10 pesmi, ki lajšajo ljubezenski razhod

Ti je pravkar zlomil srce? Je ob tem pripomnil, da nisi kriva ti (ali celo ona), temveč vso 'odgovornost' prevzema nase kar sam, sicer pa da v ljubezni tako in tako ni garancij? Ali pa je enostavno predlagal, da bi vajino razmerje končala, ker bi se rad ponovno našel v druženju z drugimi ljudmi? Ah, dečko! Zgubi se nam izpred oči :(

10 pesmi, ki lajšajo ljubezenski razhod (foto: profimedia) profimedia
10. 2. 2014

Si obupana? Žalostna? Jezna?

Imamo zdravilo!

Prav takrat, ko te spet napade črno malodušje, si zavrti enega od spodnjih predlogov.

  • Bob Dylan - Don't Think Twice, It's All Right

Dylan je to klasiko pisal in glasbil takrat, ko ga je takratna punca (Suze Rotolo) obvestila, da bo svoje potovanje po Italiji podaljšala ... za vedno. Svoje občutke grenkobe ob zavrnitvi je prelil v besedilo, ki ne skriva bolečine ob tem 'da je z njo zapravljal svoj dragocen čas', a mu je pri tem vendarle uspelo obraniti tudi svoj ponos, ker 'je že v redu'.

  • Cake - I will survive

Ta uglasbeni zdravilni postopek ima enako besedilo kot pesem Glorie Gaynor. Toda lesketajočo se priredbo zamenja trmasta hladnokrvnost. In zato je to optimalna pesem za ta trenutek! Navsezadnje ljubezenskih bolečin ne čutijo samo disko- in dra-kraljice.

  • Carly Simon - You're so vain

Domišljavi moški, o katerem govori pesem, je bil njen nekdanji ljubimec. Kateri, pa ostaja Carlyjina skrivnost. Njen nekdanji ljubimec Michael Jagger je pel spremljevalni vokal in njen nekdanji ljubimec Warren Beatty je (domišljavo!) predvideval, da je mislila nanj. Vseeno je, kdo ji je zlomil srce - Carly Simon je to spremenila v uspešnico.

  • Madonna - Take a bow

Da, točno tako! Življenje je veličastna predstava. In tvoj nekdanji partner briljira v točno določeni vlogi,namreč kot tvoj naklepni in osebni lomilec src. Vendar si zdaj spregledala njegovo igro in zato zdaj spustila zastor. Za vedno.

  • The All-American Rejects - Gives You Hell

Besedilo pesmi je pravi balzam za ranjeno dušo, ki skuša vzpostaviti distanco do subjekta, ki ji v dneh razhoda povzroča bolečino. Ker saj veš, čas ni le tisti, ki celi vse rane, ampak je tudi eden največjih učiteljev. Slej ko prej mu bo jasno, da je bil njegov odhod napaka. A takrat bo za obžalovanje veliko prepozno.

  • R. Kelly - When a woman's fed up

Predstavljaj si, da si tvoj bivši vsak dan pred ogledalom poje tole pesem: 'I'm standing here looking in the mirror saying damn to myself'. Sevea, ko pa je naredil največjo napako v svojem življenju in te pustil oditi, ta butec.

  • Rosemary Clooney - 50 ways to leave your lover

Pesem je napisal Paul Simon in v različici tete Georgea Clooneyja je najlepša.

  • Ray Charles - Hit the road Jack!

Ta živahna pesem si je povsem na jasnem s tem, da je tip grdo ravnal s svojo punco. In ko se človek iz oči v oči sooči z vsem, kar si mu v zaljubljenosti redno spregledala, naenkrat ni več tako težko reči: poberi se fant.

  • Taylor Swift - Picture to Burn

Še ena pesem, ki odlično ujame in izrazi žensko jezo. Čustvo, ki je dekletom še kako lastno, a ji je družbeno prav tako odrekano, kot so odrekane fantom solze žalosti. Le daj si duška - na tako učinkovit način kot Taylor v videu - z veliko domišljije in simbolično gesto!

  • Soko - I'll kill her

Druga ženska pač ne more nič za to, kriv je vendar moški. Psevdosolidarnostne bedarije! Ti si zapuščena in cipa mora umreti. Pa pika :p

Del zgornjih namigov smo si izposodili od Heike Blummer in Jacqueline Thomae, ki sta podpisali Knjigo za ženske, nekaj pa smo jih dodali še sami. Več odličnih pesmi za celjenje srčnih bolečin boš našla na spletu, v nadaljevanju pa navajamo zgolj dve zanimivejši povezavi: 50 najboljših pesmi za zlomljena srca in 10 najboljših pesmi.   

Imaš tudi ti kakšno takšno pesem in si jo pripravljena dodati na našo razširjeno listo?

Pripni link do nje v komentarje pod naš prispevek, da bo tam počakal na vse tiste, ki bodo kdajkoli v življenju morda potrebovale dozo glasbenega zdravila ;)