Vrečka na vrečko in fotka na fotko

Društvo Ekologi brez meja, umetnik The Miha Artnak, oblikovalski studio Lukatarina in ekološko društvo Eco Vitae so se v Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov lani novembra trudili, da bi opozorili na pretirano porabo plastičnih vrečk.

7. 4. 2011

Ekipa Studia 12 je projekt spremljala s kamero in pripravila kratek film, v katerem so izpostavljeni vsi glavni poudarki projekta.

Projekt zdaj prehaja v svojo tretjo fazo.

Na parkirišču nasproti znane pivnice v ljubljanskem BTC bo dva meseca gostovala kombinirana umetniška razstava Vrečka na vrečko in fotka na fotko. Pošast iz plastičnih vrečk Lovka na lovce avtorja The Mihe Artnaka in 18 fotografij Žiga Šmidovnika bo jutri na interaktivni postavitvi razstave s plesno predstavo 39 - Umiranje na obroke pospremil plesalec in koreograf Gregor Kamenjak.

Razstava je nadaljevanje projekta Vrečka na vrečko, ki preko umetnosti opozarja na prekomerno uporabo plastičnih vrečk.

Vljudno si vabljena

  • na interaktivno postavitev razstave projekta Vrečka na vrečko in fotka na fotko, ki bo potekala, v petek, 8. aprila 2010, od 10. do 18. ure  na parkirišču nasproti pivnice Kratochwill v BTC v Ljubljani.

Vrhunec dneva bo postavitev dosegla ob 15., 16. in 17. uri s plesno predstavo Gregorja Kamenjaka v treh delih z naslovom 39 – Umiranje na obroke.