5 super nasvetov za trdno samozavest

Se sprašuješ, kako iz mevže lahko nastane močna in nezlomljiva osebnost? Lahko poskusiš z naslednjim postopkom izgradnje samozavestne osebnosti …

5 super nasvetov za trdno samozavest (foto: Profimedia) Profimedia
12. 2. 2014

V teh, če ne povsem, pa vsaj napol, prostih dneh, imaš dovolj časa, ki ga lahko posvetiš sebi in izgradnji oziroma nadgradnji lastne osebnosti.

1 Bodi in ostani motivirana

Vsak, tudi ti, lahko iz sebe iztisne toliko samozavesti, da se v svojem telesu počuti dobro. A le-to si moraš močno želeti in biti dovolj močna, da to izraziš tudi navzven.

Tako boš počasi napredovala in postajala vedno bolj samozavestna v očeh drugih ljudi, to pa ti bo vsakič dalo nov zagon – motivacija bo na tak način dolgotrajna!

2 Nekje moraš začeti

Ne glede na to, kako nizka je tvoja samozavest, lahko v tem trenutku najdeš lastnost, na katero si zelo ponosna.

Lahko najdeš lastnost, za katero veš, da je nate ponosen nekdo drug – na primer mama ali oče. Najdi jo in iz nje začni graditi trdno držo!

3 Ostani na pozitivni strani

Ko ljudje pred seboj zagledajo uspešnega človeka in zavohajo potencial, začnejo kritizirati! Zato se ne prestraši, če te bodo vlekli po zobeh.

O ljudeh govori pozitivno, tudi če oni o tebi ne govorijo lepo. To bo najboljša obramba, ki si jo lahko privoščiš.

4 Sprejmi svoje napake

Ko ti nekdo iskreno pove, da si ga polomila, sprejmi kritiko in se iz situacije kar največ nauči.

Naj ti bo kritika iztočnica, da se nekaj novega naučiš in greš naprej, ne pa razlog, da se boš počutila še bolj bedno kot prej!

5 Pohvala te bo dvignila

Ko se ljudje začnejo zanimati zate in tvoje dosežke, se ne skrivaj v kot – ne bodi skromna, ampak raje ponosna na to, kar si v življenju dosegla. Pohvali sama sebe, ko nekaj storiš odlično.

Lahko se nagradiš z majhno nagrado – kupi si nekaj, kar si si že dolgo časa želela. Nagrado si navsezadnje zaslužiš!