Urednica Manca sprašuje: "Kako se vidiš v ogledalu?"

Ženske imamo problem s samopodobo. Če ga nimamo, imajo vsi ljudje okoli nas problem s tem, da se zdimo ali preveč samovšečne in zagledane vase ali kot mehanski stroji, s katerimi je gotovo nekaj narobe.

Urednica Manca sprašuje: "Kako se vidiš v ogledalu?" (foto: Petra Cvelbar) Petra Cvelbar
1. 6. 2015

Meni pa se od vseh teh vprašajev zdi največja težava ta, da se premalokrat vprašamo, kdo smo in kakšno predstavo imamo o sebi.

Seveda se zdaj, ko se bliža sezona kopalk, sprašuješ, ali si dobro videti. Sprašuješ se, ali imaš preveč celulita, kakšna je tvoja koža in ali bi si morala omisliti novo frizuro. Končno si vzameš čas, da si od bliže ogledaš svoje telo, kar sploh ni slaba stvar!

Sama se na primer najbolje znajdem pred ogledali v telovadnici. Takrat se soočim z realno sliko o tem, kakšna sem: dobro se preskeniram od glave do pet, opazim celo malce obkrušeno manikiro in narastek na glavi.

Začnem poskakovati na mestu (da začnem kuriti kalorije kar se da ekspresno) in sem 200-odstotno priprav­ljena na akcijo pred skokom v kopalke. Nihče me ne more ustaviti. Naval energije se zdi tako močan, da mi sploh ni jasno, kako vseh 365 dni v letu ne živim v takšni življenjski formi.

Zlahka pogoltnem slabo vest od zimskega spanja in crkljanja s čokolado, premigam baročno oblikovano ritko in si zamrmram katero od zadnjih pop uspešnic.

Športanje je tudi odlična priložnost, da osvojiš vse komade, ki te bodo pozibavali na poletnih koncertih, v klubih in na plaži.

Občutek je super, in čeprav ne bo trajal večno, sem ponosna sama nase in na to, da me vsakič znova na pozitiven način pretrese bližajoče se poletje.

podpis

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri