Urednica Manca: "Spraševala sem se, kaj mi karma želi sporočiti?"

Ne glede na to, kako daleč je do vročih dni, je misel na poletje tista, ki nas drži pokonci. 

Urednica Manca: "Spraševala sem se, kaj mi karma želi sporočiti?" (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
25. 5. 2016

Si slabe volje? Ne skrbi, kmalu boš šla na dopust. Ti manjka energije? Privošči si katerega od prihajajočih festivalov. Bi nekaj sladkega? Sladoled je odlična rešitev! Stvari so resnično lažje prebavljive ob lepšem vremenu in nam dajo malce več zagona kot sicer.

Ko sem tretjič v enem tednu stala v koloni na avtocesti zaradi prometne nesreče, potem ko sem se več let uspešno izognila takšnim situacijam, sem se spraševala, kaj mi karma želi sporočiti.

Očitno je, da bom v koloni trenirala potrpežljivost. To mi kar leži. Bolelo me je bolj to, da nisem mogla biti tam, kjer sem želela, čeprav sem že zamujala.

A sem se odločila, da na silo res ne gre in da stvari počakajo, ljudje bodo razumeli, bolj pomembno je, da se sama sprijaznim s trenutkom, v katerem sem se znašla. In da skušam preprečiti, da mi misli uhajajo. Sprostila sem se.

Ugotovila sem, da ne potrebujem poletja in razloga za pobeg. Da se imam fino tudi, če kdaj ni tako fino.

Da je vsaka stvar, ki ni rutinska, doživljaj. In da se vse stvari zgodijo z razlogom, predvsem pa takrat, ko se moramo naučiti kaj novega.

In ja, še vedno se veselim poletja, le da moja energija ni usmerjena le na dva natempirana meseca doživetij, ampak se odlično ohranja tudi v pripravljalnih obdobjih na vse letne čase.

Pa saj priprave so tako kot prve zmenkarije, veliko slajše in nepozabne kot vse drugo. Naj te pretresejo. Spodnesejo, odpeljejo v drugo smer. Dobrodošla v podaljšanem poletju!

Manca Čampa Pavlin,
odgovorna urednica

NE SPREGLEJ: Na Cosmo uredništvu smo se odločile, da poletja ne moremo začeti brez super poletnega videza, ki ga lahko osvojiš prav ti! V skupni vrednosti 300 evrov bomo razveselile šest oboževalk, več o izzivih najdeš na www.cosmopolitan.si/poletnividez.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri