Odprta kuhna vabi na Pogačarjev trg!

Odprta kuhna je projekt, ki se 17. maja začenja na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

16. 5. 2013

Gre pravzaprav za tržnico s hrano, kjer bo vsak petek do oktobra gostovalo ogromno kulinaričnih mojstrov iz vse Slovenije.

Projekt je delo modela Alme Mujezinović in posvlovneža Liora Kochavy, ki prihaja iz Izraela. Zakonca, katerih zgodba se bere kot romantični roman, sta idejo dobila v Liorevem rodnem Izraelu, kjer so tržnice s hrano povsem običajna stvar in se odvijajo vsak teden.

Ne glede na to, ali obožuješ mednarodne dobrote ali domače jedi, boš na tržnici lahko poizkusila prav vse, saj bo ponudba res pestra. V 25 tednih, v katerih bo vsak teden na voljo več kot 50 različnih ponudnikov odlične hrane, boš lahko okusila specialitete iz Mediterana, Azije, Turčije ... Torej popolna destinacija za vse gurmanke in tiste, ki si želijo poizkusiti nekaj novega.

Kar pa je posebno pri tem projektu, sta idejna pobudnika, ki stojita za njim. Še vedno zaljubljena Lior in Alma gojita resnično ljubezen do hrane in sta poznavalca svetovnih kuhinj. Svoje ljubiteljstvo dobrih jedi sta želela prenesti tudi na druge, kar je glavni razlog, da sta ustvarila projekt Odprta kuhna.

V intervjuju za revijo Story sta priznala tudi, da projekt zanju ne bo prinesel velikega dobička, saj se, kar se tega tiče, zanašate na druge vire. Pač pa gre tukaj za resnično željo predstaviti kulinarične dobrote sveta in jih deliti s prebivalci Slovenije na pestrem projektu na prostem, ki bo gotovo privabil množice.

Torej, katerikoli petek - od 17. maja pa vse tja do oktobra, ko ti začne kruliti v želodcu, pokliči prijateljico in skupaj se odpravita na tržnico, kjer bosta lahko razvajali svoje brbončice in se celo navdušili nad novimi jedmi.