10 najpogostejših erotičnih sanj in njihov pomen

Kadar se zgodi, da se v sanjah odpravimo v svet erotike in spolnosti, po navadi te sanje zadržimo zase ali pa se o njih pošalimo s partnerjem ali prijateljico. Največkrat ne vemo, kaj predstavljajo oziroma si o pomenu ne upamo razmišljati, saj je naša podzavest lahko malce strašljiva.

10 najpogostejših erotičnih sanj in njihov pomen (foto: Unsplash.com/David Cohen) Unsplash.com/David Cohen
29. 10. 2017

Včasih naše erotične sanje prikažejo resnično zgodbo naših skritih fantazij, ki jih ne moremo uresničiti s partnerjem ali pa o drugih področjih, ki vzbujajo našo radovednost. Vedeti moraš sicer, da erotične sanje, ki jih imaš, niso vedno odraz tvojega realnega spolnega življenja. Lahko so tudi posledica dogajanja v službi, zasebnega življenja itd.

Ne glede na razlog, ki poskrbi, da v svojem REM ciklu doživiš erotične sanje, te lahko pomirimo, da nisi edina. Osem odstotkov vseh sanj (pri moških in ženskah) vsebuje scene v povezavi s spolnostjo.

Sicer ni prave razlage, zakaj recimo sanjaš o seksu s svojim šefom, vendar so strokovnjaki vseeno postavili določene okvirje, ki ti sanje lahko pomagajo razumeti.

Katere pa so pravzaprav najpogostejše erotične sanje?

1. Sanje o bivšem          

To ne pomeni, da še zmeraj gojiš čustva do svojega bivšega, ampak te lahko težijo stvari v povezavi s to zvezo (morda način, kako se je zveza končala ali pa te morda skrbi, da se trenutna zveza odvija v podobni smeri kot prejšnja).

2. Sanje  o zvezdnikih

Najpreprostejša razlaga je po navadi ta, da ti je nekdo preprosto všeč (največkrat seveda vizualno). Prav tako pa nekateri strokovnjaki trdijo, da to nakazuje, da imaš močno željo postati slaven oziroma prepoznan za svoje dosežke.

3. Sanje o varanju

Ne takoj ponoreti! Kadar sanjaš o tem, kako prevaraš svojega trenutnega partnerja, to morda pomeni, da se v zvezi ne počutiš izpopolnjene (v spalnici ali izven nje). Prav tako je pomembno, kdo je oseba, o kateri sanjaš. Namreč, če je to oseba s katero si se v zadnjem času veliko družila, bi morala premisli, kako intimno je to prijateljstvo.

4. Sanje o prevari s strani partnerja

Ian Wallace (psiholog, ki se ukvarja z razlago sanj) je dejal: "Sanje, kjer te partner prevara, nakazujejo na to, da si v resničnem življenju prevaral sam sebe. To pomeni, da ne zaupaš dovolj v svoje talente in sposobnosti." Obenem pa take sanje morda pomenijo, da so v zvezi razpoke, ki jih potrebno popraviti.

5. Sanje o določenih delih telesa

Kadar sanjaš o moškem spolnem organu, bi to lahko pomenilo, da imaš določene težave, ki te v resničnem spolnem življenju motijo. Sanje o ženskem spolnem organu naj bi si razlagali kot uveljavljanje ženskosti in spolnih potreb.

6. Sanje o družinskih članih

Fuj! Vemo. Ampak tudi te sanje niso izključene. To seveda ne pomeni, da si res želiš spati s svojim bratom (še enkrat fuj!). Gre za to, da se z osebo, o kateri sanjaš želiš bolj povezati. Mogoče se že dolgo nista videla, mogoče morata razrešiti kakšno dilemo, vse je torej odvisno od tega, kakšen odnos imaš z osebo, ki se prikrade v tvoje sanje.

7. Sanje o različnih fetiših

Orgije, sadizem in drugi scenariji, ki jih odigraš med sanjami, se ti lahko zdijo čudni, ko se zbudiš. Pa vendar so to ene najpogostejših sanj, katerim ne pripisujejo večjega pomena.

8. Sanje o orgazmih

Po navadi take sanje nakazujejo, da imaš v sebi veliko spolne napetosti, ki jo moraš sprostiti na zdrav način ali pa si preprosto navdušena nad določenimi zaključki v svojem življenju. Sanje o orgazmu doživi okoli 4 odstotke ljudi.

9. Sanje o šefu

Sanje o šefu so lahko prijetne ali grozne, odvisno s kom pravzaprav delaš. Lauri Quinn Loewenberg (avtorica knjige Dream On It, Unlock Your Dreams Change Your Life) je dejala, da je pomen sanj popolnoma preprost. V realnem življenju moraš prevzeti pobudo in urediti določene stvari (lahko v povezavi s spolnim življenjem ali čem drugim).

10. Sanje o neznanemu zapeljivcu

Loewenberg razlaga, da neznanec, ki te zapelje v sanjah, ni tvoja izgubljena sorodna duša. Je preprosto odsev moških karakteristik, ki jih moraš bolj pogosto vpeljati v svoje vsakodnevno življenje.

Vir: Hellogiggles.com

Fotografija: Unsplash.com/David Cohen

Preberi še: Seks z bivšim? To so razlogi ZA in PROTI!

Priporočamo tudi: Slovenke razkrile najbolj bizarne osvajalske pristope