Uau! To je manikura, ki je RESNA tekmica geliranim nohtom 😍

Gel manikura ima tekmico. Samo povemo. DIP-nohti so nekaj podobnega kot gelirani, a še BOLJŠA STVAR.

Uau! To je manikura, ki je RESNA tekmica geliranim nohtom 😍 (foto: Profimedia) Profimedia
12. 9. 2019

Ne razumi napak:

Ko je gel manikura postala 'in', smo se nanjo hitro navadile in si jo redno privoščile. Ta dolgoletna navada pa je zadala velik udarec našim nohtom, ki so se cepili, luščili in se sčasoma stanjšali. Kakšna je naša nova alternativa? Tako imenovani sistem za oblikovanje nohtov 'dip nails' oziroma 'dipping powder system', ki smo ga poimenovale kar manikura 4.0. Od običajne gel manikure je štirikrat naprednejšia A gremo lepo po vrsti.

Kakšen je postopek?

Pred tretmajem je treba na nohte nanesti sloj prozornega, lepljivega laka za nohte, nato pa se vsak prst posebej pomoči v obarvan prah, drobno zdrobljeno mešanico pigmentov. Presežek se odstrani, postopek pa ponovi še dvakrat ali trikrat. Sledita dva sloja aktivatorja, ki služita za fiksiranje prahu, na koncu pa se nanese še nadlak. Postopek traja največ eno uro, nohti pa so suhi v trenutku.

Videti je tako:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kilee Nickels | Nickel & Suede (@onelittlemomma) on

V čem je trik?

DIP-nohti so bolj zdrava alternativa gel manikuri. Celoten postopek nima vonja, ne vsebuje močnih kemikalij ali podlag, ki bi škodovale tvojim nohtom, poleg tega pa ne potrebujemo potencialno škodljivih UV- ali LED-luči. Tretma stane od 20 do 30 evrov, učinek traja do štiri tedne.

Kaj še moraš vedeti?

Svojo manikuro pusti pri miru in je ne lušči, saj boš tako le poškodovala povrhnjico nohta. Kot pri odstranjevanju gela se mora prah pred odstranitvijo prej namakati v acetonu. Tretma lahko izvajaš redno, vsake tri mesece pa naredi premor, da tvoji nohti malce zadihajo.

Za revijo Cosmopolitan Slovenija prevedla: Ajda Gregorc

Fotografija: Profimedia