10 razlogov, zakaj je popolnoma v redu, če ne želiš božiča preživeti s fantom

Nič ni narobe, če želiš božič preživeti samo s svojo družino, in tukaj je 10 situacij, ko je to popolnoma v redu in razumljivo.

10 razlogov, zakaj je popolnoma v redu, če ne želiš božiča preživeti s fantom (foto: Profimedia) Profimedia
22. 12. 2018

Ko govorimo o božičnem dnevu, dnevna rutina vključuje hrano, hrano, pijačo in še enkrat hrano, a praznično obdobje lahko prinese tudi zajetno količino stresa.

Kakšno darilo boš kupila komu? Kaj boš oblekla na službeno zabavo? Kako izbereš med božičem s fantom (pri njegovih) in božičem pri starših?

Čeprav ti pri prvih dveh težko pomagamo (no, če pogledaš v zakladnico naših člankov, boš našla kar nekaj dobrih idej za darila, kot so na primer TE), ti pa z veseljem pomagamo premagati slabo vest zaradi težke odločitve, da svojega božiča pač ne boš preživela z dragim in njegovo družino, ampak kar pri svojih doma.

1. Nisi še pripravljena

Popolnoma logičen in upravičljiv razlog, da božiča ne boš preživela s fantom, je, da še nisi pripravljena na to. Ni važno, ali sta skupaj že mesece ali leta, nikjer ne piše, kje je meja. Če še nisi pripravljena na to, tega ne počni.

2. Vaša družina ima določeno božično tradicijo, ki je ne želiš zanemariti

Vsi dobro vemo, da je božič čas za družino in obstaja velika verjetnost, da tudi pri vas doma vsako leto počnete kaj, česar ne bi rada zamudila. Pa naj gre za sprehod pred praznično večerjo ali odpiranje daril pozno v noč – na tradicijo drugih ljudi se ni enostavno prilagoditi. Zato je čisto okej, če tega ne želiš.

3. Skrbi te, da večerja pri njegovih ne bo tako dobra kot pri vas

Kar priznaj, da je res! ;) Potihem si vedno zaskrbljena, da tvoja pričakovanja (naj gre za okraševanje, praznovanje ali praznično pojedino) ne bodo izpolnjena nikjer drugje kot pri tvojih starših, imamo prav?

4. Tvoja družina bo užaljena, če božiča ne boš preživela z njimi

Četudi je to le en izmed mnogih božičev, ki jih boš preživela zdoma, bo to verjetno vsakič prizadelo tvoje starše, saj si želijo, da ta dan preživiš z njimi. Ne glede na to, kako rada imaš njegove starše, postavi na prvo mesto to, da ne užališ svojih domačih.

5. Nekdo od članov tvoje družine je že zelo star

Če imaš v družini osebo, za katero je to eden njenih zadnjih božičev, je popolnoma v redu, če na prvo mesto postaviš ustvarjanje spominov s to osebo.

6. Rada imaš njegovo družino, ampak ne tako močno kot svojo

Še posebej velja, če gre za obratno situacijo. Se ne razumete najbolje? Potem je rešitev očitna.

7. Si bitje navade in ne maraš sprememb

Oprosti, ampak če njegov oče ne zna oponašati Grincha tako dobro kot tvoj dedek po 5 kuhančkih, verjetno ni vredno niti truda. :D

Pripravila: N. Š.

Preberi še: Tako LJUBI pravi moški (ne zadovolji se z manj od TEGA)

Priporočamo tudi: TOP trik, s katerim boš darilo zavila v manj kot 30 sekundah