

Draga bralka, našim moškim gre najbolj "na živce" naslednjih 10 stvari:

Kadar ti da kompliment, ti postane neprijetno

Kako se odzoveš, ko ti nekdo da kompliment? Ko ti prijateljica reče, da ji je tvoja nova obleka zelo všeč? Ali ti postane neprijetno in se odzoveš z "Ah, to obleko imam že sto let!" ali z "Res ti je všeč? Hvala!"

Sprejemanje komplimentov je lahko še težje, ko ne gre za oblačila in podobno, ampak za tvojo osebnost.

Če ti partner reče, da danes izgledaš čudovito, to še ne pomeni, da druge dneve izgledaš obupno. A vse le ni tako preprosto, ko morda mislijo moški. Če bi bilo, potem verjetno na Googlu ne bi ob vprašanju "Kako naj sprejmem kompliment?" dobili dobrih 50.000 zadetkov!

Živiš v pričakovanju, da bo tvoja zveza takšna, kot jih videvaš v najbolj romantičnih komedijah

Tako, kot Disneyeva princesa ni točna podoba vojvodinje Meghan v resničnem življenju, tako ne moreš svoje zveze ali zakona primerjati s tistimi v romantičnih filmih.

Takšni filmi postavljajo standarde, ki jih v večini primerov ni možno doseči, zato od partnerja ne pričakuj, da bo vsakič, ko se bosta skregala, za tabo pritekel v največjem dežju in ti dal poljub tvojega življenja (ali kaj podobnega, saj veš, kam merimo, kajne? ;)).

Daješ mu subtilne namige

Mogoče to izhaja iz ljubezni do romantičnih komedij, ampak so trenutki, ko mu damo nek namig v upanju, da ga bo znal razbrati in bo točno vedel, kaj naj naredi.

Roko na srce, to deluje le v redkih primerih in ne samo to – partnerja lahko tudi zelo jezi. V 99% ne bo ugotovil, kaj želiš, saj ne zna brati tvojih misli, zaradi česar boš na koncu samo užaljena ali jezna.

Zato, ko ti moški reče, da ne ve, kaj se ti plete po glavi, to resnično misli!

Pritožuješ se nad dvignjeno straniščno desko

Debata, ali bi morali moški spustiti straniščno desko ali ne, sega daleč nazaj v preteklost. In ravno ta je tista, ki lahko v zakonu ali zvezi povzroči nemalo sporov.

Tebi se to zdi pokazatelj dobrih manir, njemu se ne zdi nič takšnega, zato se bosta pač morala dogovoriti, kako in kaj.

Kaj, na primer, počne naša novinarka? Da bi se izognila nepotrebnemu prepiru, ker zdaj že dobro ve, da ta nikamor ne vodi, preprosto spušča straniščno desko oziroma zapira pokrov po uporabi stranišča, medtem ko njen fant pač dela po svoje. Obstajajo veliiiiko hujši problemi, zapomni si to!

Norčevanje iz njegovih čustev

Nihče (ampak res nihče!) se ne bi smel sramovati svojih čustev. Čeprav se ti to morda zdi samoumevno in logično, včasih pozabimo, da naši partnerji moškega spola niso imuni na strto srce, žaljivke in zbadanje.

Namesto, da ga dojemaš kot zaprtega in nečustvenega oziroma se iz naposled pokazanih čustev morda celo norčuješ, se z njim raje pogovarjaj ter mu daj vedeti, da ga imaš rada in ga sprejemaš točno takšnega, kot je.

Spraševanje po tem, kakšno mnenje ima o drugih ženskah

Vsaka izmed nas je svojega partnerja že kdaj vprašala, kaj si misli o privlačnosti neke ženske. A, naj ti razkrijemo, da si ta medtem najverjetneje želi, da mu s tem že nehaš težiti ali pa ga vsaj manj pogosto o tem povprašaš.

Dva razloga sta, zakaj mu ni všeč, ko mu postaviš takšno vprašanje. Prvič, najverjetneje niti ne želiš slišati njegovega iskrenega mnenja, in drugič, tukaj ni zmagovalne situacije. Večina moških že tako opazi privlačno žensko v bližini in če te spoštuje, se že tako ali tako trudi, da je ne (po)gleda, zato ga bo tvoje vprašanje o njeni privlačnosti naredilo bolj samozavestnega, a hkrati negotovega, kaj naj naredi, da te ne bi razjezil oziroma užalil.

Stavek "Pogovoriti se morava."

Obstaja veliko bolj primernih besed, ki jih lahko uporabiš. Namreč "Pogovoriti se morava" ima lahko več razlogov, od tega, da ni pomil posode do tega, da je pozabil v službi prositi za dopust za izlet, na katerega se že pripravljata nekaj mesecev.

Čeprav včasih ta stavek postane že del našega vsakdanjega govora, pa ni dvoma, da ne prinaša nič dobrega. Navadno pomeni, da imaš kakšno pripombo ali kritiko in pogosto se zgodi, da moški te besede dojame kot neuspeh, zato se že v štartu umakne korak nazaj. Kar pa povzroči ravno obraten učinek, kot bi ga moral.

Prekomerno kritiziranje

Vsi smo ljudje in marsikdo izmed nas težko sprejme kritiko, četudi je upravičena ali dobronamerna. V zvezi ali zakonu se lahko hitro zgodi, da še preden se dobro zavemo, postanemo preveč kritični.

Torej, če želiš, da ti pri nečem pomaga, pa mu to ne gre najbolje od rok, najprej premisli in raje izpusti kakšno kritiko, ki ni tako "življenjsko pomembna".

Pritoževanje nad moškimi večeri

Te jezi, če se partner bolj veseli večera s svojimi prijatelji kot sedenja s teboj pod odejo pred televizijo? Razumemo te! :) Ampak naj ti razkrijemo, da naj bi moški večeri imeli celo svoje prednosti.

Moški se na tak način med seboj povezujejo, pogovarjajo, si izmenjujejo nasvete, se podpirajo in izražajo nekatera pomembna čustva (tako je, ne smej se, saj veš, o čem smo govorili nekaj odstavkov višje! ;)). Kar pomeni tudi, da morda določene stvari med seboj primerjajo in je lahko zaradi tega tudi boljši partner.

Večna negativnost

Moške zelooo privlači pozitivna energija pri ženskah in to ni nič presenetljivega. Seveda je veliko lažje biti pozitivna, ko si srečno poročena, ampak zapomni si: pozitivnost je eden bistvenih dejavnikov srečnega razmerja.

Pripravila: N. Š.

Preberi še: Trije razlogi, zakaj ženske ostajajo v toksičnih razmerjih (+ kako temu narediti konec) ali pa HOROSKOP: Moški, rojeni v TEH 3 znamenjih so NAJBOLJŠI partnerji

Priporočamo tudi: HOROSKOP: TO je najbolj nadležna lastnost tvojega nebesnega znamenja