10 najboljših nasvetov za perfektno partnersko zvezo (po mnenju ljubezenskih strokovnjakov!)

Če si ena tistih, ki je že imela priložnost izkusiti, kako je imeti strto srce na tisoč drobnih koščkov, potem se boš zagotovo strinjala, da so razmerja trd oreh. Je res? Obstajajo pa tudi tisti, ki menijo in tudi dajejo vtis, da je biti v zvezi ter ohranjaje le-te nekaj najpreprostejšega na tem planetu. Pa poglejmo ...

10 najboljših nasvetov za perfektno partnersko zvezo (po mnenju ljubezenskih strokovnjakov!) (foto: Profimedia) Profimedia
6. 9. 2016

10 najboljših nasvetov za perfektno partnersko zvezo (po mnenju strokovnjakov za ljubezen!):

1. Najprej bodi dobra sostanovalka sama sebi, šele potem skoči v zvezo

Nauči se živeti sama. Ko znaš sama postoriti vsa hišna opravila, kot so likanje, pranje, kuhanje, čiščenje, nakupovanje, se boš znašla tudi v kombinaciji s svojim princem na belem konju.

2. Vzemi si čas za svoje hobije

Medtem ko je lepo preživljati ure in ure skupaj s fantom, je pomembno, da najdeš in ohraniš v življenju tudi stvari, ki jih počneš čisto sama ter samo zaradi sebe. Ni ti treba prav vsega delati skupaj s fantom, še posebej, ko govorimo o tvojih hobijih.

3. Imaš SVOJE prijatelje?

Pomembno je, da ohranjaš prijateljstva, ki so obstajala že, ko tvojega fanta še "ni bilo". Absolutno potrebuješ podporo, ki to ni tvoja boljša polovica. Prav je, da znata preživljati čas tudi drug brez drugega.

4. Nauči se prepustiti in odpustiti

To je vendar ključnega pomena! Do sporov pride tako ali drugače. Pomembno pri tem pa je, da znamo dragi osebi odpustiti in pozabiti na nesoglasja. Spusti zamere. Negujta zaljubljenost in zavedajta se, kako vreden je čas, ki ga preživljata skupaj.

5. Rešujta probleme sproti

Zamere do ljubljene osebe čisti sproti. Ne pusti, da iz dneva v dan postanejo vse globlje in globlje. Se veliko pogovarjata? Ne? Potem začnita še danes. Na miren in prijazen način mu razloži, kaj želiš od njega, kaj te je prizadelo in česa ne maraš. Namig: stres in jezo lahko ublažiš tako, da imaš med pogovorom z njim kotičke ust ves čas usmerjene navzgor. Preverjeno pomaga!

6. Tvoja ljubezen ima veliko dobrih lastnosti

Je tako? Je tako! Spomni se na stvari, ki so ti pri njem všeč, ki te navdihujejo in ki so unikatne. Nič narobe, če vaju ne privlačijo filmi iste vrste, če nista oba pohodniška navdušenca, če on mara živali in ti ne … Pozornost nameni rečem, ki so vama skupne. Veseli se jih!

7. Ne prepirajta se drug z drugim

Kaj ko bi raje skupaj težila k temu, da rešita problem? To je tiso, kar šteje in je ključno. Vidva sta ekipa! In če delujeta kot eno, lahko rešita marsikatero veliko težavo.

8. "Priskrbita si dve odeji!"

To je najboljši nasvet, kar smo jih kdaj odkrili. Na Redditorju smo zasledili, da se na ta način zmanjša 90 odstotkov prepirov v zvezi, povezanih s spanjem. No, na tej točki bi dodali še, da se posledično zmanjša tudi število ostalih nesoglasij. Zakaj? Ker spočit človek lažje obvladuje neujemanj mnenj.

9. Nauči se pravilno opravičiti

Če fanta resnično ljubiš, se opravičuj pogosteje kot sicer. Nihče ni popoln! Ko ti je resnično mar do neke osebe, si se pripravljena opravičiti in priznati, da se motiš.

10. Cilji in kompromisi so ključ.

Za varanje pač ni opravičila. Varanje je tudi "sijajen" način, da zvezo popolnoma uničiš. Plan! Skupaj si zastavita cilje in skupaj delajta na tem, da jih dosežeta. Bodita pripravljena na kompromise. Ravnajta obzirno. Smejta se vsak dan. Nasmeh in objem sta vendar dve čudoviti stvari.

Preberi še: Si želiš postati lepotna blogerka leta 2016? Kaj čakaš? Prijavi se!

Priporočamo tudi članek: 6 stvari, za katere on ne ve, da te spravljajo ob živce