10 očitnih znakov, ki kažejo, da ni pravi zate

Specialisti iz zakonskih posvetovalnic so zbrali 10 najbolj očitnih pokazateljev, ki razkrivajo, ali ta moški lahko postane tvoj življenjski spremljevalec ali ne. 

10 očitnih znakov, ki kažejo, da ni pravi zate (foto: Profimedia) Profimedia
22. 5. 2017

Zagotovo je za vsako žensko nekaj najlepšega, da je zaljubljena, predvsem če je prepričana, da ima v objemu moškega svojih sanj.

Gre za željo, ki je skupna vsem ženskam, v vsakem času in na vseh koncih sveta. Vendar se na žalost pogosto dogaja, da se kljub neizmerni ljubezni, ki jo gojimo do svojega partnerja, ne moremo izogniti preganjavici, da v našem razmerju nekaj ni v redu. Začnemo se resno spraševati, ali je to res moški, s katerim želimo preživeti preostanek življenja in z njim deliti tako dobro kot slabo.

Drage predstavnice nežnejšega spola, Cosmo vam tokrat predlaga 10 stvari, na katere morate biti pozorne, še preden bo nastopil trenutek, ko boste dahnile končni ‘da’. Vendar si zapomnite: če odkrijete enega ali dva pokazatelja, vam še ni treba prekiniti zveze s partnerjem. Lahko vam služijo kot informacija, katero področje vašega razmerja ni najbolj popolno in zato zahteva posebno pozornost. Tudi če najdete pet ali več opisov, ki mu ustrezajo, nikar ne obupajte!

Res je, da s tem moškim najbrž ne boste stopile v zakonsko zvezo, vseeno pa vam lahko predstavlja ‘idealnega partnerja’ na kratek rok. Če ste v njegovi družbi srečni in se skupaj dobro zabavata, nikar na prekinjajte tega. Raje se prepustite in uživajte v odnosu tako dolgo, dokler bo lepo.

Skriti signal št. 1:

V njegovi družbi se ne počutiš privlačna

Če mu dovoliš, da te vidi, ko imaš od prehlada rdeč nos, podočnjake, zabuhle oči ter mastne in neurejene lase, je to že prvi znak, da te ne skrbi, da te pozna tudi v taki podobi. Prepričana si, da te moški ljubi od glave do peta, ne glede na to, ali si videti kot genetsko deformirana spaka ali kot povprečno dekle.

Zalomi pa se v primeru, ko se na vso moč trudiš biti lepa in zapeljiva, on pa te brez besed gleda kot vrečo gnilega krompirja. Takrat se je treba vprašati, koliko te v resnici občuduje. Spomni se, ali te je v javnosti kdaj na skrivaj gledal s ponosom in te z dvignjeno glavo predstavil svojim znancem. Ali je v zasebnem življenju kdaj pohvalil tvoje telo v novem čipkastem perilu? In, kar je najbolj pomembno: ali se ob njem počutiš varno in srečno zaradi tega, ker se počutite lepa?

Skriti signal št. 2:

Nikoli ne bereš njegovega horoskopa

Tudi najbolj racionalne značaje včasih zanima, kako je njihova partnerska zveza zapisana v zvezdah. Če ti on resnično predstavlja moškega tvojih sanj, boš o njem želela vedeti prav vse: katera je bila njegova prva glasbena skupina, ki jo je poslušal, najljubša knjiga, jed, ki jo sovraži, najbolj smešna izkušnja, ki jo je imel z bivšim dekletom, in jasno, njegovo nebesno znamenje.

Že res, da mogoče ne verjameš v horoskop in si prepričana, da v njem ni kančka resnice, toda izmikanje branju njegovega horoskopa opozarja na t voj beg pred spoznavanjem njegove osebnosti. Zato si preberi splošne značilnosti njegovega zodiaka, da boš lažje razumela njegovo dušo in pogled na svet. Prav gotovo ti lahko pomaga.

Skriti signal št. 3:

Ne zna te spraviti v smeh

Imeti podoben smisel za humor in se smejati istim stvarem je lahko nekaj tako intimnega in edinstvenega, kot se strastno ljubiti. Moški, ki se smeje s tabo, je nekdo, ki mu lahko zaupaš in s katerim se počutiš varno in prijetno. Če se z njim ne moreš iz srca nasmejati in poleg tega on pogosto ne razume tvojih šal, je to očiten znak, da ni tvoja prava polovica. Še več: če ne moreš razumeti oz. spoštovati njegovih konjičkov, na primer nogometa, deskanja, modelarstva, kolesarjenja, avtomobilizma ipd., se lahko vse skupaj še bolj zaplete.

Moški namreč ponavadi ne presežejo svojih strasti iz mladosti. Naj bodo še tako otročje, se bodo na vso moč trudili, da bi jih ohranili. Torej ti ne preostane drugega kot to, da jih deliš z njim in potegneš iz njih najboljše. V najslabšem primeru jih lahko le toleriraš, kajti ne ti ne nobena druga ženska jih ne bo mogla popolnoma izkoreniniti.

Skriti signal št. 4: 

Nikoli ne omenja hiše, poroke, otrok …

Če utihne in postane zadržan ob tvojem razmišljanju o skupnih načrtih v prihodnosti, se moraš resno vprašati, ali je sploh pripravljen deliti tako pomembne reči s tabo. Ena od možnosti je, da je premlad in ni dovolj zrel, da bi že razmišljal o tem ter da se bo čez čas spremenil. V tem primeru nikar ne skrbi, le prepusti se in pusti, da vaju skupno življenje vodi svojo pot.

Vsekakor pa bo ta preobrat zahteval nekaj časa, vztrajnosti in energije. Kasneje se lahko zgodi, da bo kar naenkrat videl užitek v prevzemanju odgovornosti, hkrati pa bo spoznal, da ti nisi prava ženska zanj. Dobro je, da si pripravljena tudi na takšne odločitve.

Skriti signal št. 5: 

Še vedno so mu najljubša mamina kosila

Če se moški dobro razume s svojo mamo, je to lahko znak, da je dobra oseba. Zoprno pa je, če se dobri sin spremeni v pohlevnega maminega sinčka, ki materi predstavlja največji zaklad. Če jo kliče vsako noč in zavrača vse kritike, ki se nanašajo na njun odnos, je zelo verjetno, da bo njegova mati igrala ključno vlogo v njegovem življenju.

To pa ni dobro zate, kajti počutila se boš kot rezervno kolo, potisnjeno na rob. Lahko se celo zgodi, da bo mati v tebi videla nevarno tekmico, za katero je bolje, da se umakne idiličnemu življenju matere in sina. Če pride do tega, je najverjetneje, da bo v končni fazi zmagala prav ona.

Skriti signal št. 6:

Hliniš orgazme

Zakaj? Če to počneš, zato da ne bi ranila njegovih čustev, to ni najboljša ideja. V trenutku, ko mu boš zaupala, da z njim ne dosežeš orgazma, in bo to sprejel potrpežljivo in razumno, boš lahko prepričana, da je pravi zate. To bo znak, da se bo v vseh stvareh potrudil, da bi ti ugajal in ustregel.

S priznanjem in odkritim pogovorom boš največ storila za vajino zadovoljstvo. Če pa hliniš orgazme le zato, da bi čim prej končala s seksom in boš šla lahko spat ali gledat televizijo, je to zelo slabo znamenje. Odkrito ti lahko povemo, da je to moški, ki je stal zadnji v vrsti, ko si se odločali za partnerja.

Skriti signal št. 7:

Njegovi prijatelji ti niso všeč in njemu niso všeč tvoji

Ali se ti toži iti ven z njim in njegovimi prijatelji? Ali partnerju mogoče niso všeč tvoji prijatelji in ne želi narediti ničesar, da bi bilo drugače? Ali v družbi tvojih znancev kar naenkrat postane druga oseba? Se ne zna sprostiti?

Kakor koli, nesporazumi v povezavi s prijateljevanjem se ne smejo pojavljati v nobeni zvezi. Dejstvo je, da potrebuješ svoje prijatelje, katerim zaupaš in na katere se lahko zaneseš. Tu ni pomembno, ali so to prijatelji, ki jih tvoj fant sprejme ali ne. Velikokrat celo pripomorejo k bolj trdnemu in iskrenemu odnosu. Če partnerju ni všeč noben od tvojih prijateljev, gre pri njem za ljubosumje ali pa za očiten znak, da z njim nekaj ni v redu.

Skriti signal št. 8:

Upaš, da se bo spremenil

Nihče ni popoln in tega se popolnoma zavedaš. Vendar ko ugotovite, da tvojemu partnerju včasih manjka ambicioznost,da je pogosto egoističen, netaktičen, dolgočasen v postelji, misliš in iskreno upaš, da se bo nekoč, ko bo vajina zveza bolj trdna in dolgotrajna, očitno spremenil na boljše.

Pozabi! Saj ne trdimo, da se ljudje ne spreminjamo. Nasprotno, vsak dan smo bolj zreli in bogatejši z izkušnjami. Tudi moški lahko sčasoma postane bolj romantičen in bolj čustven. Toda to se zgodi le v primeru, da pusti svoj ponos in trmo nekje v kotu in se z lastno voljo odloči spremeniti. Če nestrpno čakaš, da bo postal drugačen, saj boš le v tem primeru dosegla svojo srečo v odnosu, je zanj in zate bolje, da kolikor lahko hitro prekineš razmerje.

Skriti signal št. 9:

Ne dopušča ti, da bi bila takšna, kakršna si v resnici

Ali se pogosto ugrizneš v jezik, ko želiš izraziti svoje mnenje, da bi se izognila prepiru in napetosti? Ali se partner posmehuje tvojim idejam in te spravlja v neugoden položaj v družbi znancev? Mogoče je eden od tistih ljubosumnih tipov, ki želijo biti seznanjeni, kje se nahajaš vsako minuto, te nenehno gnjavi po telefonu, te brez pravega razloga obtožuje, da si mu nezvesta?

Najbrž se ti je na začetku vse skupaj zdelo zabavno in prisrčno, zdaj pa se počutiš ujeto in nesvobodno. Očitno je, da ta moški igra tvojega šefa. Če si še vedno prepričana, da je to tvoj idealni partner, je čas, da pozorno analiziraš stanje svoje samopodobe. Nikar ne dopusti, da postaneš njegova senca.

Skriti signal št. 10:

Ni všeč tvojim staršem

Vsi vemo, da starši svojim otrokom privoščijo le najboljše. Želijo si, da bi jim hčerkin izbranec kar najbolj ustrezal in bi imel v sebi vse pomembnejše vrline, ki so ključne za trden in uspešen zakon.

Če partner po določenem času tvojim staršem še vedno ni všeč in ti želijo izraziti svoja mnenja, jih nikar ne preziraj: niso vedno le konzervativni pridigarji in ‘za svetom’. V sebi lahko skrivajo nešteto modrosti. Poleg tega oni najbolje vedo, kaj ti najbolj ustreza. Želijo si le to, da bi našla nekoga, ki bi to prav tako dobro vedel kot oni.

 

Teja Ponikvar

Preberi še: Top načini, kako se izkopljeta iz ujetosti v rutinski seks

Priporočamo tudi: 3 njegove točke, ki jih pusti pri miru!