Urednica Manca je odločna: "Pozabi na pravila!"

Ne vem, kako je s tabo, ampak ko meni nekdo reče, da se nekaj ne da narediti, se mi postavijo vse dlake pokonci.

Urednica Manca je odločna: "Pozabi na pravila!" (foto: Petra Cvelbar) Petra Cvelbar
27. 3. 2015

Seveda ne govorim o iluzornih podvigih, ampak čisto običajnih v smislu: "Ne, še nikoli nismo preizkusili kaj takega, dvomim, da ti bo uspelo, veliko sreče!" In ker sreča spremlja pogumne, vem, da mi bo.

Da dokončam projekt do roka, prodajalko prepričam, da preveri še po drugih prodajalnah, ali je številka obleke, ki je nimajo, na voljo. Da pridem na vrsto pri zobo­zdravniku še letos. Da spremenim nekaj, kar je na videz nespremenljivo, saj vem, da se z drugačnimi rešitvami in potrpežljivostjo da doseči veliko.

Ne razumem, zakaj bi morala živeti v točno začrtanih okvirih in se bati – koga, česa?

Raje sem odločna, čeprav mogoče komu to ni okej, pomembno je, da se sama pri svojih dejanjih počutim dobro. Potem so tu še podobne stvari, ki me podžgejo:

"Pozimi ne jej sladoleda, če imaš alergijo na cvetni prah, se raje ne zadržuj zunaj, če te nekaj moti, se raje ne izpostavljaj prva, ko kuhaš, kuhaj točno po receptu."

Žal meni takšne direktive ne gredo dobro od rok.

Upoštevam nasvet, ki je na mestu in je argumentirano pravilen, sicer pa raje grešim po svoje. Vse sile bom namreč usmerila v to, da najdem alternativne rešitve, ki mi ne prinesejo le veliko zadovoljstva, ampak me hkrati tudi zabavajo.

Rada izbiram različne poti v službo, rada zahtevam od sebe nekaj, kar prej še nisem počela, saj tako treniram svoje možgane in poskrbim za to, da se počutim svobodno. Nisem obremenjena z zgodbami drugih, to so njihove zgodbe, jaz živim svojo.

Tako naj te ljudje, družba in mediji ne potegnejo preveč v svoja življenja, ti si tista, ki ima pravico odločati o sebi in postavljati jasna pravila.

In zato ne boš nič manj zaželena, prav tako ne boš izpadla nesramno in neprilagodljivo, saj postavljanje mej drugim in iskanje svobode pri sebi ne pomeni, da moraš biti hladna.

Ravno obratno: bodi odločna, nasmejana in spontana. In ko te naslednjič nekdo postavi pred zid, stisni zobe, misli si svoje, nato pa naredi po svoje. Zid lahko preskočiš, zdrobiš, poiščeš luknjo ali pa se preprosto obrneš in najdeš pot drugje. Odločitev je čisto tvoja.

podpis

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri